Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Når gulvet blir et kunstverk

  •  
  •   Publisert:
LIV PÅ GULVET: «Noraplan Iona» fra Nora Systems har fått navn etter det spanske ordet for «lerret».    Nora Systems
Naturgummibelegget «Noraplan Iona» fra Nora Systems ble lansert under byggmessen i München 2017. – Dette gulvet minner om verkene til Jackson Pollock, sier Ingo Baenisch.
<b>FARGERIKT:</b> Naturgummibelegget «Noraplan Iona» fra Nora Systems består av 24 ulike primærfarger.
FARGERIKT: Naturgummibelegget «Noraplan Iona» fra Nora Systems består av 24 ulike primærfarger.

Ingo Baenisch er teknisk rådgiver og ansvarlig for Nora Systems avdeling i Berlin. Han mener selskapets nyeste naturgummigulv åpner for nye designmuligheter med innovativ teknologi. Han peker på kunstneren Jackson Pollock som preget den abstrakte ekspresjonismen med sin «Action Painting».

– Dette gulvet minner om verkene til Pollock. I dette gulvet er det «action» hele veien, sier han.  

Vellykket syntese

Nora Systems høster lovord blant arkitekter og planleggere fra hele verden. De kaller det nye gulvet for en vellykket syntese av monokromitet og struktur. Det er produktsjef hos Nora Systems Dirk Oswald, helt enig i. Han sier gulvet har fått navn etter det spanske ordet for «lerret».  

– Gulvet danner i sin grunnfarge en basis, og gjennom forskjellige designfargevalg kan arkitekten realisere sine kreative konsepter slik at rommet blir forandret, avhengig av fargekombinasjon og blikkvinkel, sier han. 

<b>TRYGGE BARN:</b> Noras nye gulv består også av naturgummi. Denne gummien er anbefalt brukt i helse- og utdanningssektoren.
TRYGGE BARN: Noras nye gulv består også av naturgummi. Denne gummien er anbefalt brukt i helse- og utdanningssektoren.

Slik produseres noraplan «Iona»:

Noraplan Ionas design skapes under vulkaniseringen av belegget. Det skjer gjennom høy temperatur og under stort trykk. Dette gir gulvet et utseende som varer i flere tiår. Det nye gulvet består også av naturgummi. Denne gummien er anbefalt brukt i helse- og utdanningssektoren, og i andre offentlige bygg.

Mer informasjon

Nora Systems

Les også Sikrer skosonen med gummi

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: