Kategorier
Meny
Konto
Annonse
HappyHomes annons

Gullhella – Moderne omsorg i Asker

cloud_download
fullscreen
 • Gullhella – Moderne omsorg i Asker

  Foto: Kristian Owren/ifi.no, Robert Walmann/ifi.no

 • Gullhella – Moderne omsorg i Asker

  Foto:

 • Gullhella – Moderne omsorg i Asker

  Foto:

 • Gullhella – Moderne omsorg i Asker

  Foto:

Gullhella bo- og aktivitetssenter ligger i naturskjønne omgivelser sentralt i Asker. I fjor åpnet 60 nye omsorgsboliger i tilknytning til det eksisterende sykehjemmet. – Her er det godt å være, sier mellomleder Kristin Lahnstein Jørstad.

Annonse
<p><b>TRIPP TRAPP:</b> Trappegangene i det nye omsorgssenteret preges av friske farger og solide trapper med gummibelegg fra Nora Systems. De har levert gummigulv til Asker kommunes flaggskip innen omsorgsboliger.</p>

TRIPP TRAPP: Trappegangene i det nye omsorgssenteret preges av friske farger og solide trapper med gummibelegg fra Nora Systems. De har levert gummigulv til Asker kommunes flaggskip innen omsorgsboliger.

Det blir mange skritt i løpet av en dag for de ansatte hos Gullhella bo- og aktivitetssenter. Helsepersonellet har blant annet ansvaret for å drifte 60 nye boligenheter som er fordelt over tre etasjer i to fløyer. Hver etasje utgjør én avdeling med egen stue og kjøkken, og korridorene er utformet som små gater. Utenfor er det parker og turløyper.

Lett å like

– Jeg synes hele det nye bygget har blitt veldig bra. Det er mange praktiske og smarte løsninger her. Materialvalg og farger er også behagelig tilpasset beboere og ansatte. Det er lett å trives her, sier Jørstad.

Gode gulv

Hun er spesielt glad i gulvene.

– Vi går mye i løpet av en dag. Derfor er det viktig at gulvene spiller på lag. Gummigulvene som ligger her er myke å gå på, og de passer fint inn til resten av stilen. Dessuten er de enkle å holde rene, sier hun.

<p><b>GLASSHUS:</b> Møterommene på Gullhella bo- og aktivitetssenter er rammet inn i glass. På gulvene ligger tregulv. Utenfor finner vi gummigulvet fra Nora.</p>

GLASSHUS: Møterommene på Gullhella bo- og aktivitetssenter er rammet inn i glass. På gulvene ligger tregulv. Utenfor finner vi gummigulvet fra Nora.

Holder lenge
<p><b>KOS:</b> Stein på veggene. Tre på gulvet. Det er en naturlig stemning i det nye huset i Asker. Beboere og ansatte kan kose seg med trivelige spiseplasser i hver av de tre etasjene.</p>

KOS: Stein på veggene. Tre på gulvet. Det er en naturlig stemning i det nye huset i Asker. Beboere og ansatte kan kose seg med trivelige spiseplasser i hver av de tre etasjene.

Det er Steinar Pjaaka enig i. Han representerer Nora Systems som har levert 3.500 kvadratmeter med et blågrått Nora Plan Signa Akustikk. Et slitesterkt gummigulv som han mener vil holde seg like fint de neste 40 årene.

– Vi har lagt gulvet i trapper, ganger og rom. I spiserom, peisestue og møterom ligger det tregulv. På badet er det keramiske fliser. Ellers er det gummi det går i. Det er fordi gummi er ergonomisk godt å gå på for eldre. Det gir heller ingen trinnlyd, sier han.

Rent og pent

Pjaaka forteller at Noras gummigulv er bestandig mot kjemikalier og kroppsvæsker som blod og urin.

– Det skal mye til før det fester seg flekker til dette gulvet. I det daglige er det bare å bruke mopp og såpevann for å holde det rent, sier han.

<p><b>SVETTE MORGENFUGLER:</b> Noen trener før frokost. Andre trener etter middag. Treningsforholdene på Gullhella bo- og aktivitetssenter er topp moderne og står klare til å ta imot beboere hele døgnet.</p>

SVETTE MORGENFUGLER: Noen trener før frokost. Andre trener etter middag. Treningsforholdene på Gullhella bo- og aktivitetssenter er topp moderne og står klare til å ta imot beboere hele døgnet.

For fremtiden
<p><b>MUSIKKSTUND:</b> I peisestuen får pianoet svingt seg. Ukentlige sangstunder hører med når beboerne skal hygge seg. Her er det Prosjektmagasinets utsendte som sjekker om pianoet er stemt. Det var det.</p>

MUSIKKSTUND: I peisestuen får pianoet svingt seg. Ukentlige sangstunder hører med når beboerne skal hygge seg. Her er det Prosjektmagasinets utsendte som sjekker om pianoet er stemt. Det var det.

I Norddalsveien 3 i Asker ligger altså et av landets mest moderne funksjonelle sykehjem. Gullhella bo- og aktivitetssenter sto ferdig i september 2015 – etter at Gullhella sykehjem med 32 langtidsplasser var blitt omgjort til en helt ny virksomhet med i alt 92 plasser. Den nye bygningsmassen er knyttet sammen med Gullhellas eksisterende bygningsmasse i ett fellesbygg i sørøst. Her er det ny hovedinngang, med kantine, administrasjon og sambruk av fellesfunksjoner. Omsorgsboligene er bygget som passivhus og har sykehjemsstandard.

Ute og inne

I første etasje er det etablert en avdeling for demente, med direkte utgang til sansehagen. Gullhella har en stor park med et lite vannspeil og med flere innganger. I tillegg til uteområdene for beboerne i første etasje inne i atriene, er det hele fem forskjellige takterrasser på Gullhella. Den øverste sågar med utsikt til Oslofjorden.

Mer informasjon

Gullhella bo- og aktivitetssenter

 Gullhella_Kristian_Owren2016

Sted: Asker
Prosjekttype: Nybygg omsorgsboliger
Bruttoareal: 6.700 kvm
Byggherre: Asker kommune
Hovedentreprenør: Veidekke Entreprenør
Prosjekterings- og prosjektledelse: Roar Jørgensen
Byggeledelse: Avanti Prosjekt
Arkitekt: Linje Arkitektur
Totalrådgiver: Norconsult
Leverandør gulvbelegg: Nora Systems

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse

Siste artikler

Annonse
[Some text some message]