Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Useriøse malere strekker filmen

Noen useriøse håndverkere sparer på malingen når de maler huset ditt. Det kan koste deg dyrt i lengden.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Useriøse malere strekker filmen

Foto: Robert Walmann/ifi.no, Bjørg Owren/ifi.no, Jan Lillehamre/ifi.no, MLF, Alfort & Cronholm

En vanlig årsak til at fasademalingen ikke holder så lenge som antatt, er at maleren påfører for tynne strøk. For noen malere kan det være fristende å spare litt penger på å legge på tynnere sjikt når de maler huset ditt utvendig. Det kan føre til at du senere får problemer med råteskader og avflassing.

Dele på Pinterest Hvis det males for tynt, risikerer du at malingen flasser av og ikke holder så lenge som antatt.

Hvis det males for tynt, risikerer du at malingen flasser av og ikke holder så lenge som antatt.

Mange slette malejobber

Kristian Owren, adm. direktør i IFI, advarer mot malere som ikke gjør jobben sin skikkelig.

– Noen malere ønsker ofte å strekke produktene lengst mulig for å bruke minst mulig maling for sin oppdragsgiver. Dette ligger blant annet i ryggmargen til mange av de Østeuropeiske arbeiderne, så de ikke skal sløse. Resultatet av dette blir for tynne sjikt, og malingen holder da ikke så lenge som antatt, sier Owren.

Ikke la deg friste

IFI-direktøren fraråder derfor på det sterkeste å falle for fristelsen å leie inn rimelige håndverkere uten kvalitetsstempel i sommer.

– Sjekk heller ifi.no for å finne din nærmeste malermester for gode tjenester, eller inviter familie og venner til dugnad og gjør jobben selv. Bruk uansett alltid anbefalt mengde som opplyst på malespannet, råder han. 

Dele på Pinterest Kristian Owren, adm. direktør hos IFI, fraråder deg til ikke å falle for fristelsen å leie inn de rimeligste håndverkerne.

Kristian Owren, adm. direktør hos IFI, fraråder deg til ikke å falle for fristelsen å leie inn de rimeligste håndverkerne.

Annonse

I det lange løp

Stein Hesstvedt, adm. direktør i Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund (MLF), påpeker at det billige fort kan bli dyrt.

– Grunnen til at mange velger å bruke useriøse håndverkere, er jo at det er billig der og da. Men på sikt vil det være veldig ugunstig. Du kan ende opp med å måtte gjøre jobben på nytt flere ganger. Ved å heve blikket litt og se på hva det koster over lengre tid med vedlikehold av en dårlig utført malejobb, vil kanskje flere tenke seg om før de hyrer inn de billigste håndverkerne, sier han.

Dele på Pinterest Stein Hesstvedt, adm. direktør i MLF, er opptatt av at folk skal velge håndverkere med den beste fagkunnskapen. – Fagkunnskap er en garanti for godt håndverk, sier han.

Stein Hesstvedt, adm. direktør i MLF, er opptatt av at folk skal velge håndverkere med den beste fagkunnskapen. – Fagkunnskap er en garanti for godt håndverk, sier han.

Den viktige fagkunnskapen

Hesstvedt er opptatt av at folk velger håndverkere med god kunnskap om faget.

– Fagkunnskap er en garanti for godt håndverk. Våre medlemmer er alle mesterbedrifter, noe som betyr at de stiller med fagkunnskapene som ligger i et 5-årig utdanningsløp. I tillegg til den kvaliteten som det borger for, får du også garantiordninger, som gjør at du som huseier kan være trygg på at jobben blir gjort som den skal, forklarer han.

Dele på Pinterest Ved å booke en av MLF sine medlemsbedrifter, er du sikret god fagkunnskap og trygge garantiordninger.

Ved å booke en av MLF sine medlemsbedrifter, er du sikret god fagkunnskap og trygge garantiordninger.

Mer informasjon:

MLF

Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]