Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Før du begynner

Håndverkeren redder deg fra tidsklemma

PROFF: En faglært håndverker er trent i å vurdere underlaget og finne de riktige produktene og metodene som gir det result...   Robert Walmann/ifi.no, Kristian Owren/ifi.no og Nordsjö
Den som eier et hus eller en hytte går aldri tom for ting å gjøre. Ved å la andre ta seg av oppussingen, får du mer tid til å være sammen med familien, dyrke fritidsinteresser eller jobbe.

Før brukte vi mye tid for å spare penger. Kun noen årtier tilbake kjørte vi gjerne fra den ene kanten av byen til den andre for å få kjøpt dopapir eller kjøttdeig på tilbud. I dag er situasjonen omvendt: Vi bruker heller penger på å spare tid.

Med tidsklemma som et velkjent begrep, har tid blitt en luksus vi lengter etter. Det er stadig flere ting som skal kjøpes, stelles, vaskes og brukes. Barna skal i organiserte aktiviteter og huset skal vedlikeholdes og pusses opp. Selv skal vi ha tid til å jobbe, trene og koble av sammen.

Veiledning

Stein Hesstvedt i MLF
FARGEHARMONI: – Våre medlemmer kan også bistå med veiledning når det kommer til fargevalg, slik at du velger farger som passer godt sammen og fungerer i et interiør, sier Stein Hesstvedt i MLF. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

– Ved å kontakte en malermester som kan veilede og ta ansvar for prosjektet, sparer du deg for mye tid. Samordning mellom ulike håndverkergrupper kan både være utfordrende og ta mye tid, sier Stein Hesstvedt, administrerende direktør i Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund (MLF).

Hus og hytter innebærer store investeringer og store økonomiske verdier. Og ting som er verdt mye ønsker vi gjerne å ta godt vare på.

– Her ser vi en ny trend, at stadig flere privatpersoner velger å leie inn en faglært håndverker til å pusse opp. En faglært malermester har kompetanse i alt fra å analysere underlaget og velge riktig produkt i system, til riktig utførelse. Det gir en stor merverdi for huseieren, sier Hesstvedt.

LES OGSÅ: Gjør en bakgrunnssjekk av håndverkeren

Håndverker
SAMORDNING: Ved å la en håndverker ta på seg rollen som samordner for et prosjekt der flere fagpersoner skal samarbeide, sparer du deg for mye tid. (Foto: Kristian Owren/ifi.no)

Garanti

Leie inn malermester
HØYT: Utendørs malearbeider innebærer ofte store høyder og vanskeligheter med å komme til overalt på en god måte. I tillegg til selve utførelsen, er det avgjørende å velge riktig produkt og system for å få den optimale holdbarheten. (Foto: Beckers)

Ved å få noen andre til å pusse opp for deg får du mer tid å bruke på å jobbe, dyrke hobbyen eller å være sammen med familien. Dessuten får du som huseier en garanti for at oppussingen blir utført på en ordentlig måte, med riktige produkter som gir både det estetiske resultat du ønsker deg og den holdbarheten du betaler for.

LES OGSÅ: 4 gode grunner til å la håndverkeren gjøre jobben

– I MLF garanterer vi for våre medlemmer, slik at huseieren ikke blir sittende med svarteper hvis resultatet ikke står til forventingene. Dette begynner folk å skjønne, og vi har begynt å få en god del kunder som har prøvd ufaglært arbeidskraft og ikke blitt fornøyd. De er blitt lei av at det de trodde skulle være billig, endte som en dyr affære som trakk ut på tiden, sier han.

Mer informasjon

MLF

Les også Slik booker du den gode håndverkeren

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Før du begynner

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: