Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Glitrende gummi

  •  
  •   Publisert:
FUNKSJONELT: Nora Systems er tysk kvalitet. Steinar Pjaaka har som mål å hjelpe arkitekter, byggherrer og håndverkere slik...   Robert Walmann/ifi.no, Nora Systems
I en operasjonssal, et akuttmottak eller på en oljeplattform er kun det beste godt nok. Gummigulv fra Nora Systems trives best i krevende rom. – Vi leverer gulv som tåler alt, sier Steinar Pjaaka. 

Stille som mus

<b>OPPDRAG UTFØRT:</b> Steinar Pjaaka sitter i trappen på Gullhella bo- og aktivitetssenter i Asker. Her har han lagt 4000 kvadratmeter med gummigulv. – Vi er storfornøyd med hvordan resultatet ble, sier han.
OPPDRAG UTFØRT: Steinar Pjaaka sitter i trappen på Gullhella bo- og aktivitetssenter i Asker. Her har han lagt 4000 kvadratmeter med gummigulv. – Vi er storfornøyd med hvordan resultatet ble, sier han.

– Hører du? Ikke en lyd. Dette gulvet er stille som mus. Gummien absorberer lyden og sørger for mindre støy i rommet. Sånt blir det godt arbeidsmiljø av, smiler Steinar Pjaaka.

Han er salgssjef i Norge for gummigulvene til Nora Systems. Det er dette gulvet han tråkker på. Han går frem og tilbake. Opp og ned trapper. Han går og går. Steinar liker å gå. På fritiden går han i fjellet.

– Det er mye helse i et godt gulv. De trenger det her, sier han og peker på det grå gummigulvet.
Som en myk motorvei baner det vei igjennom korridorene på sykehjemmet i Asker.

Flaggskip innen eldreomsorg

Da Asker kommune skulle bygge landets mest moderne omsorgsbolig var det gulv i premiumsegmentet som ble vurdert. I september i fjor åpnet kommunen 60 nye omsorgsboliger og Gullhella bo- og aktivitetssenter ble et flaggskip innen norsk eldreomsorg. Steinar leverte 4000 kvadratmeter gummigulv til sykehjemmet. Nå er han tilbake for å se på resultatet.  

– Vi startet arbeidet i 2013. Det er en lang prosess fra første møte med kommunen og frem til gulvet ligger ferdig. Det er mange stemmer som skal lyttes til før et gulv blir valgt, sier han. 

Godt for helsa

En av grunnene til at gulvene fra Nora Systems er så populære er nettopp trivsel. Det er viktig i omsorgsboliger, skoler og på et sykehus. Eller i en frisørsalong der folk står hele dagen. Gjerne på høye heler. Et gulv av gummi avgir en lett fjæring og er behagelig å stå på.

– Vi vil selge gulv som fyller mange behov. For eksempel i en operasjonssal. Der står kirurgene i timevis av gangen. Samtidig må gulvene tilfredsstille strenge hygieniske og tekniske krav, sier han.

<b>HELSE I SENTRUM:</b> Operasjonsrom, akuttmedisinske rom eller postoperative rom. Gummigulv fra Nora Systems er mye brukt i helsesektoren. På sykehuset i Kirkenes har Steinar nylig levert 13 000 kvadratmeter gulv.
HELSE I SENTRUM: Operasjonsrom, akuttmedisinske rom eller postoperative rom. Gummigulv fra Nora Systems er mye brukt i helsesektoren. På sykehuset i Kirkenes har Steinar nylig levert 13 000 kvadratmeter gulv.

Lever lenge

<b>DIVERSE ROM:</b> Jobben til Steinar er å inspirere og informere slik at flest mulig velger hans løsninger. Han leverer gulv til varemottak, heiser, trapper, sportshaller og butikker. For å nevne noe.
DIVERSE ROM: Jobben til Steinar er å inspirere og informere slik at flest mulig velger hans løsninger. Han leverer gulv til varemottak, heiser, trapper, sportshaller og butikker. For å nevne noe.

Gummigulv er kjent for god slitestyrke. Det er også gulvene til Nora Systems. De produserer materialene med spesielle blandinger som er godkjent til bruk offshore, og i særlig krevende rom som i tog og på cruiseskip. Disse gulvene ikke skal avgi farlige gasser ved brann. De skal også tåle mye belasting over lang tid.

– Se på knottbelegget på Gardermoen, T-banen i Oslo eller på Flytoget. Ikke antydning til slitasje. Eller på flyplassen i Frankfurt. Etter 40 år er det slitt bare 0,7 millimeter. Det er ganske imponerende, synes jeg, sier han.   

Mer informasjon

Nora Systems

Les også Godbiter for kjøkkengulvet

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: