Kategorier

Meny

Konto

Bli kvitt støy i stua

Så enkelt får du god lyd i stua.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Bli kvitt støy i stua

Foto: Tapethuset, INTAG, Green Apple, ifi.no

Etterklang merkes best når mange snakker samtidig i rommet. Lydbølgene som kommer ut av munnen vår «spretter» frem og tilbake mellom vegger, tak, gulv og møbler. Mange som snakker samtidig skaper derfor et «virrvarr» av lyder, og det kan være vanskelig å høre hva sidemannen sier. 

Myk landing

I en stue med mange harde overflater bruker lyd lenger tid på «å lande». I et rom med mange myke gjenstander vil lyden stoppe opp raskere, og det blir enklere for gjestene å snakke sammen rundt spisebordet. Ekspertene er ikke i tvil: – Romklang fjernes med nok tekstiler

Dele på Pinterest Det finnes utrolig mange flotte tekstiler å velge i, som både har en estetisk og en praktisk funksjon. Her fra Tapethuset.

Det finnes utrolig mange flotte tekstiler å velge i, som både har en estetisk og en praktisk funksjon. Her fra Tapethuset.

Dele på Pinterest Puter, pledd, gardiner, gulvtepper og tapet gjør stua mer behagelig før øyne og ører. Tekstiler fra Tapethuset.

Puter, pledd, gardiner, gulvtepper og tapet gjør stua mer behagelig før øyne og ører. Tekstiler fra Tapethuset.

Gardiner og tepper

Anette Bolme hos INTAG ville valgt nye gardiner og salongteppe om etterklangen i stua blir plagsom.

– Gardintekstiler demper romklang, og tradisjonelt har velur og tykke gardiner vært det beste. Men mange vil ha lette, tynne gardiner som slipper lyset inn. Da vil jeg anbefale et teknisk tekstil som har lydabsorberende fiber i veven. Et gulvteppe med høy og tett luv vil også gjøre underverker i stua. Husk at 30 prosent av gulvarealet bør ha tekstiler for å gi best mulig lydforhold, sier hun. 

Dele på Pinterest Tekniske gardiner er lette, tynne stoffer som slipper lyset inn, og absorberer lyden i stua. Akustiske gardintekstiler fra INTAG.

Tekniske gardiner er lette, tynne stoffer som slipper lyset inn, og absorberer lyden i stua. Akustiske gardintekstiler fra INTAG.

Dele på Pinterest Tekstiler i alle varianter gir stua et personlig preg og en sofa du har lyst til å krype opp i. Her er tekstiler fra Tapethuset.

Tekstiler i alle varianter gir stua et personlig preg og en sofa du har lyst til å krype opp i. Her er tekstiler fra Tapethuset.

Tapetet som demper

Gro Welle-Watne hos Tapethuset mener folk er blitt mer bevisste på støy i stua.

– Jeg får mange spørsmål om hva som kan løse problemet. Mitt råd er å velge et overmalbart tapet som er spesiallaget for å gi bedre akustikk i rommet. Det oppfører seg som gips. Fordelen med et akustikktapet er at lyddempingen ligger på baksiden, så ingen ser at du har lyddempet rommet. Du får også en viss effekt av å bruke vanlig tekstiltapet og tapet med mye tekstur, sier hun. 

Dele på Pinterest Gro Welle-Watne hos Tapethuset anbefaler å sette opp et spesialtapet som bedrer akustikken i rommet.

Gro Welle-Watne hos Tapethuset anbefaler å sette opp et spesialtapet som bedrer akustikken i rommet.

Puter og polstring

Ellen Lind hos Green Apple mener vi skal bruke tekstiler i alle formater og fasonger.

– Inn med puter og pledd! Og polstrede møbler. Bytt gjerne ut glassbordet med et trebord. Romklang fjernes enkelt dersom du velger tekstiler. I et rom med mye etterklang er gardiner den soleklare vinneren. Og bruker du forede eller mellomforede gardiner trenger du heller ikke så mange, sier hun. 

Dele på Pinterest Puter og pledd i polstrende møbler vil også ta bort uønsket etterklang. Tekstiler fra Green Apple.

Puter og pledd i polstrende møbler vil også ta bort uønsket etterklang. Tekstiler fra Green Apple.

Dele på Pinterest Behagelig for både øyet, sjelen og ørene! Kle stua i elegante stoffer! Her fra Green Apple.

Behagelig for både øyet, sjelen og ørene! Kle stua i elegante stoffer! Her fra Green Apple.

Mer informasjon:

Green Apple

INTAG

Tapethuset

 

Borge

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]