Kategorier

Meny

Konto

Ensfarget trend

Skandinavisk design har lenge vært ensfarget, lyst og lett. Fargependelen har nå svingt, det er blått, grønt, rosa og rødt som gjelder – men fortsatt ensfarget.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Ensfarget trend

Foto: Bjørg Owren/ifi.no, Mathias Nero/Stockholmsmässan, Petra Bindel/Stockholmsmässan, Kristofer Johnsson/Stockholmsmässan

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er inntrykket vi sitter igjen med etter en tur på messe i Stockholm. Stockholm Furniture and Light Fair er verdens største utstillingsvindu for skandinavisk design. I år var det langt mellom de hvite og lysegrå utstillingene. Foruten de nevnte fargene var det også mye brunt, sort og mørk grått i i utstillingene. 

Dele på Pinterest STYLIST: Lotta Agaton er en ev Sveriges fremste stylister og har en av Sveriges ledende designblogger, www.lottaagaton.se. (Foto: Petra Bindel/Stockholmsmässan)

STYLIST: Lotta Agaton er en ev Sveriges fremste stylister og har en av Sveriges ledende designblogger, www.lottaagaton.se. (Foto: Petra Bindel/Stockholmsmässan)

Tid for redebygging

Trendutstillingen, som var designet av Lotta Agaton en av Sveriges ledende interiørstylister, viste rom med samme farge, men ulike nyanser på vegger, gulv og møbler. Hvert rom sin farge.

Agaton er ikke opptatt av trendfarger, men mener at farger i interiørene vil bli mer naturlig framover. Stil og smak påvirkes av tidsånden. I oppgangstider åpner vi opp for lys og luft, mens vi i tider med mye uro og usikkerhet har behov for å skjerme oss og bygger lune reder.

Dele på Pinterest DETALJ: Et stilleben fra bordet i soverommet er som en fin collage. (Foto: Mathias Nero/Stockholmsmässan)

DETALJ: Et stilleben fra bordet i soverommet er som en fin collage. (Foto: Mathias Nero/Stockholmsmässan)

Dele på Pinterest KONTOR: Vegg-i-vegg med soverommet lå et rosa kontor med mykt teppe på gulvet og vegger i en rosa nyanse – en anelse lysere enn gulvet. (Foto: Mathias Nero/Stockholmsmässan)

KONTOR: Vegg-i-vegg med soverommet lå et rosa kontor med mykt teppe på gulvet og vegger i en rosa nyanse – en anelse lysere enn gulvet. (Foto: Mathias Nero/Stockholmsmässan)

Kontor eller bolig samme sak

Hun peker også på at skillet mellom offentlig miljø og bolig vil bli visket ut. Nå innreder vi soverommet som hotellrom og kjøkkenet som bistro. Enten det er hjemme eller ute så er det viktigste å skape rom med atmosfære og en koselig følelse.

– Du skal nesten føle at du besøker noens hjem, selv når du er i et offentlig rom, sier Lotta Agaton.

Dele på Pinterest STUE: Fra det rosa kontoret så man inn i en blå stue. Blanke, blå vinylfliser i fiskebeinsmønster på gulvet, stoler trukket med blå velur og vegger malt i samme blåtone. (Foto: Mathias Nero/Stockholmsmässan)

STUE: Fra det rosa kontoret så man inn i en blå stue. Blanke, blå vinylfliser i fiskebeinsmønster på gulvet, stoler trukket med blå velur og vegger malt i samme blåtone. (Foto: Mathias Nero/Stockholmsmässan)

Bryt med gamle regler

Utstillingen var bygget opp som soverom, kjøkken, kontor, stue og bad, men stylisten mener løsningene like gjerne kan overføres til et kontor eller interiørbutikk.

– Det er på tide å tenke nytt når det gjelder farger og materialer. Miks bleke og kraftige farger, ulike materialer, gammelt og nytt og dyrt og billig, er stjernestylistens råd.  

Dele på Pinterest KJØKKEN: Den lyse kjøkkenkroken fungerte som pause mellom de fargede rommene. Legg merke til overgangen mellom blått og lyst gulv! (Foto: Mathias Nero/Stockholmsmässan)

KJØKKEN: Den lyse kjøkkenkroken fungerte som pause mellom de fargede rommene. Legg merke til overgangen mellom blått og lyst gulv! (Foto: Mathias Nero/Stockholmsmässan)

Kontraster

Kontraster var det overordnede temaet for utstillingen.

– La materialer og farger møtes på uventede måter. Bryt med gamle regler og mønstre og tenk nytt. For hva hender hvis du fargesetter et stramt kontor rosa, innreder soverom med akustiske paneler ment for kontorlandskap eller trekker klassiske designikon i blank fløyel? undret Agaton og sendte ballen over til arkitekter og andre som skal forme våre omgivelser framover.

Vi tenkte... Det blir sikkert noen overraskende og hyggelige interiør.

Dele på Pinterest BAD: Fra blått gikk vi videre til olivengrønt. Badesonen var innredet med gulvfliser, malte vegger, stoler og annen innredning med ulike teksturer, overflater og nyanser av samme farge. (Foto: Mathias Nero/Stockholmsmässan)

BAD: Fra blått gikk vi videre til olivengrønt. Badesonen var innredet med gulvfliser, malte vegger, stoler og annen innredning med ulike teksturer, overflater og nyanser av samme farge. (Foto: Mathias Nero/Stockholmsmässan)

Dele på Pinterest DETALJ: Materialkontraster i fint samspill. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

DETALJ: Materialkontraster i fint samspill. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

Dele på Pinterest NATUR: Innenfor kjøkkensonen var det fargepause. Lune naturtoner og kontrasterende materialer skapte redefølelse. (Foto: Mathias Nero/Stockholmsmässan)

NATUR: Innenfor kjøkkensonen var det fargepause. Lune naturtoner og kontrasterende materialer skapte redefølelse. (Foto: Mathias Nero/Stockholmsmässan)

Dele på Pinterest KONTRASTER: Budskapet gjennom hele utstillingen var sats på kontraster. Miks lyse og mørke farger, materialer med ulik tekstur og glans. (Foto: Mathias Nero/Stockholmsmässan)

KONTRASTER: Budskapet gjennom hele utstillingen var sats på kontraster. Miks lyse og mørke farger, materialer med ulik tekstur og glans. (Foto: Mathias Nero/Stockholmsmässan)

Dele på Pinterest MATERIALKART: Lotta Agaton er ikke opptatt av trender og årets farge. Det viktigste er kvaliteter som holder lenge, og det kan skapes mye nytt og spennende med gode materialer og farger. (Foto: Kristofer Johnsson/Stockholmsmässan)

MATERIALKART: Lotta Agaton er ikke opptatt av trender og årets farge. Det viktigste er kvaliteter som holder lenge, og det kan skapes mye nytt og spennende med gode materialer og farger. (Foto: Kristofer Johnsson/Stockholmsmässan)

LES OGSÅ
FLERE ARTIKLER FRA...
Trender
Rødt
Rosa/lilla

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]