IFI logo
Se flere bilder
Gå godt, stå godt på kjøkkenet

Foto: Inger Frøyshov, Gerflor, Musum Interiør, Pergo, Polyflor, Tarkett

Gå godt, stå godt på kjøkkenet

Utseende og funksjon i fin harmoni. Med LVT på kjøkkengulvet får du både i pose og sekk.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du står der lenge og ofte. Foran kjøkkenbenken, ved komfyren, ved spisebordet. Det hender du mister et glass, en kjele eller en tallerken. Det er også fort gjort å slå ut melken, eller søle med matrester slik at de havner der de ikke skal være.

Se flere bilder
Sett gulvet på veggen

Foto: Inger Frøyshov

SETT GULVET PÅ VEGGEN: Klikk-LVT har en meget slitesterk og robust overflate Det gjør det også til et supert materiale å bruke på den utsatte halvmeteren mellom kjøkkenbenk og veggskap.

Komfortabelt

Gulvet på kjøkkenet bør takle litt av hvert, og fortsatt etter noen år se like flott og fint ut som da det var nytt. Og du som bruker rommet, bør ikke bli sliten og trøtt i beina av å arbeide stående der. 

Nøkkelegenskapene til et velfungerende kjøkkengulv er en kombinasjon av god gangkomfort, lyddemping og en renholdsvennlig og robust overflate. Disse egenskapene finner du hos vinyl, kanskje spesielt hos varianten som blir kalt designgulv, eller LVT (Luxury Vinyl Tiles). 

Se flere bilder
Format etter design

Foto: Polyflor

FORMAT ETTER DESIGN: LVT-gulvene lages i formater som understreker designsjiktets utseende. Tremønstre kommer gjerne i planker og staver, mens flis- og naturstensmønstre finnes i bredere og kortere fliser, eller som kvadrater.

Mange muligheter

Denne gulvtypen består av staver, fliser eller bord som enten limes til underlaget, legges løst, eller skjøtes sammen i not og fjær, uten bruk av lim. 

LVT er mulighetenes gulv. Enkelt å transportere, ukomplisert å legge, og det kommer i et hav av ulike design som gjør det lett å like. 

Se flere bilder
Likt er stilig

Foto: Pergo

LIKT ER STILIG: Trekk gulvet opp på veggen. Ved å bruke det samme materialet på gulvet som på veggen skapes en helt unik helhet og harmoni. Moderne og tidsriktige mønstre gjør at produktet gjør seg fortjent tittelen «designgulv».

La deg bli lurt!

Utseendet på et LVT-gulv kan til forveksling være likt ekte tregulv, fliser eller naturstein. Avansert produksjonsteknologi og detaljerte mønstersjikt tillater svært naturtro etterligninger, mange med preget flisfuger eller naturlige ujevnheter. Matt glans i overflaten gjør at materialet ikke i det hele tatt ser ut som plast.

Se flere bilder
Lureri

Foto: Musum Interiør

LURERI: Vinyl er imitasjonskunstens mester. Matt overflate og tekstur som forsterker inntrykket av designet, gjør etterligningene svært naturtro.

Bra med bane

Vinyl lages også som banevare. Dette er et mykt og behagelig gulv, som kan legges løst i mindre rom. Bredden på belegget varierer fra 2 til 5 meter – så her finnes muligheter for skjøtefrie gulv.

Se flere bilder
Banebelegg

Foto: Tarkett

BANEBELEGG: Vinylbelegg som banevare er et populært gulvmateriale, med høy slitestyrke og mange gode komfortegenskaper.

Tre typer LVT
  •  KLIKK-LVT: I boliger er klikk-LVT den mest brukte varianten, både ved nybygg og oppussing. Produktet har et stivere og tykkere mellomsjikt med låseleppe eller not og fjær langs kantene. Denne sikrer at gulvet ikke går fra hverandre i skjøtene.

  • LØSTLEGGING: Et litt tykkere og tyngre materiale brukes ved LVT for løstlegging. Her legges bordene eller flisene kant i kant med hverandre, uten bruk av festemidler. Baksiden har en spesiell utforming som gjør at den ikke sklir.

  • LIMVARE: Staver og bord av LVT for liming til underlaget er 2-3 millimeter tykk heterogen vinyl. Gulvflaten blir slitesterk og robust, tåler tusen tråkk, og er enkel å vedlikeholde og rengjøre.

Vinyldesign

Vinylbelegg begrenses ikke av naturens farger og mønstre. Utseendet bestemmes av en kombinasjon av mønstersjikt og preging i overflaten. Mønstersjiktet utgjøres av et bilde som pakkes inn under flere sjikt med gode slite- og rengjøringsegenskaper.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.