Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Norge tok gull i Helsinki

Lærlingen Ewelina Sekiw (21) tok gull i nordisk mesterskap i malerfaget i helgen.

cloud_download
fullscreen
 • <b>MYE MALING:</b> I løpet av de tre dagene konkurransen foregikk måtte deltagerne konkurrere i å male vegg, listverk og en dør. Her er Ewelina Sekiw i dyp konsentrasjon.

  Foto: Kari Wilsgård/MLF

 • <b>DETALJSPESIALIST:</b> Norske Ewelina Sekiw utmerket seg med sin presisjon og sine streker. Det holdt helt til gull.

  Foto: Kari Wilsgård/MLF

 • <b>VRIENT TAPET:</b> Både norske Ewelina og danske Nadia mente oppgaven med tapet var den vanskeligste i konkurranseprogrammet.

  Foto: Kari Wilsgård/MLF

 • <b>STOLTE FAGFOLK:</b> Direktør i Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund, Stein Hesstvedt (t.v) og malermester Sjur Bjar Hansen er stolte over Ewelina Sekiws toppplassering i Helsinki.

  Foto: Kari Wilsgård/MLF

 • <b>PÅ BUTIKKEN:</b> 5. - 7. september ble det avholdt nordisk mesterskap i malerfaget på et kjøpesenter i Helsinki. Om to år er det Norges tur til å arrangere det populære mesterskapet.

  Foto: Kari Wilsgård/MLF

 • <b>VERDIGE VINNERE:</b> Dommerne mente det var umulig å kåre bare en vinner. Derfor gikk gullet til Nadia fra Danmark, Britta fra Sverige og Ewelina Sekiw fra Norge.

  Foto: Kari Wilsgård/MLF

Annonse
Annonse
Malerfag mesterskap

PÅ BUTIKKEN: 5. - 7. september ble det avholdt nordisk mesterskap i malerfaget på et kjøpesenter i Helsinki. Om to år er det Norges tur til å arrangere det populære mesterskapet.
camera_alt (Kari Wilsgård/MLF)

I et kjøpesenter i Helsinki sentrum ble det i forrige uke arrangert nordisk mesterskap i malerfaget. Her var fem ungdommer fra alle de nordiske landene klar for å kjempe om tittelen «Nordens beste maler». Nordisk mesterskap arrangeres annet hvert år.

Kamp helt til mål

− De fikk en krevende oppgave som ble delt ut på forhånd, men det ble en hard kamp helt til mållinjen, forteller Kari Wilsgård, kompetanse- og utviklingssjef i Maler og byggtapetsermestrenes Landsforbund (MLF).

Maling og tapet

Hun var tilstede under mesterskapet og forteller at utøvernes konkurranseplass bestod av tre vegger med en dør i.

− I løpet av de tre dagene konkurransen foregikk måtte deltagerne konkurrere i å male en vegg, listverk og en dør. De måtte også tapetsere veggen rundt døren og ut på neste vegg. Å male en firkantet ramme med streker rundt, uten bruk av maskeringstape, stod også på programmet, forteller hun.

Nordisk mesterskap i malerfaget

MYE MALING: I løpet av de tre dagene konkurransen foregikk måtte deltagerne konkurrere i å male vegg, listverk og en dør. Her er Ewelina Sekiw i dyp konsentrasjon.
camera_alt (Kari Wilsgård/MLF)

Perfekt presisjon

Nordisk mesterskap i malerfaget

DETALJSPESIALIST: Norske Ewelina Sekiw utmerket seg med sin presisjon og sine streker. Det holdt helt til gull.
camera_alt (Kari Wilsgård/MLF)

Presisjon stod også på kamp-programmet. Her fikk utøverne i oppgave å male en utdelt sjablong. I tillegg måtte de skjære ut en rosett selv som skulle males i rammens fire hjørner. Til slutt fikk deltagerne en fri oppgave der de selv fikk bestemme farger og mønstre.

Den svenske dommeren mente norske Ewelina hadde «grymt rette streker» og mente at hun var helt overlegen med sine streker.

LES OGSÅ: – Jeg er stolt av faget mitt

Viser sin personlighet

Både Ewelina fra Norge og Nadia fra Danmark var enige om at tapet med så krevende mønster var den vanskeligste delen av oppgaven. Britta fra Sverige synes frioppgaven var vanskeligst, men samtidig den morsomste delen av konkurransen. 

− Her fikk jeg anledning til å vise frem min personlighet, sa hun etter utført jobb.

Tapetsering mesterskap

VRIENT TAPET: Både norske Ewelina og danske Nadia mente oppgaven med tapet var den vanskeligste i konkurranseprogrammet.
camera_alt (Kari Wilsgård/MLF)

Delt førsteplass

På slutten av siste konkurransedag ble det klart at alle de tre utøverne var så jevne at det ble umulig å kåre bare en vinner. Derfor ble gullet delt mellom Norge, Sverige og Danmark.

− Det er vanskelig å forstå hvor stort det er å vinne et slikt mesterskap, spesielt når gullet deles mellom Norge, Sverige og Danmark. Danskene har vunnet vandrepokalen de ti siste årene. Det er derfor stort å se at vi også er i stand til å gå helt til topps, sier Kari Wilsgard.

Vinnere av nordisk mesterskap malerfag

VERDIGE VINNERE: Dommerne mente det var umulig å kåre bare en vinner. Derfor gikk gullet til Nadia fra Danmark, Britta fra Sverige og Ewelina Sekiw fra Norge.
camera_alt (Kari Wilsgård/MLF)

Rørt delegasjon

Norsk Seier i maler-mesterskap

STOLTE FAGFOLK: Direktør i Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund, Stein Hesstvedt (t.v) og malermester Sjur Bjar Hansen er stolte over Ewelina Sekiws toppplassering i Helsinki.
camera_alt (Kari Wilsgård/MLF)

Hun mener seieren i all hovedsak kommer etter knallhard jobbing fra Ewelina, men hun tror også gullmedaljen er et resultat av målrettet innsats og godt samarbeid med MLF, opplæringskontorene og bedriftene. 

− Det var derfor en rørt norsk gjeng som feiret norsk gull under festmiddagen på lørdag, forteller hun.

Norge klar som arrangør

Om to år er det Norges tur til å arrangere Nordisk mesterskap i malerfaget.

− Det blir en flott anledning til å få vist frem til et norsk publikum hva en ekte maler kan, og hvor variert og krevende faget vårt egentlig er. Og jeg kan love at vi skal fortsette å kjempe om gull. Rekruttering, kompetanse, utvikling og seriøsitet er de viktigste sakene vi skal jobbe med fremover, sier Wilsgård.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]