Kategorier

Meny

Konto

CAN - Interiør for identitet

Da CAN i Stavanger skulle flytte inn i nytt bygg, var det viktig at det reflekterte firmaets identitet.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
CAN - Interiør for identitet

Foto: Kristian Owren/ifi.no

På Forus i Stavanger er store deler av den norske oljebransjen samlet. Her holder også CAN til. De er eksperter på arbeid i tau på norsk sokkel. De er der kraner og stillas ikke kommer til. Her tenker de ansatte sikkerhet først. Da de skulle få et nytt tilholdssted, var det viktig for både dem og interiørarkitekten at arbeidsplassen kunne reflektere deres mest sentrale verdier.

– Det var viktig å skape en helhetlig identitet til firmaet som de ikke hadde fra før. En arbeidsplass skal speile dem som jobber der. Hos CAN jobbes det effektivt, og alltid med stort fokus på sikkerhet. Dette skal interiøret reflektere, forklarer prosjektleder og interiørarkitekt MNIL Camilla Songe-Møller.

– Det var i tillegg et sentralt mål at arbeidsplassen skulle føles trivelig og gjennomført, så de ansatte kan være stolte av å invitere kunder og andre besøkende inn, sier hun.

Dele på Pinterest SIKKERHET FØRST: CAN løser utfordrende oppdrag i krevende omgivelser. Sikkerhet og soliditet står høyt. Dette speiles også i interiøret, i både farge- og materialvalg.

SIKKERHET FØRST: CAN løser utfordrende oppdrag i krevende omgivelser. Sikkerhet og soliditet står høyt. Dette speiles også i interiøret, i både farge- og materialvalg.

Dele på Pinterest PÅ BESØK: Kantine og møterom er bevisst lagt til inngangspartiet, slik at besøkende slipper å gå gjennom alle arbeidsrommene når de er på visitt.

PÅ BESØK: Kantine og møterom er bevisst lagt til inngangspartiet, slik at besøkende slipper å gå gjennom alle arbeidsrommene når de er på visitt.

Farger for sikkerhet

Da det skulle velges farger til det nye bygget, var ikke valget vanskelig. For hos CAN var det én farge som pekte seg ut.

– Oransje var et naturlig fargevalg, ikke bare fordi fargen finnes i firmaets logo, men også fordi det er en farge som ofte forbindes med høy aktivitet samt sikkerhet og plattformarbeid, sier Songe-Møller.

Dele på Pinterest STOR TRAFIKK: Gummibelegget i inngangspartiet er enkelt å holde rent. Det er særlig viktig når de ansatte og besøkende kommer rett inn fra gateplan.

STOR TRAFIKK: Gummibelegget i inngangspartiet er enkelt å holde rent. Det er særlig viktig når de ansatte og besøkende kommer rett inn fra gateplan.

Et enkelt gulvvalg

Noe av det som binder interiøret sammen, er det oransje gummigulvet fra Nora Systems som er lagt i inngangspartiet, i trappene og i kantinen. Ifølge interiørarkitekten var det ingen andre gulv som passet bedre til prosjektet.

– Det måtte bli noe som er solid. Gummibelegget som er lagt her tåler det meste og har et utseende som passer godt til CAN sin profil. Det er robust, sterkt og solid. Det oppfyller alle kravene, både funksjonelt og visuelt, sier hun.

Dele på Pinterest ORANSJE: Den sterke oransje fargen er gjennomgående i bygget. Den skal stimulere til aktivitet på arbeidsplassen og gi assosiasjoner til sikkerhet og høy fart. Kombinert med mørk grått og hvitt gir det et stilrent og tøft interiør.

ORANSJE: Den sterke oransje fargen er gjennomgående i bygget. Den skal stimulere til aktivitet på arbeidsplassen og gi assosiasjoner til sikkerhet og høy fart. Kombinert med mørk grått og hvitt gir det et stilrent og tøft interiør.

Dele på Pinterest BALANSEKUNST: Naturfotografiene er gjennomgående i hele bygget. Det er ikke tilfeldig. – Fugler kan stå på en liten pinne og balansere. Den balansekunsten de viser trengs også på plattformene, forteller Camilla Songe-Møller.

BALANSEKUNST: Naturfotografiene er gjennomgående i hele bygget. Det er ikke tilfeldig. – Fugler kan stå på en liten pinne og balansere. Den balansekunsten de viser trengs også på plattformene, forteller Camilla Songe-Møller.

Dele på Pinterest GUMMI PÅ GULVET: I inngangspartiet, i trappene og i kantinen er det lagt gummibelegget Norament 926 Grano i fargen 4889 fra Nora Systems. Det er et gummigulv som tåler ekstremt hard belastning, med hamret overflatestruktur og kornete design.

GUMMI PÅ GULVET: I inngangspartiet, i trappene og i kantinen er det lagt gummibelegget Norament 926 Grano i fargen 4889 fra Nora Systems. Det er et gummigulv som tåler ekstremt hard belastning, med hamret overflatestruktur og kornete design.

Mer informasjon:

CAN_Stavanger_Kristian_Owren-14

Sted: Stavanger
Prosjekttype: Nybygg
Ferdigstilt: 2014
Byggherre: CAN
Arkitekt: Svein Drange Olsnes og Leiv Nes Arkitekter
Interiørarkitekt og prosjektleder: Camilla Songe-Møller MNIL v/ Rom & Design
Leverandør gulvbelegg: Nora Systems / Erik W. Andersen

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]