Kategorier

Meny

Konto

Myk minimalisme – en lavmælt interiørtrend

Som en kontrast til den stramme, litt maskuline minimalismen, er en mykere og mer feminin variant på vei, der farger, form og tekstur på en enkel og lavmælt måte skaper en harmonisk atmosfære.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Myk minimalisme – en lavmælt interiørtrend

Foto: Chera Westman/ifi.no, Bjørg Owren/ifi.no, Messe Frankfurt GmbH/Pieto Suetra, ReiMoon/MoonRayStudio, Beckers, Borge, Forbo Flooring, Nordsjö, Pergo, Storeys

Fargene spenner over hele fargesirkelen; blått, grønt, gult og rødt med alle sine mellomtoner. Nyansene er lyse, noen ganske klare, men hovedvekten er på de dempede. Det er et harmonisk samspill mellom farger og tekstur på materialet i tekstiler, tapet og tre som skaper en behagelig helhet.

Det er mye av litt, det er ingenting som står fram og roper om oppmerksomhet. Mønsterbruken er diskret, kun beskjedne innslag av geometriske former, for øvrig er det variasjon i taktilitet og mykhet som skaper liv.

Da Heimtextil, en av de største internasjonale messene for tapet og tekstiler til innredning, åpnet i midten av januar hadde dette tema stor plass i trendutstillingen.

Dele på Pinterest Seng i myk minimalisme

TEKSTILER: Når plassen er liten, kan soverommet løses som en innebygget seng. Dette er fra Heimtextil. Finérplater er trukket med et tekstil og myker opp inntrykket slik at sengen blir noe mer enn en firkantet boks. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Dele på Pinterest Myke former på kjøkkenet

MYKE FORMER: Skapdørene i kjøkkenavdelingen er laget av plater med bølgeform. Den duse blåfargen og spillet av lys og skygge som skapes av bølgene gjør uttrykket mykt. (Foto: Messe Frankfurt GmbH/Pieto Suetra)

Soft minimalism

De kaller utstillingen en temapark, og årets tema var «The Future is urban». Noe av det som vil prege det urbane livet i framtiden er mangel på plass. Folk flytter inn til byene og det blir flere en-husholdninger. For å få boliger til alle, dukker det stadig opp nye løsninger i form av mikrohus og leiligheter. Der er alle funksjoner vi forventer å finne i en leilighet pakket sammen på minimalt med plass, og materialer og farger brukes for å myke opp uttrykket og skape en behagelig og avslappet atmosfære.  

Selv om vi her hjemme kan boltre oss på større plass, vil vi nok la oss inspirere av det myke og dempede for det fungerer også i større skala.

Dele på Pinterest Lavmælt stemning

LAVMÆLT: I dette tema skapes atmosfæren av et fint samspill mellom farger, form og tekstur. Variasjon i mønster og farge foregår på en stille og lavmælt måte, enten det er et enkelt produkt eller rommet som helhet. (Foto: Heimtextil)

Dele på Pinterest Soft minimalism

TAKTILT: I temaparkens avdeling for soft minimalism, var det mykt og feminint. Her var det velur, filt, ull, bomull, lin, frotté, vatterte, perforerte, trykkede, vevde og strikkede kvaliteter. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

Føl atmosfæren

Matte malinger, myke tekstiler og taktile tapeter i duse farger, ensfarget eller med forsiktige geometriske mønstringer er hovedingrediensene for å få til denne lavmælte og rolige atmosfæren. Vi har kikket litt i produsentenes bildearkiv og funnet eksempler til inspirasjon.

Dele på Pinterest Sikk-sakk-mønstret tapet

SIKK-SAKK: Hos tapetleverandøren Storeys fant vi dette tapetet med svakt sikk-sakkmønster som passer godt til tema. Tapetet er hentet fra kolleksjonen Scandinavian Style og finnes i flere «snille» farger. (Foto: Storeys)

Dele på Pinterest Tåkefarger

TÅKEFARGER: I fargekartene til malingsleverandøren Beckers er godt med farger som glir rett inn i tema. Her er det malt med fargene Midtsommarnatt og Dimma, navnet på fargene indikerer tydelig at her navigerer vi i rolig farvann. (Foto: Beckers)

Dele på Pinterest Teppegulv

TEPPE: Et teppegulv som følger opp fargenyansene ellers i rommet understreker mykheten for både øyet og øret. Lite demper lyd bedre i ett rom enn teppe. Teppene er fra INTAG og tapet fra Borge. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

Dele på Pinterest Tregulv

TREGULV: Trestruktur og lyse naturmaterialer er med på å skape den rolige atmosfæren i denne stilen. En stor gulvflate i lyst tre veier opp den stramme kjøkkeninnredningen og myker opp uttrykket. Gulvet her er Polareik fra Pergo. (Foto: Pergo)

Dele på Pinterest Linoleum

LINOLEUM: Linoleum kan passe inn i de fleste stilarter. Marmoleum Click fra Forbo Flooring kommer i flere formater og kan legges i ulike rutemønster. Det grafiske bildet mykes opp når fargene er duse og kontrastene små. (Foto: Forbo Flooring)

Dele på Pinterest Heart Wood

HEART WOOD: Fargen Heart Wood, som er «årets farge 2018» hos Nordsjö, går rett inn i dette «softe» tema, sammen med fargene fra paletten de har kalt the Playfull Home. (Foto: Nordsjö)

Dele på Pinterest Linstruktur på tapetet

LINSTRUKTUR: Noe av fordelen med tapet, er at du får tekstur i kombinasjon med farge. Dette gir veggen ekstra karakter og mulighet til å understreke ønsket atmosfære. Her tapet med linstruktur fra Finndintapet.no/Borge. (Foto: Borge)

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]