Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Trehus vaskes og males

Artikler

Etter en regnfylt sommer og fuktig høst, kan fasaden ha fått skjemmende begroing. Svertesopp og alger trives i fuktige forhold, og kan på sikt ødelegge malingen. Derfor bør du vaske huset nå.

Gikk planen om å male huset i sommer i vasken, kanskje fordi regnet pøste ned den helgen du hadde satt av? Om du så ikke rekker å male, er det noen ting du uansett bør prioritere å få gjort før kulda smyger seg innpå.

Skal du male huset matt eller blankt? Det er mer enn et spørsmål om mote, for glansgraden påvirker fargens intensitet.

Skal du male huset, er det greit å vite hvilke flater som bør males først. Er det smart å starte med veggene, grunnmuren, vinduene, dørene eller annen staffasje?

Maling og beis beskytter kledningen mot nedbrytning og gjør at fukt ikke trekker inn. Men sprekker og løs maling svekker motstanden, og øker risikoen for råte og andre kostbare skader. Her er tegnene på at du må male om!

Dette er en viktig påminnelse til alle som har hus eller hytte med stående panel. Gi endeveden skikkelig behandling, så hindrer du råte og oppsprekking.

En pensel som aldri går tom for maling. Som maler husveggen på rekordtid. Nå er malesprøyter på full fart inn i norske hjem.

Flere artikler

Finn din nærmeste