Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

À L’aise – Et lite stykke Paris i Oslo

På Majorstuen i Oslo, på baksiden av Colosseum kino, ligger en gourmetrestaurant med franske aner. Her skal alt være av øverste kvalitet, også interiøret.

cloud_download
fullscreen
 • RESTAURANT À L’AISE

  Foto:

 • <b>SIKTER MOT STJERNENE:</b> For en restaurant som sikter mot Michelin-stjernene, er det ekstremt viktig at alt er gjennomtenkt – ikke minst interiøret, som skaper den rette atmosfæren.

  Foto:

 • <b>EKSKLUSIVT TAPET:</b> Det tok lang tid å velge de riktige tapetene til restauranten. Dette tapetet fra Arte setter et eksklusivt preg på interiøret.

  Foto:

 • <b>TAPET:</b> Tapetene i restauranten er levert av Green Apple. Tapetet til venstre i bildet er fra Casamance, mens til høyre er det satt opp et tapet fra Arte.

  Foto:

 • <b>KVALITET:</b> Eieren av restauranten ønsket seg tilbake til den gang da alt var laget av skikkelige materialer, da det var godt håndverk og ikke bare billig «nips». – Det skal være et sted der man pynter seg for å gå ut å spise, sier hun.

  Foto:

 • <b>GOURMET:</b> Når en gourmetrestaurant skal innredes, er kun det beste godt nok.

  Foto:

Annonse
Annonse
Gourmetrestaurant interiør

GOURMET: Når en gourmetrestaurant skal innredes, er kun det beste godt nok.

Restaurant À L’aise vil være best – intet mindre.

– Vi er en restaurant som vil være i toppen. Her er det fransk gastronomi på høyt nivå, forteller daglig leder, Mia Kondrup.

Og når menyen består av blant annet trøfler, kaviar, hummer og foie gras, dras forventningene til interiøret også betraktelig opp.

– Når restauranten er på det nivået den er, er det viktig at det også ser eksklusivt og lekkert ut. Men lokalet må samtidig ikke stjele oppmerksomheten fra maten. Det er maten som skal være stjernen, sier Kondrup.

Bygget på egne erfaringer

Navnet À L’aise betyr komfortabelt, rolig, bekvemt. Det var viktig for eieren å gjenspeile navnet i interiøret.

– Hele restauranten er bygget opp rundt mine egne erfaringer som gjest på gourmetrestauranter verden over. Jeg har tenkt på hva jeg selv liker når jeg er gjest, og hva jeg synes er irriterende. Det var viktig for meg å skape noe jeg var 100 prosent tilfreds med, et sted jeg selv har lyst til å sitte og spise, og har lyst til å komme tilbake til. Det er gjestene som er viktige, det er de som må trives, forklarer hun.

Tapet på restaurant

EKSKLUSIVT TAPET: Det tok lang tid å velge de riktige tapetene til restauranten. Dette tapetet fra Arte setter et eksklusivt preg på interiøret.

Stenger verden ute

Gardiner i restaurant

PARIS: Med lange gardiner som stenger omverdenen ute, kan gjestene late som de er i Paris for kvelden.

Restauranten er innredet med dempede, varme farger og eksklusive tapeter, tekstiler og møbler – det aller meste levert av Green Apple.

– Interiøret avspeiler konseptet hele veien gjennom, i alt fra fargevalg til tekstiler. De flotte, tykke gardinene, som lukker av for alt utenfra, skaper det trygge, intime og eksklusive inntrykket i restauranten. Ved å lukke av med gardiner, kunne du i prinsippet befinne deg i Paris, og ikke i Oslo, sier Kondrup.

Oppdatert: 17.12.2019  

Restaurant À L’aise

Restaurant-A'L'aise-Foto-MariRosenberg-ifi.no-1

Sted: Majorstuen, Oslo
Åpnet: Vinter/vår 2017
Interiørarkitekt: Kjell Krosser
Leverandør tapet, tekstiler, stoler, underduker og diverse interiørgjenstander: Green Apple

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]