Kategorier

Meny

Konto

7 av 10 maler huset selv

160 000 norske husholdninger skal male huset i sommer. Av disse sier 7 av 10 at de skal gjøre hele jobben selv.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
7 av 10 maler huset selv

Foto: Robert Walmann/ifi.no, Kristian Owren/ifi.no, Alfort & Cronholm, Butinox Futura

Ifølge Adrian Ekelund hos Prognosesenteret stoler vi ganske mye på egne ferdigheter når en av de store oppgavene på huset skal utføres.

– Når det kommer til maling av husets utside er vi nevenyttige. Mange føler nok at dette er en overkommelig oppgave. Rundt 7 av 10 velger å gjøre utvendig arbeid på huset helt selv, uten profesjonell hjelp, forteller han.

Men det er et stykke arbeid som skal vare lenge, så vær nøye om du skal gjøre det selv – og pass på at du alltid følger anvisningene på malespannet. Skal du få noen andre til å male huset ditt, bør du passe deg for useriøse håndverkere. En organisert mesterbedrift er alltid det tryggeste valget.

Dele på Pinterest Adrian Ekelund hos Prognosesenteret forteller at 7 av 10 nordmenn maler huset selv.

Adrian Ekelund hos Prognosesenteret forteller at 7 av 10 nordmenn maler huset selv.

Høytid for malearbeid

Enten vi gjør det selv eller betaler noe andre for å gjøre det for oss, er det ingen tvil om når på året de fleste av oss tar den store malejobben. Det kommer ikke som noe stort sjokk at det er i sommermånedene vi tørker støv av malerull og pensler.

– Det er helt klart om sommeren, i månedene mai – august, at de aller fleste norske husholdninger maler husene sine utvendig. Over 8 av 10 av dem som skal male husene velger å utføre arbeidet i disse månedene. Ifølge våre undersøkelser tilsvarer det nesten 160 000 husholdninger, forklarer Ekelund.

Dele på Pinterest Enten du skal gjøre male huset selv eller få andre til å gjøre det for deg, er det viktig at det gjøres skikkelig. Da holder det lenge.

Enten du skal gjøre male huset selv eller få andre til å gjøre det for deg, er det viktig at det gjøres skikkelig. Da holder det lenge.

Hvert ellevte år

Lurer du på om du bør male huset i sommer? Hvor ofte huset bør males avhenger av hvor det ligger, hvor værutsatt det er og hvor god jobb vi gjør når vi maler det. Ta en årlig sjekk og se om huset trenger nye strøk.

– Gjennomsnittlig maler vi husene våre omtrent hvert ellevte år. Men hvorvidt hele huset males, eller kun den mest værutsatte veggen, er vanskelig å si. Her er det naturligvis ulikheter etter hvor vi bor og hvilke værforhold vi har, sier Ekelund.

Dele på Pinterest Er det på tide å male huset?

Er det på tide å male huset?

Om undersøkelsen

Prognosesenterets analyseplattform, ByggMonitor, er kilden til de resultater og nivåer som er kommentert. ByggMonitor viser resultatene av blant annet flere tusen årlige husholdningsundersøkelser (landsrepresentativ), som omhandler nordmenns preferanser til oppussing og renovasjon av egen bolig – fra kjøpsprosessen, produktvalg og merkekjennskap, til utførelse og varehus/butikk mm.

 

Mer informasjon:

Prognosesenteret

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]