Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Framo - Med blikket rettet mot havet

På Askøy utenfor Bergen ligger det nye hovedkontoret til Framo, en nøkkelspiller i det norske oljeeventyret.

  • <b>MARKØR:</b> Den sosiale sonen i 3. etasje i kontorbygget er markert med teppefliser i en lysere kulør.

    Foto:

  • <b>BEVART:</b> Det var viktig å bevare utsikten da kontorene ble bygget.

    Foto:

  • <b>UTSIKT:</b> Det nye hovedkontoret ligger bare et steinkast unna byfjorden. De store åpne vindusflatene sikrer at utsikten kan nytes av både ansatte og besøkende.

    Foto:

  • <b>MARKØR:</b> Den sosiale sonen i 3. etasje i kontorbygget er markert med teppefliser i en lysere kulør.

    Foto:

  • <b>VARMEKILDE:</b> Interiøret og fargene er i utgangspunktet avdempet, med den skandinaviske naturen som inspirasjon. I fellesarealene tilføres en opplevelse av varme til bygget gjennom små fargeinnspill.

    Foto:

  • <b>TYNGDE:</b> Kontorbygget består av åpne korridorer og fellesarealer, i tillegg til de mindre cellekontorene og møterommene. På store flater er det viktig at gulvet har en viss tyngde og tekstur, slik at overflatene kan tilføre en opplevelse av liv til rommene.

    Foto:

Annonse
Annonse
BEVART: Det var viktig å bevare utsikten da kontorene ble bygget.

BEVART: Det var viktig å bevare utsikten da kontorene ble bygget.

Som en ledende produsent av rør- og pumpesystemer for rederier og oljeindustrien har familiebedriften Framo et nært forhold til Nordsjøen. Deres nye hovedkontor, som har havet som nærmeste nabo, ble ferdigstilt sommeren 2015.

Framo Sjølivet består av et kontorbygg på fem etasjer, et underjordisk parkeringsanlegg på tre plan, et verkstedbygg med tre haller og et utendørs industriområde. Kontorbygget er direkte forbundet med det store verkstedbygget via en gangbro. I kontorbygget er det, i tillegg til kontorer og møterom, et auditorium, en kantine og en velferdsavdeling med svømmebasseng, badstue og treningsrom for de ansatte.

Bygget ligger flott til med utsikt mot byfjorden i Bergen. Utvendig har bygget fått en neddempet farge, som er avstemt mot naturen rundt. Innvendig videreføres det naturlige, avdempede uttrykket.

Kvalitetsmessig tidløshet

MARKØR: Den sosiale sonen i 3. etasje i kontorbygget er markert med teppefliser i en lysere kulør, og det er tilført elementer i rust og oransje på detaljer.

MARKØR: Den sosiale sonen i 3. etasje i kontorbygget er markert med teppefliser i en lysere kulør, og det er tilført elementer i rust og oransje på detaljer.

– Byggherren ønsket et tidløst interiør med skandinavisk uttrykk og gode kvaliteter. Innvendig er det varme toner og begrenset fargebruk. Fargepaletten er inspirert av fargetoner som finnes i kystlandskapet bygget ligger i. Det er brukt eik i stor utstrekning, både på dører inn til kontorer og som innramming rundt blant annet kaffestasjoner. For å tydeliggjøre orienteringen i bygget, og for å gi litt mer spenning, er det blant annet lagt inn toner i rust og oransje på detaljer i fellesarealer, og brukt egne farger i trappehus og vestibyle, forklarer interiørarkitekt MNIL Anne Devik ved Box Interiør.

Teppefliser med liv

TYNGDE: Kontorbygget består av åpne korridorer og fellesarealer, i tillegg til de mindre cellekontorene og møterommene. På store flater er det viktig at gulvet har en viss tyngde og tekstur, slik at overflatene kan tilføre en opplevelse av liv til

TYNGDE: Kontorbygget består av åpne korridorer og fellesarealer, i tillegg til de mindre cellekontorene og møterommene. På store flater er det viktig at gulvet har en viss tyngde og tekstur, slik at overflatene kan tilføre en opplevelse av liv til

I et stort kontorbygg er det viktig med god akustikk. Derfor ble det lagt 3.600 kvadratmeter teppefliser fra Modulyss i bygget.

– Det er et stort bygg med store flater og brede korridorer. Valget falt på en tofarget mørk brun/svart teppeflis med svak stripevirkning, som kunne legges fortløpende. Det var et poeng å unngå rutemønster ved legging. Teppet gir en opplevelse av en homogen flate, hvor stripene gir en liten mønstervirkning og tekstur. Gulvet gir nødvendig tyngde og lunhet, forklarer Devik.

Oppdatert: 17.12.2019  

Framo sjølivet:

Sted: Florvåg, Askøy kommune
Ferdigstilt: Sommer 2015
Byggherre: Framo Eiendom AS
Arkitekter: B+B Arkitekter
Interiørarkitekt: MNIL Anne Devik v/ Box Interiør
Totalentreprenør: Constructa Entreprenør AS
Teppeleverandør: Modulyss/INTAG – Interiøragenturer J. Sveen AS

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]