Kategorier

Meny

Konto

Den fargerike høsten

Det er lite som kan måle seg med høstens deilige fargepalett. Kjenner du at den gjør deg godt, så ta den med inn!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Den fargerike høsten

Foto: Intag, Tapethuset, Green Apple, Borge, Golvabia, Butinox, Margaret de Lange, Beckers, Pergo

Hvert år, når sommeren glir over i høst, forandrer fargene ute seg, og det viser seg varme rød-, oransje- og gultoner, men også grønt, rosa-lilla, burgunder, plomme, lyse jordfarger og alt i mellom. Med andre ord: et bredt fargespekter åpner seg.

Naturen er en av våre største inspirasjonskilder, og om du liker det du ser når du går ute om høsten, kan du enkelt ta det med inn. Ingen andre tider av året kan måle seg med høsten når det kommer til fargeutvalg. Her er det noe for de fleste.

Dele på Pinterest Høstfarger

Foto: Intag

HØSTENS FARGER: Den levende årstiden presenterer en kompleks og lekker fargepalett. Tekstilet på sofaen er fra Sandersen sin kolleksjon Elysian, som føres av Intag.

Dele på Pinterest Grønt og oransje interiør

Foto: Tapethuset

FARGESPILL: Gult, grønt, brent oransje – fargene fra høstpaletten kompletterer hverandre fint med tekstiler fra Harlequin/Tapethuset.

Dele på Pinterest Gyllent gult

Foto: Green Apple

GYLLEN ÅRSTID: Den varme, gylne gulfargen er en viktig farge om høsten. Tapetet her er fra kolleksjonen Les Unis Linens fra Flamant, som føres av Green Apple.

Lunt og varmt

Høsten har mengder av de rike fargene du trenger for å skape et lunt, varmt interiør. For selv om paletten består av et stort registert ulike farger, er det uten tvil de varme fargene som regjerer. Noen kjøligere toner bidrar til å skape en luftig kontrast, slik at det ikke "gror". Husk også på viktigheten av å mikse materialer med ulik glans og ulik tekstur. Alt det er viktig for at det lune interiøret ikke blir for tørt og kjedelig.

LES OGSÅ: Hva er varme og kalde farger?

Dele på Pinterest Høstfarger i interiøret

Foto: Borge

MIKS: En miks av lune materialer i varierende tekstur i varme og gylne høstfarger frister øyet. Stemningskart fra kolleksjonen Roots fra Borge.

Dele på Pinterest Oransje veggfarge

Foto: Margaret de Lange

ORANSJE: En viktig farge i høstpaletten er oransje. Med Pure & Originals matte, naturlige maling Classico, får rommet et behagelig, lunt preg. Veggen er malt i fargen "Kenyan Copper".

Dele på Pinterest Varmt og kaldt

Foto: Borge

LIV: Varme farger fra høstpaletten kan kombineres med kjøligere farger for å skape liv. Tapet fra kolleksjonen Bazar fra Borge.

Bredt fargespekter

De varme rødtonene, de dype grønnfargene, de gylne gultonene og de lune oransjefargene er kanskje de mest synlige i høstpaletten, og de vi forbinder mest med naturen ute nå. Men spekteret er så mye bredere enn dette. For fra de er grønne og friske om sommeren, til de faller av trærne om senhøsten, gjennomgår løv og blader en fargetransformasjon i flere grader og nyanser. Og du kan oppdage mange spennende farger og nyanser i løpet av prosessen, som rosa-lilla, blårødt og de dypeste vinfarger, sammen med de nevnte andre, mer kraftige kulørene.

Så la deg inspirere av alle de herlige høstfargene! 
Dele på Pinterest Lilla i interiøret

Foto: Intag

LILLA: Vi tenker ofte på varme oransje-, rød- og gulfarger når vi snakker om høstfarger. Men også støvete rosa-lilla farger er å finne blant høstløvet. Tekstiler fra kolleksjonen Elysian fra Sanderson/Intag. Stolen er trukket i tekstilet "Geese".

Dele på Pinterest Varm burgunder veggfarge

Foto: Beckers

STEMNING: Med de dypeste nyansene i høstpaletten kan du skape en lun, varm stemning. Veggen er malt med Mood fra Beckers, i fargen Impulsiv 864.

Dele på Pinterest Jordfarger

Foto: Butinox

NATURENS FARGER: I naturen finnes både lyse og mørke farger, sotede og fargesterke. Behagelige, rolige naturfarger finnes også i høstpaletten, blant de mer fargesterke nyansene. Veggen er malt med fargen Dijon fra Butinox.

Dele på Pinterest Snille, varme farger

Foto: Borge

MULIGHETER: Høstpaletten er bred, med mange muligheter til å kombinere farger og lage din personlige vri. Tapet fra kolleksjonen In Bloom fra Borge.

Dele på Pinterest Myke tepper i høstfarger

Foto: Golvabia

MYK GLEDE: Myke tepper i høstfarger, med litt attåt, gjør godt for sjela, øyet og føttene. Disse prøvene er fra kolleksjonen Atelje fra Golvabia.

Dele på Pinterest Gyllent treverk parkett

Foto: Pergo

TREVERK: Blant alle fargene ute, er det lett å glemme en viktig del av høsten: tre. Med et mørk brunt parkettgulv, kan du skape den rette stemningen hjemme. Dette er Langeland fra Pergo.

Dele på Pinterest Høstfarger

Foto: Beckers

VARMT: Fargene Karamell 700, Vintage 716 og Tegel 666 mot varme materialer og terracotta gjør seg godt på en kald høstdag. Fargene er fra Beckers.

Dette ble brukt

Hovebilde/TEKSTILDRØM:

Tekstiler: fra kolleksjonen Elysian fra Sanderson – INTAG

HØSTENS FARGER:

Tekstil: fra kolleksjonen Elysian fra Sandersen – INTAG

FARGESPILL:

Tekstiler: fra Harlequin – TAPETHUSET

GYLLEN ÅRSTID:

Tapet: fra kolleksjonen Les Unis Linens fra Flamant – GREEN APPLE

MIKS:

Prøver: fra kolleksjonen Roots – BORGE

ORANSJE:

Vegg: maling Classico, farge Kenyan Copper – PURE & ORIGINAL

LIV:

Tapet: fra kolleksjonen Bazar – BORGE

LILLA:

Tekstiler: fra kolleksjonen Elysian fra Sanderson – INTAG

STEMNING:

Vegg: malt med Mood i fargen Impulsiv 864 – BECKERS

NATURENS FARGER:

Vegg: malt med fargen Dijon fra BUTINOX

MULIGHETER:

Tapet: fra kolleksjonen In Bloom fra BORGE

MYK GLEDE:

Tepper: fra kolleksjonen Atelje fra GOLVABIA

TREVERK:

Parkett: Langeland fra PERGO

VARMT:

Farger: Karamell 700, Vintage 716 og Tegel 666 fra BECKERS

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]