Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

LVT: Lett å legge, lett å like!

Å klikke på plass et nytt gulv er en enkel jobb, som nå blir enda lettere å lykkes med. Med Virtuo Clic trenger du bare en hammer og en vanlig håndverkerkniv for å legge nytt gulv. Og får du en skade midt på gulvet, er det bare å bytte ut det skadde bordet!

 • <b>OPPUSSING:</b>Det tynne formatet og enkle håndteringen av gulvet gjør det til et populært oppussingsprodukt.

  Foto:

 • <b>LETT PROSJEKT:</b>Virtuo Clic er en forbrukerversjon av LVT-gulvet Creation 55 som normalt brukes i lettere prosjektmiljøer slik som motebutikker, frisørsalonger, hoteller, restauranter og kontorer.

  Foto:

 • <b>VARME:</b> Gulvet kan brukes sammen med varmekabler der overflatetemperatur maksimalt stiger til 27 ⁰C.

  Foto:

 • <b>SMART: </b>Klikk-vinyl er lett å holde rent, enkelt å montere, vanskelig å skade og finnes i mange flotte og naturtro design.

  Foto:

 • <b>EKSKLUSIVT: </b>Virtuo Clic 55 lagerføres i 14 flotte design som minner om alt fra hvitpigmentert, værslitt, mørk eller grå eik til sort skifer eller polert betong.

  Foto:

 • <b>SØMLØS: </b>Ulike design og format kan kombineres i en og samme gulvflate.

  Foto:

Annonse
Annonse
OPPUSSING:Det tynne formatet og enkle håndteringen av gulvet gjør det til et populært oppussingsprodukt.

OPPUSSING:Det tynne formatet og enkle håndteringen av gulvet gjør det til et populært oppussingsprodukt.

Norske huseiere har for alvor oppdaget designgulvene. Dette er et vinylbelegg i flis- eller stavformat som i forbrukerversjonen klikkes sammen til store gulvflater. Gulvtypen blir også kalt klikk-vinyl eller klikk-LVT, og er til forveksling likt et ekte parkettgulv, en røff betongflate eller et eksklusivt skiferbelagt gulv.

En grunn til populariteten er de gode bruksegenskapene. Det er lett å vaske, enkelt å montere, vanskelig å skade og finnes i mange flotte og naturtro design. Klikk-vinyl er et utmerket oppussingsprodukt, og siden det bare er noen få millimeter tykt, kan det mange ganger legges over eksisterende gulv uten at dører og terskler må justeres. 

Enklere legging

VARME: Gulvet kan brukes sammen med varmekabler der overflatetemperatur maksimalt stiger til 27 ⁰C.

VARME: Gulvet kan brukes sammen med varmekabler der overflatetemperatur maksimalt stiger til 27 ⁰C.

Med nyeste tilskudd til klikk-vinylfamilien tar utviklingen mot enklere montering og eksklusivt utseende enda et skritt. Virtuo Clic 55 klikkes sammen vertikalt, med en spesiell låsmekanisme som sikrer at fugen blir tett og går helt i lås. Andre klikkfuger krever at bordet holdes i en skrå vinkel mot tidligere lagte bord, før de vippes eller klikkes sammen.

– Fordelen med vertikal klikk er at det faktisk er mulig å skifte ut et skadet bord midt på gulvet. Det er bare å skjære av hjørnet på den skadde delen og vippe den opp. Så klikker du fast et nytt bord samme sted, forklarer Lene Lillejord, markedsansvarlig i Gerflor Skandinavia, som begynte å markedsføre produktet i mai.

Til leggingen trengs kun en håndverkerkniv for å kappe til bordene og gummihammer som sikrer at bordene låses.

Sømløs overgang

De tremønstrede designene produseres i plankformat, 20,4 centimeter brede og 123,9 centimeter lange. Stein- og mineraldesignene kommer som fliser, 36 x 69,6 centimeter store.

– Det går fint å kombinere de ulike formatene med hverandre, slik at du får et gulv som sømløst går over fra tredesign til stein. Vi anbefaler å legge gulvet på en egen underlagsfilt som gjør at gulvet flyter fint. Når underlag og gulv kombineres, gir det gode akustikkegenskaper og reduserer trinnlydene med 15 dB, sier Lillejord. 

Eksklusive design

LETT PROSJEKT:Virtuo Clic er en forbrukerversjon av LVT-gulvet Creation 55 som normalt brukes i lettere prosjektmiljøer slik som motebutikker, frisørsalonger, hoteller, restauranter og kontorer.

LETT PROSJEKT:Virtuo Clic er en forbrukerversjon av LVT-gulvet Creation 55 som normalt brukes i lettere prosjektmiljøer slik som motebutikker, frisørsalonger, hoteller, restauranter og kontorer.

Navnet designgulv, eller Luxury Vinyl Tiles (LVT) som det heter internasjonalt, kommer av det eksklusive utseendet med naturtro overflater med matt glans og en tekstur som kan kjennes ut som treverk, ujevnheter i naturstein eller rå betong. Virtuo Clic 55 lagerføres i 14 design som minner om alt fra hvitpigmentert, værslitt, mørk eller grå eik til sort skifer eller polert betong. Produktet er tilgjengelig i hele 40 varianter, og gulvene som ikke er på lager, kan bestilles via butikkene som selger produktet. 

Designgulv ble opprinnelig brukt i offenlige områder med stor trafikk. Den opprinnelige prosjektkvaliteten er ekstra slitesterk og limes til underlaget. Du finner denne gulvtypen i nært sagt alle kjøpesentre og butikker.

Etter at prosjektvaren begynte sin seiersgang, er det kommet populære konsumenttilpassede produkter av samme type som er lette å legge med klikksystem, som selges i forbrukervennlige pakker, med en lavere – men fortsatt god – slitestyrke som gir et robust gulv med flott design til en overkommelig pris. 

Virtuo Clic er en forbrukerversjon av LVT-gulvet Creation 55 som normalt brukes i lettere prosjektmiljøer slik som motebutikker, frisørsalonger, hoteller, restauranter og kontorer.

Oppdatert: 17.12.2019  

Virtuo Clic

 • Format: 20,4x123,9 cm eller 36x69,6 cm
 • Sliteklasse 33-42
 • Brannklassifisering: Bfl-s1
 • Kan brukes sammen med varmekabler, maks overflatetemperatur 27 ⁰C
 • 15 års garanti ved bruk i boligmiljø

 

Mer informasjon:

Gerflor

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]