IFI logo
Se flere bilder
Elsker å bade i fargehavet

Foto: Magnus Wintersborg, Privat

Elsker å bade i fargehavet

Silje Egeland valgte ikke malerfaget. Det valgte henne. I 2011 ble hun norgesmester for malerlærlinger. I dag konkurrerer hun med de beste hos mesterbedriften Malco på Sørlandet.

Robert Walmann/ifi

Robert Walmann/ifi
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er gøy å gå fra jobb og se at noe har skjedd. En ny farge, et nytt tapet, noe gammelt blir som nytt. Eller når en kunde følger rådene mine. Jeg rett og slett elsker jobben min, sier 25-åringen fra Kristiansand. 

Hun forstod tidlig at hun ville jobbe med hendene. Først valgte hun bygg- og anleggsfag. Etter på ble det overflateteknikk. Det var som å komme hjem.

Varierte dager

– Jeg angrer ikke på at jeg gikk videre til malerfaget. Jeg har varierte dager og kan utfolde meg med det jeg liker best. Det handler om detaljer, dekor, om å sparkle, pusse og å klargjøre for maling. Vi må også veilede kunden og komme med tips. Personlig liker jeg best å henge opp tapet eller å male dører og vinduer. Det morsomste er å gjøre noe som krever ferdigheter og som ikke alle har, sier hun.

Blåser på toppene

Silje liker konkurranse. Hun vil være best. Det betyr at sanseapparatet alltid må være skjerpet. 

– Det er konkurranse i bransjen, og det gjelder å være «på hugget». Du må også ha en subjektiv holdning til farger og kjenne til fargeteori, og hvorfor de ulike fargene blir valgt. Jeg tror min styrke er fargesetting og tapetsering. Det gir meg i hvert fall mye glede i hverdagen, sier hun.

Se flere bilder
Silje Egeland fra Kristiansand er utdannet maler. Hun jobber på Sørlandet. – Noe av det morsomste jeg vet er å tapetsere, sier hun.

Foto:

Silje Egeland fra Kristiansand er utdannet maler. Hun jobber på Sørlandet. – Noe av det morsomste jeg vet er å tapetsere, sier hun.

Sikker fremtid

– Det er et variert og kreativt yrke, og man kan komme raskt ut i jobb. Vi er alltid på farten og møter nye steder og folk. Vi jobber også stort sett alltid i behagelige temperaturer. Om vinteren er vi inne. Om sommeren er vi ute. De som vil drive for seg selv kan ta mesterbrev. Flinke malere vil alltid ha jobb, sier hun.

Forandring fryder

Silje er opptatt av forandring. Derfor bruker hun leiligheten som treningsarena. Der skjer det stadig nye ting på veggene. 

– Tapet gjør rommet nytt med en gang. Du trenger ikke vent til det tørker. Folk må vite at det er blitt enklere å henge opp tapet nå enn før. Dekormaling er også noe jeg brenner for. De som behersker denne sjangeren får oppdrag som krever helt spesiell kreativitet og kunnskap. Å være maler betyr at du kan forme hverdagen din selv. Du tjener også godt og etter endt utdanning kommer du raskt ut i jobb, så malerfaget er bra, sier den blide sørlendingen. 

Mer informasjon:

MLF

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.