Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Offentlig miljø

Framo - Med blikket rettet mot havet

  •  
  •   Publisert:
MARKØR: Den sosiale sonen i 3. etasje i kontorbygget er markert med teppefliser i en lysere kulør.   Trond J. Hansen/Tekst&Foto/Modulyss
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
På Askøy utenfor Bergen ligger det nye hovedkontoret til Framo, en nøkkelspiller i det norske oljeeventyret.
<b>BEVART:</b> Det var viktig å bevare utsikten da kontorene ble bygget.
BEVART: Det var viktig å bevare utsikten da kontorene ble bygget.

Som en ledende produsent av rør- og pumpesystemer for rederier og oljeindustrien har familiebedriften Framo et nært forhold til Nordsjøen. Deres nye hovedkontor, som har havet som nærmeste nabo, ble ferdigstilt sommeren 2015.

Framo Sjølivet består av et kontorbygg på fem etasjer, et underjordisk parkeringsanlegg på tre plan, et verkstedbygg med tre haller og et utendørs industriområde. Kontorbygget er direkte forbundet med det store verkstedbygget via en gangbro. I kontorbygget er det, i tillegg til kontorer og møterom, et auditorium, en kantine og en velferdsavdeling med svømmebasseng, badstue og treningsrom for de ansatte.

Bygget ligger flott til med utsikt mot byfjorden i Bergen. Utvendig har bygget fått en neddempet farge, som er avstemt mot naturen rundt. Innvendig videreføres det naturlige, avdempede uttrykket.

<b>UTSIKT:</b> Det nye hovedkontoret ligger bare et steinkast unna byfjorden. De store åpne vindusflatene sikrer at utsikten kan nytes av både ansatte og besøkende.
UTSIKT: Det nye hovedkontoret ligger bare et steinkast unna byfjorden. De store åpne vindusflatene sikrer at utsikten kan nytes av både ansatte og besøkende.

Kvalitetsmessig tidløshet

<b>MARKØR:</b> Den sosiale sonen i 3. etasje i kontorbygget er markert med teppefliser i en lysere kulør, og det er tilført elementer i rust og oransje på detaljer.
MARKØR: Den sosiale sonen i 3. etasje i kontorbygget er markert med teppefliser i en lysere kulør, og det er tilført elementer i rust og oransje på detaljer.

– Byggherren ønsket et tidløst interiør med skandinavisk uttrykk og gode kvaliteter. Innvendig er det varme toner og begrenset fargebruk. Fargepaletten er inspirert av fargetoner som finnes i kystlandskapet bygget ligger i. Det er brukt eik i stor utstrekning, både på dører inn til kontorer og som innramming rundt blant annet kaffestasjoner. For å tydeliggjøre orienteringen i bygget, og for å gi litt mer spenning, er det blant annet lagt inn toner i rust og oransje på detaljer i fellesarealer, og brukt egne farger i trappehus og vestibyle, forklarer interiørarkitekt MNIL Anne Devik ved Box Interiør.

<b>VARMEKILDE:</b> Interiøret og fargene er i utgangspunktet avdempet, med den skandinaviske naturen som inspirasjon. I fellesarealene tilføres en opplevelse av varme til bygget gjennom små fargeinnspill.
VARMEKILDE: Interiøret og fargene er i utgangspunktet avdempet, med den skandinaviske naturen som inspirasjon. I fellesarealene tilføres en opplevelse av varme til bygget gjennom små fargeinnspill.

Teppefliser med liv

<b>TYNGDE:</b> Kontorbygget består av åpne korridorer og fellesarealer, i tillegg til de mindre cellekontorene og møterommene. På store flater er det viktig at gulvet har en viss tyngde og tekstur, slik at overflatene kan tilføre en opplevelse av liv til
TYNGDE: Kontorbygget består av åpne korridorer og fellesarealer, i tillegg til de mindre cellekontorene og møterommene. På store flater er det viktig at gulvet har en viss tyngde og tekstur, slik at overflatene kan tilføre en opplevelse av liv til

I et stort kontorbygg er det viktig med god akustikk. Derfor ble det lagt 3.600 kvadratmeter teppefliser fra Modulyss i bygget.

– Det er et stort bygg med store flater og brede korridorer. Valget falt på en tofarget mørk brun/svart teppeflis med svak stripevirkning, som kunne legges fortløpende. Det var et poeng å unngå rutemønster ved legging. Teppet gir en opplevelse av en homogen flate, hvor stripene gir en liten mønstervirkning og tekstur. Gulvet gir nødvendig tyngde og lunhet, forklarer Devik.

<b>NATURENS GANG:</b> I bygget er det lagt 3.600 kvadratmeter med teppefliser fra Modulyss/INTAG i designen «On-line 2» i fargene 830 og 832. Fargene i teppeflisene er inspirert av naturen, og gulvet er særlig godt egnet for tungt og intensivt bruk, som p
NATURENS GANG: I bygget er det lagt 3.600 kvadratmeter med teppefliser fra Modulyss/INTAG i designen «On-line 2» i fargene 830 og 832. Fargene i teppeflisene er inspirert av naturen, og gulvet er særlig godt egnet for tungt og intensivt bruk, som p
<b>AKUSTIKK:</b> I et kontorbygg med store, åpne flater er akustikken svært viktig. Teppefliser demper trinn- og trommelyder, og bidrar på den måten til et godt arbeidsmiljø.
AKUSTIKK: I et kontorbygg med store, åpne flater er akustikken svært viktig. Teppefliser demper trinn- og trommelyder, og bidrar på den måten til et godt arbeidsmiljø.

Framo sjølivet

Sted: Florvåg, Askøy kommune
Ferdigstilt: Sommer 2015
Byggherre: Framo Eiendom AS
Arkitekter: B+B Arkitekter
Interiørarkitekt: MNIL Anne Devik v/ Box Interiør
Totalentreprenør: Constructa Entreprenør AS
Teppeleverandør: Modulyss/INTAG – Interiøragenturer J. Sveen AS

Les også Langt fra grått i arkitektens utstillingsvindu

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Offentlig miljø

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
HappyHomes annons