IFI logo
Se flere bilder
Vi elsker å la oss lure!

Foto:

Vi elsker å la oss lure!

Fliser som ser ut som eldgammel plank, laminat som ser ut som et herskapelig tregulv og vinyl som ser ut som stein. Det kommer stadig nye og spreke imitasjoner på markedet - og vi tar imot dem med åpne armer!

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Tradisjonen med treverk sitter dypt i den norske folkesjelen, og mange av oss ønsker seg nok det utseendet og følelsen treverk gir. Men selv om et flott parkettgulv kan være helt fantastisk, er ikke gulv i ekte treverk nødvendigvis det beste gulvvalget for oss alle, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

Stadig flere blir bevisst på hva slags gulv som egner seg i hvilke rom, og det er ikke lenger gitt at det skal være treverk i alle rom bortsett fra på våtrom. 

- Produktutviklingen har nå kommet så langt at de aller fleste av oss har store problemer med å skille hva som er treverk og hva som er en god kopi. Så nå kan man egentlig velge gulv langt friere, ettersom det finnes både «tregulv» og «stengulv» med helt andre bruksegenskaper enn «ekte vare», sier Owren.  

Gulv tilpasset livsfase

Hos Tarkett merker man tendensen at folk er mer opptatt av å velge et gulv tilpasset livsstil. Og det er ikke sånn at man nødvendigvis velger parkett fordi det er «finest» når andre gulvvarianter er bedre egnet. 

- Det er klart man har ulike krav til gulvet ettersom hvilken livsfase man er i og hvilket liv man lever. En familie med hund og unger stiller jo helt andre krav til gulvet enn et rolig ektepar som helst går i ulltøfler hjemme. Derfor er vi opptatt av at folk skal velge en gulvtype de blir fornøyd med over tid, sier Lill-Ann Mo, salgssjef hos Tarkett. 

Umulig å se forskjell

Laminat er en langt mer robust gulvtype enn tregulv, og er derfor ofte et foretrukket gulv hos blant annet barnefamilier. Innen laminatgulv har det skjedd en enorm utvikling de siste årene. 

Laminat er en langt mer robust gulvtype enn tregulv, og er derfor ofte et foretrukket gulv hos blant annet barnefamilier. Innen laminatgulv har det skjedd en enorm utvikling de siste årene. 

Men det er ikke bare kopier i laminat folk ønsker seg. En annen, slitesterk variant som stadig flere oppdager er vinyl. 

- Vinyl har også fått en renessanse den siste tiden, og vi opplever et bra oppsving i salget. Det har skjedd så mye innen produktutviklingen av vinyl som har gitt resultater. Det er ikke lenger bare et billig alternativ, nå er det ordentlig gode kvaliteter, sier Mo videre, og forteller at det er vinylgulv med imitasjoner av tregulv og stein som er bestselgerne.

Se flere bilder
Laminat kan være vanskelig å skille fra parkett.

Foto:

Laminat kan være vanskelig å skille fra parkett.

Trefliser selger!

Hos flisleverandøren Höganäs forteller de også om en stor interesse for fliser med treimitasjoner. 

- Vi selger enormt mye av dette. Bare i år har vi fått tre nye serier, og man kan velge mellom alt fra fine fliser som ser ut som parkett, til helt rustikke fliser med drivvedlook. Dette er noe jeg absolutt har tro på at har kommet for å bli, sier Patrik Björklund, butikksjef hos Höganäs.

Ifølge Björklund er det nå stadig flere som velger denne type fliser også i andre rom enn de tradisjonelle flis-rommene, som våtrom og gang. Noen har sett seg lei på treverk, og kjøper treimitasjonsfliser til for eksempel hele hytten sin.

- Vi har faktisk en treflis helt i toppen på bestselgerlisten vår, fortsetter han, og viser til serien My Wood, som har en rekke treimitasjoner og formater i grått, brun og beige.

Foruten imitasjoner av treverk, er også betongimitasjoner populært.

- Betongtrenden har vi sett en stund, og her er også utvalget stort. Også her kan man velge grad av «råhet» i betongen. Det finnes mange bad med betongfliser rundt omkring, avslutter Björklund.

Se flere bilder
Drivvedlook på fliser er populært!

Foto:

Drivvedlook på fliser er populært!

Mer informasjon


www.tarkett.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.