Kategorier

Meny

Konto

Malere og gulvleggere lader opp til kamp

18-21. oktober skal norgesmestere i malerfag for lærlinger kåres. Oppkjøringen er i full gang og deltakerne er spente. – Det er mye som kan gå galt, sier gulvlegger Petter Strandmo Isaksen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Malere og gulvleggere lader opp til kamp

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Akkurat nå males og pusses dører. Linoleum skjæres og tepper legges. Alt må stemme før alvorets time kommer. Om en måned arrangeres messen «Bygg Reis Deg». Der skal det også arrangeres NM i malerfag.

Dele på Pinterest NM i malerfag

ÅPNER DØRER: Thomas Øyen Kristiansen er lærling i Trondheim. Hans favorittøvelse er å male dører. – Jeg håper deltagelsen vil åpne dører for meg, sier han.

Treningsleir på Stovner

Vi er på treningsleir i Oslo. I lokalene til Overflateteknikk VG2 på Stovner videregående skole. Her har NM-deltagerne trent i to dager. De har blitt kjent med hverandre og fått oppgavene som skal løses på selve konkurransedagen.

Trenes av de beste

Støtteapparatet består av noen av de fremste ekspertene Norge har på gulv og maling. Her er Roger Sørlie fra Gerflor og Jan Åge Iversen fra Polyflor. På plass er også Espen Josten fra Tarkett. Han har blant annet erfaring som dommer fra europamesterskap i gulvleggerfaget.

− Ungdommene får god oppfølging før NM. Her på trening får de luket bort feil, og vi tetter kunnskapshull. Jeg er sikker på at de vil levere et strålende show, sier ekspertene.

Dele på Pinterest Trener til NM i gulvlegging

LÆRER AV DE BESTE: Deltakerne trenes av landets fremste i sitt fag. Her (f.h) Roger Sørlie fra Gerflor, Jan Åge Iversen fra Polyflor og Espen Josten fra Tarkett. På gulvet lærer Petter Strandmo Isaksen og Nicolai Engelbrecht å skjære i linoleum.

Øvelse gjør mester

Det er coach og trener Birger Knutsen enig i. Til daglig er han leder for opplæringskontoret i Oslo og Akershus. Malermesteren vet hva som skal til for å lykkes.

− De må øve og trene litt hver dag. Nivået på oppgavene tilsvarer en svenneprøve, sier han.

Dele på Pinterest NM i gulvlegging for lærlinger

VIL VINNE: Gulvlegger Petter Strandmo Isaksen gleder seg til NM. – Jeg er med for å vinne, sier han.

Gulv og maling

Lærlingene som skal kjempe om NM-tittelen er malerene Ewelina Sekiw, Heidi Domaas og Thomas Øyen Kristiansen, og gulvleggerne Petter Strandmo Isaksen og Nicolai Engelbrecht. De er i full gang med treningen. I dag er det skjæring av linoleum som skal perfeksjoneres.

Dele på Pinterest NM i gulvlegging for lærlinger

GIR ALT: Gulvleggerne Petter Strandmo Isaksen og Nicolai Engelbrecht gir alt på trening for å lykkes under konkurransen i oktober.

Fagfolk som imponerer

Kari Silsand Wilsgård fra MLF er en av arrangørene. Hun mener mesterskapet er viktig for å synliggjøre hva malere og gulvleggere egentlig kan gjøre.

− Dette er lærlinger som vil imponere med sine kunnskaper, sier hun.

Dele på Pinterest Kari Silsand Wilsgård, MLF

UTSTILLING: Kari Silsand Wilsgård fra MLF mener NM i malerfag for lærlinger er en god måte å vise hva faget handler om.

Holder hodet kaldt

Når startskuddet går 18. oktober, har deltagerne tre dager på å levere ferdig oppgave. Med publikum, presse og besøkende til stede, kan det fort bli nerver og feilskjær. Da gjelder det å holde hodet kaldt.

Dele på Pinterest NM i maler- og gulvleggingsfaget

GULV I EN BOKS: Gulvleggerne må være nøyaktige når parkett, tepper og linoleum skal legges. Oppgavene skal gjøres i egne bokser. – Dommerne ser alt, sier ekspert Espen Josten fra Tarkett.

Verdt å få med seg

Det tror administrerende direktør i MLF, Stein Hesstvedt, deltakerne vil mestre på en god måte.

− Når startskuddet går, vil de vise solid håndverk og god konkurranseånd. Dette blir et arrangement som er verdt å få med seg, sier han.

Dele på Pinterest Stein Hesstvedt, MLF

SKAPER MEDVIND: Direktør i MLF, Stein Hesstvedt mener NM i malerfag vil skape positiv blest rundt bransjen. – Det er gøy å se lærlinger på dette nivået, sier han.

LES OGSÅ
FLERE ARTIKLER FRA...
Gulvlegging
Maling
Gjør det selv

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]