Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Malermester med frie tøyler

Da malermester Espen Johannessen fikk gjøre som han ville, ble det LVT på gulvet, teppefliser på veggen og peisen fikk en noe uvanlig farge. Og fint ble det!

 • <b>ANNERLEDES PEIS: </b>City Bar & Spiseri ligger i 2. etasje i City Kvartalet. Den drøyt 100 kvadratmeter store restauranten er fargesatt og innredet av malermester Espen Johannessen fra H A Johannessen AS. Den litt uvanlige fargen på peisen harmonerer både med møblene og bildet på muren.

  Foto:

 • <b>GARDINVEGG: </b>En langvegg i restauranten er kledd med et tykt gardinstoff som er med på å dempe lyder.

  Foto:

 • <b>INNGJERDET: </b>I en opphøyd del av baren er det brukt teppefliser med steinstruktur for å gi et mykere interiør med bedre lydforhold.

  Foto:

 • <b>NYTT </b>KJØKKEN: Under ulike navn har det vært servert mat i bygget siden 1940-tallet. I januar 2017 åpnet City Bar & Spiseri etter oppussing. Restauranten og baren har til sammen plass til 130 sittende gjester.

  Foto:

 • <b>PANORAMA: </b>Fasaden er bygd om, og har fått store glassvinduer med panoramautsikt til gågaten utenfor.

  Foto:

 • <b>RUSTIKT: </b>Designgulvet har naturtro tekstur og utseende. – Gulvet kan legges løst uten fast forankring til underlaget. I dette tilfellet ønsket vi likevel å bruke et fikseringslim som skaper noe forankring. Vi kan lett skifte ut en stav hvis det skulle være nødvendig, sier Espen Johannessen.

  Foto:

Annonse
Annonse

– Jeg tar jobben om jeg får lage det slik jeg vil!  

Omtrent slik svarte Espen Johannessen da hotelleieren spurte om han kunne påta seg jobben med å male og legge gulv i den nye restauranten City Bar & Spiseri, som tilhører Scandic City i Fredrikstad.

– Jeg har jo holdt på noen år, og fikk nesten frie tøyler. Det er artig å få brukt erfaringen på denne måten, sier Johannessen.

Moderne med tradisjon

Panoramautsikt

PANORAMA: Fasaden er bygd om, og har fått store glassvinduer med panoramautsikt til gågaten utenfor.

Han er fjerde generasjonen Johannessen i bedriften som fyller 125 år i 2018. H A Johannessen AS har i dag 27 ansatte, og 16-17 har svennebrev.

– Vi har vært i bybildet lenge, og er en tradisjonell håndverksbedrift. Vi er glad i faget vårt og har alltid vært en opplæringsbedrift, sier han.

Tilliten fra hotellets eier, Gunnar Bøckmann, forvaltet han godt. Hotellets bar og restaurant er drøyt 100 kvadratmeter, og ligger bak store panoramavinduer i 2. etasje. Restauranten er integrert med frokostsalen og selskapslokaler, og baren har kobling til City Scene. Ombyggingen av restaurant og bar var en del av en større oppussing. I en prosess der også de ansatte deltok, valgte de møbler til restauranten, og malermesteren tok utgangspunkt i disse ved valg av farger.

Maleri på muren

Teppefliser på vegg

TEPPEVEGG: Veggen på begge sider av peisen er kledd med teppefliser for å gi bedre akustikkforhold i det lange og smale lokalet. Det er brukt to ulike farger på flisene.

Kortveggen ved åpningen mot frokostmatsalen domineres av en peis med et stort maleri hengende på muren. Maleriet ville Gunnar Bøckmann absolutt ha med videre.

– Derfor tenkte jeg at jeg må få peisen til å stikke litt ut. Fargene plukket jeg fra hodet, med maleriet som utgangspunkt. Resultatet harmonerer fint, sier Espen Johannessen.

LES OGSÅ: Få inspirasjon med moodboard

Veggen på begge sider av peisen er kledd med tweedmønstrede, gråbrune teppefliser.

– Å bruke teppefliser på veggen er en fin måte å få bedre akustikk på. Vi har også trukket en langvegg med tykt gardinstoff for å dempe lyder lenger inn i lokalet, sier han.

Designgulv

Rustikk LVT

RUSTIKT: Designgulvet har naturtro tekstur og utseende. – Gulvet kan legges løst uten fast forankring til underlaget. I dette tilfellet ønsket vi likevel å bruke et fikseringslim som skaper noe forankring.

Det mørkebrune vinylgulvet med naturtro, passe slitt tremønster, er også med på å dempe lyd. I restaurantdelen er det lagt et tykt LVT beregnet for løstlegging.

– Men siden hele den ene veggen er av glass og vi får mye sol og store temperaturvariasjoner, valgte vi å lime hele gulvet, sier Johannessen.

– Løstleggingsproduktet valgte vi fordi det er et gulv med litt tykkelse og med god slitestyrke. Her skal det trilles vogner og kofferter, og da trengs det et gulv som ligger stabilt. Designmessig er det mange kule gulv i kolleksjonen, sier han.

LES OGSÅ: LVT: Lett å legge, lett å like! 

Baren har 6 meters takhøyde, store glassfasader og en avdeling med steinmønstret teppegulv. Innredningen i baren kommer fra England, og på grunn av høyden, brukes en stige opp til de mest eksklusive vinene i hyllene.

Oppdatert: 17.12.2019  

Fakta: City Bar & Spiseri

City Bar & Spiseri har vært i drift i bygget, under ulike navn, siden 1940-tallet, og nyåpnet etter oppussing i januar 2017. Restauranten serverer lunsj og middag, og baren har en egen meny.

Sted: City Kvartalet, Fredrikstad

Byggherre: City Hotel Fredrikstad, Bøckmann Eiendom

Antall sitteplasser: 130

Interiørutforming restaurant: H A Johannessen AS

Interiørarkitekt bar: Dråpe Design

Maler og gulvlegger: H A Johannessen As

LVT-gulv restaurant: Polyflor Expona Simplay, Brown Mystique Wood, 185x1505

Vinylfliser pub: DLW Scala 100 Unicore black 25323 – 180, DLW Scala 100 Unicore white 25323 – 101

Teppefliser pub: Desso Pebble 9990 (utgått)

Teppefliser på vegg: Desso Tweed 2921 og Desso Tweed 2922

Malingleverandør: Jotun

Ferdigstilt: 2017

Kostnad: totalt cirka 10 millioner kroner

Mer informasjon:

Polyflor

DLW

Desso

H A Johannessen

 

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]