Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Myk minimalisme – en lavmælt interiørtrend

Som en kontrast til den stramme, litt maskuline minimalismen, er en mykere og mer feminin variant på vei, der farger, form og tekstur på en enkel og lavmælt måte skaper en harmonisk atmosfære.

 • <b>13 M:</b> En mikroleilighet på 13m2 har fått en myk og hjemmekoselig touch med duse farger og et lite innslag av tekstil. (Foto: ReiMoon/MoonRayStudio)

  Foto:

 • <b>TEKSTILER:</b> Når plassen er liten, kan soverommet løses som en innebygget seng. Dette er fra Trendutstillingen på Heimtextil som viser sovedelen i en mikroleilighet. Finérplater er trukket med et tekstil og myker opp inntrykket slik at sengen blir noe mer enn en firkantet boks. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

  Foto:

 • <b>MYKE FORMER:</b> Skapdørene i kjøkkenavdelingen er laget av plater med bølgeform. Den duse blåfargen og spillet av lys og skygge som skapes av bølgene gjør uttrykket mykt. (Foto: Messe Frankfurt GmbH/Pieto Suetra)

  Foto:

 • <b>TAKTILT:</b> I temaparkens avdeling for soft minimalism, var det mykt og feminint. Her ble det vist tekstiler fra utstillerne og utvalget var mangfoldig: velur, filt, ull, bomull, lin, frotté, vatterte, perforerte, trykkede, vevde og strikkede kvaliteter. På venstre side skimtes hovedfargene i tema. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

  Foto:

 • <b>LAVMÆLT:</b> I dette tema skapes atmosfæren av et fint samspill mellom farger, form og tekstur. Variasjon i mønster og farge foregår på en stille og lavmælt måte, enten det er et enkelt produkt eller rommet som helhet. (Foto: Heimtextil)

  Foto:

 • <b>SIKK-SAKK:</b> Hos tapetleverandøren Storeys fant vi dette tapetet med svakt sikk-sakkmønster som passer godt til tema. Tapetet er hentet fra kolleksjonen Scandinavian Style og finnes i flere «snille» farger. (Foto: Storeys)

  Foto:

Annonse
Annonse
Seng i myk minimalisme

TEKSTILER: Når plassen er liten, kan soverommet løses som en innebygget seng. Dette er fra Heimtextil. Finérplater er trukket med et tekstil og myker opp inntrykket slik at sengen blir noe mer enn en firkantet boks. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Fargene spenner over hele fargesirkelen; blått, grønt, gult og rødt med alle sine mellomtoner. Nyansene er lyse, noen ganske klare, men hovedvekten er på de dempede. Det er et harmonisk samspill mellom farger og tekstur på materialet i tekstiler, tapet og tre som skaper en behagelig helhet.

Det er mye av litt, det er ingenting som står fram og roper om oppmerksomhet. Mønsterbruken er diskret, kun beskjedne innslag av geometriske former, for øvrig er det variasjon i taktilitet og mykhet som skaper liv.

Da Heimtextil, en av de største internasjonale messene for tapet og tekstiler til innredning, åpnet i midten av januar hadde dette tema stor plass i trendutstillingen.

Soft minimalism

Lavmælt stemning

LAVMÆLT: I dette tema skapes atmosfæren av et fint samspill mellom farger, form og tekstur. Variasjon i mønster og farge foregår på en stille og lavmælt måte, enten det er et enkelt produkt eller rommet som helhet. (Foto: Heimtextil)

De kaller utstillingen en temapark, og årets tema var «The Future is urban». Noe av det som vil prege det urbane livet i framtiden er mangel på plass. Folk flytter inn til byene og det blir flere en-husholdninger. For å få boliger til alle, dukker det stadig opp nye løsninger i form av mikrohus og leiligheter. Der er alle funksjoner vi forventer å finne i en leilighet pakket sammen på minimalt med plass, og materialer og farger brukes for å myke opp uttrykket og skape en behagelig og avslappet atmosfære.  

Selv om vi her hjemme kan boltre oss på større plass, vil vi nok la oss inspirere av det myke og dempede for det fungerer også i større skala.

Føl atmosfæren

Matte malinger, myke tekstiler og taktile tapeter i duse farger, ensfarget eller med forsiktige geometriske mønstringer er hovedingrediensene for å få til denne lavmælte og rolige atmosfæren. Vi har kikket litt i produsentenes bildearkiv og funnet eksempler til inspirasjon.

Sikk-sakk-mønstret tapet

SIKK-SAKK: Hos tapetleverandøren Storeys fant vi dette tapetet med svakt sikk-sakkmønster som passer godt til tema. Tapetet er hentet fra kolleksjonen Scandinavian Style og finnes i flere «snille» farger. (Foto: Storeys)

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]