Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

Beste maler- og gulvleggerlærling kåret

Norges beste maler- og gulvleggerlærlinger er kåret. Heidi Domaas fra Ålseund vant klassen malerfag, og Petter Strandmo Isaksen ble den beste gulvleggeren.

cloud_download
fullscreen
 • Beste maler- og gulvleggerlærling kåret

  Foto: Chera Westman/ifi.no og Kari Silsand Wilsgård/MLF

 • Foto:

 • <b>TEPPEPRØVE</b>: Mønsterlegging av teppefliser var ett av tre momenter i konkurransen for gulveleggerne.

  Foto:

 • Foto:

 • <b>SJABLONGMALING:</b> En av oppgavene for malerlærlingene var å male logoen til Bygg Reis Deg med sjablong. Her utfører Ewelina Sekiw fra Oslo, lærling hos Malermestrene AS, dette.

  Foto:

 • Foto:

 • <b>VINNER</b>: Heidi Domaas fra Ålesund vant klassen for malerlærlinger.

  Foto:

Annonse
Heidi Domaas, NM i malerfag

VINNER: Heidi Domaas fra Ålesund vant klassen for malerlærlinger.

Idet Bygg Reis Deg åpnet i Lillestrøm onsdag 18. oktober gikk startskuddet for Norgesmesterskapet i malerfag 2017. Konkurransen gikk over tre dager, og for første gang siden 80-tallet er det også kåret en vinner i gulvlegging.

Vinner i klassen for malere ble Heidi Domaas fra Malermester Martin Uggedal AS.

Vinner i klassen for gulvleggere ble Petter Strandmo Isaksen fra Bjørn Simonsen & Sønn AS.

Suksess for NM

– Konkurransen har vært en kjempesuksess og det er svært mange som har kommet innom og sett på underveis. Deltakerne har vært meget flinke og har fått arbeide under stort press, med mange tilskuere. Vi er glad for muligheten for å få vist oss frem for besøkende på messen, sier Stein Hesstvedt, administrerende direktør i MLF, Maler- og Byggtapetsermestrenes Landsforbund, som står bak konkurransen i samarbeid med bransjens leverandører.

Gulvlegger-vinner Petter Strandmo Isaksen

VINNER: Stein Hesstvedt fra MLF overrekker vinnerdiplomet i gulvleggerklassen til Petter Strandmo Isaksen.

Viser faget

Malerlærling NM

SJABLONGMALING: En av oppgavene for malerlærlingene var å male logoen til Bygg Reis Deg med sjablong. Her utfører Ewelina Sekiw fra Oslo, lærling hos Malermestrene AS, dette.

Hensikten med konkurransen er å løfte interessen for håndverksfag for malere og gulvleggere, hos både ungdommer som søker utdanning med trygge jobber, og bedrifter i hele byggenæringen, politikere og forbrukere, slik at de i større grad bruker faglært håndverker.

Malerlærlingene hadde i oppgave å grunne, sparkle og male vegg, listverk og en speildør. I tillegg skulle en vegg tapetseres, og en vegg dekoreres med logoen til Bygg Reis Deg, malt ut fra en sjablong.

I klassen deltok tre utøvere; Thomas Øyen Kristiansen fra Trondheim, ansatt på NTNU, Ewelina Sekiw fra Oslo, lærling hos Malermestrene AS, samt Heidi Domaas fra Ålesund, lærling hos Malermester Martin Uggedal AS.

– Det har vært gøy å delta, men vanskelig å jobbe med så mange tilskuere tilstede, sier Heidi Domaas, vinnere i klassen malerlærlinger.

To pluss en

Mønsterlegging av teppefliser NM

TEPPEPRØVE: Mønsterlegging av teppefliser var ett av tre momenter i konkurransen for gulvleggerne.

I klassen for gulvleggere deltok Petter Strandmo Isaksen fra Oslo, lærling hos Bjørn Simonsen & Sønn,  Nicolai Engelbrecht fra Bærum, lærling hos Din Gulvlegger AS, samt den regjerende danske mesteren Emil Bay, som jobber hos Dr. Gulve i Silkeborg og er med i konkurransen for å lære seg og stille bedre forberedt til kommende Europamesterskap.

Oppgaven for gulvleggerlærlinger var å legge et linoleumgulv i to farger og sveise med tråd i kontrastfarge, samt å mønsterlegge parkett og teppefliser.

– Linoleumoppgaven var den vanskeligeste og jeg ble mest fornøyd med teppeleggingen, forteller Petter Strandmo Isaksen, som vant klassen for gulvleggere.

Flotte premier

Førstepremien ble et gullkantet diplom som vil gjøre seg godt på CV-en, gavekort fra en sport- og fritidsforretning, samt en kasse med førstehjelpsutstyr. Alle deltakere fikk også en verktøyveske fra Mal Proff, stappfull av pensler og andre nyttige verktøy fra Jordan.

Vinneren i klassen for malere er kvalifisert for deltakelse i det nordiske mesterskapet for lærlinger, som går av stabelen i Helsingfors i 2018.

 

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon

Mer informasjon

MLF

Annonse
Obligatorisk felt
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Tarkett annons
[Some text some message]