Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Helse og omsorg

Artikler

Byggingen av det nye storsykehuset i Solna utenfor Stockholm er et gigantprosjekt med strenge krav til både miljøvalg og estetisk utforming. Til Nya Karolinska Solna har Ehrenborg levert hele 170 000 kvadratmeter PVC-fri «vinyl» i flere spreke farger.

Da planleggingen av Ullerud helsebygg i Drøbak startet, var institusjonspreg et fy-ord. De eldre som skulle ha dette som sin siste bolig fortjente noe bedre enn «institusjon», mente de i kommunen.

De fleste skader i befolkningen skyldes fall, både hjemme og på institusjoner. Forebygges glatte gulv, blir også risikoen for alvorlige skader redusert.

Gullhella bo- og aktivitetssenter ligger i naturskjønne omgivelser sentralt i Asker. I fjor åpnet 60 nye omsorgsboliger i tilknytning til det eksisterende sykehjemmet. – Her er det godt å være, sier mellomleder Kristin Lahnstein Jørstad.

Gymsaler og idrettshaller er de opplagte stedene du finner sportsgulv. Men gulvtypens gode støtdempende egenskaper gjør det egnet også til annen bruk. På blant annet eldresentre og i omsorgsboliger kan sportsgulv forhindre alvorlige skader ved fall.

For personer med demensrelaterte sykdommer er gulvets utseende og utforming viktig for mestring og livskvalitet. I samarbeid med Salford Institute for Dementia ved universitetet i Salford har gulvleverandøren Polyflor utviklet en enkel guide for demensvennlige gulvvalg.

Om få timer flytter familien Flata fra Bamble inn et hus som er tilrettelagt for deres datter med nedsatt funksjonsevne. – Endelig får vi et hjem som jenta vår vil trives i, sier mamma Linda (32).

Det er trist når de gamles siste ”hjem” ser ut som et kontormiljø i kritthvitt og grått på grunn av en feiltolkning av gjeldende retningslinjer, mener Mette L’orange, professor i farge ved Kunst- og Designhøgskolen i Bergen og kunsthøgskolen i Oslo. Hun håper at revisjonen av Norsk Standard for universell utforming vil føre med se at estetikk og regler for universell utforming samarbeider bedre.

Etter en turbulent tid med eierskifte og insolvens, har DLW blikket rettet fremover. Nå står selskapet på egne bein, lanserer nye produkter, og ser med tiltro på fremtiden. For å bruke Mark Twains klassiske sitat, kunne man si at «ryktet om DLWs død er betydelig overdrevet».

Levealderen øker stadig her i landet, og noen blir riktig gamle, med tilhørende aldring av funksjonsnivå og sanseapparat. "Prosjekt: Fargesetting av hjem for eldre" har sett på hvordan man kan unngå at eldre ender sitt liv i triste, fysiske omgivelser.

Glade farger gir glade hjelpere. Under «Colour Week» fikk Gatejuristen i Oslo maling i gave. Alt fra tak til dører har nå fått et oppfrisket utseende. Snart blir klientene møtt med nye farger.

Flere artikler

Finn din nærmeste