Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Før du begynner

Bestill håndverkeren nå!

  •  
  •   Publisert:
  Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Robert Walmann/ifi.no, Alfort og Nordsjö
Har du planer om å få arbeider gjort på huset i vår eller sommer? Hvis du ikke har fått ut fingeren og booket håndverker enda, bør du gjøre det med én gang!

Selv om det kanskje kan virke sånn nå, er ikke våren så veldig langt unna. Plutselig kommer den snikende, og vi begynner å tenke på alt som bør gjøres på huset. Enten det er maling av huset utvendig, eller legging av gulv inne, kan det være lurt å få hjelp av en kyndig fagperson. Da lønner det seg å booke håndverkstjenester nå.

– Jo tidligere, jo bedre, bekrefter Kari Wilsgård hos Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund (MLF).

Sesongbetont pågang

Kari Wilsgård hos MLF
TIDLIG UTE: – Det gjelder å være tidlig ute for å få det beste sluttresultatet, sier Kari Wilsgård hos MLF. Robert Walmann/ifi.no

Særlig når det kommer til utvendige arbeider, er det smart å være tidlig ute.

– Mye av disse arbeidene er jo sesongbetont, og det kan være stor pågang for å få tak i de beste håndverkerne på våren og sommeren, sier Wilsgård.

Valgets kval

En annen fordel med å bestille tidlig, er at du kommer høyt opp på prioriteringslisten og kan velge og vrake.

– Du står mye friere til å velge tider som passer best for deg, i tillegg til at du kan velge blant håndverkerne på øverste hylle, sier Wilsgård, og legger til: – De beste folka blir opptatt først.

LES OGSÅ: Slik booker du den gode håndverkeren

Nymalt hus
HUSDRØM: Drømmer du om at huset skal se slik ut, men du er ikke helt der ennå? Da bør du bestille håndverkstjenester i dag, så du kan få fortgang på arbeidet. Nordsjö

God tid

I tillegg er det viktig å ha tid til å planlegge.

– Det kommer alltid godt med å ha god tid til forberedelser, for begge parter. Det legger et godt grunnlag, og dere rekker å planlegge mer og prosessen blir ryddigere, sier hun.

Den tidlige bestillingen bør innebære en avklaring av skriftlig tilbud av hva som skal utføres, en gjennomgang av kontrakt og planlegging av fremdrift på prosjektet.

Før du bestiller

Kontrakt med håndverker
SKRIV UNDER: Når du har bestemt deg for håndverker, husk for all del å skrive kontrakt! Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Før bestillingen kan foretas, må du finne riktig håndverker for det du vil ha utført. Det er alltid lurt å velge en håndverksbedrift som er organisert, da det sikrer deg gode garantiordninger og en trygghet du ellers ikke har. I tillegg er det lurt å hente inn referanser på dem du vurderer. Før du sender ut forespørsler og henter inn tilbud, er det viktig at du lager en grundig beskrivelse av hva du tenker og ønsker. Jo mer detaljert du er, jo bedre er det. Beskrivelsen kan du sende til noen ulike håndverksbedrifter du vurderer, slik at du kan sammenligne tilbudene.

PS! Husk alltid å skrive kontrakt.

Mer informasjon

MLF

Les også Slik unngår du falske «mestere»

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Før du begynner

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons