Kategorier

Meny

Konto

Mykt og godt i Stockholm

Et besøk til «Stockholm Furniture and light fair» er en reise gjennom rom, stoff og tid.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Mykt og godt i Stockholm

Foto: Kristian Owren/ifi.no og Robert Walmann/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under årets «Stockholm Furniture and light fair» fikk vi se hvilke møbler, gulv, interiør, tekstiler og lys som skal prege markedet fremover. Skal vi tro årets utstillere, kan det tyde på at vi skal ha det enda lunere og roligere rundt oss. Vi skal også bruke avstemte farger – og natur og tekstiler skal inn for å gi oss sjelero. Harde kanter, sterke farger, betong og rust er på vei ut.

Dele på Pinterest Mykt og lunt med tekstiler

Foto: Robert Walmann/ifi.no

SJELERO: Skal vi tro årets utstillere i Stockholm, kan det tyde på at vi skal ha det enda lunere og roligere rundt oss. Vi skal også bruke avstemte farger - og natur og tekstiler skal inn for å gi oss sjelero.

Kurage

Et liv i sus og dus betyr også mindre støy. Det vet danske Kurage, som selger sine produkter gjennom Intag – Interiøragenturer J. Sveen AS i Norge. Elizabeth Brännström Jacobson forteller at de utvikler gardin- og akustikkløsninger til blant annet bedriftshovedkvarterer, restauranter, hoteller, institusjoner, universiteter og skoler. De har sin egen fabrikk i Litauen.

Dele på Pinterest gardin- og akustikkløsninger

Foto: Kristian Owren/ifi.no

GOD AKUSTIKK: Kurage utvikler gardin- og akustikkløsninger. – Vi har et stort utvalg lydabsorberende tavler. Disse kan du for eksempel bruke som sengegavl, og da velger du et vaskbart stoff, sier Elizabeth Brännström Jacobson.

Creation Bauman

En annen aktør som også selger sine akustikkprodukter gjennom Intag i Norge er Creation Bauman. Det er et sveitsisk familieeid selskap som designer og produserer interiørtekstiler av høy kvalitet.

– Her er et nytt lydprodukt. En akustikkgardin som også kan brukes som romdeler. Gardinet er vevd dobbelt og har dermed to sider. Vi kaller det for «Silent». Dette er et teknisk tekstil som også er estetisk vakkert, forteller Eva-Lott Lydholm.

Forbo Flooring

Ola Wiklund fra Forbo Flooring forteller om naturlige råvarer og bærekraftig produksjon. Men han vil også vise frem tepper som har slått spesielt godt an på norske ski-destinasjoner.

– Flotex er et nylonteppe som tåler tøffe forhold. Det er ekstremt slitesterkt og også svært lett å rengjøre. Med sin vanntette bakside, er dette en «hit» på høyfjellet i Norge der alle går på ski, sier han.

LES OGSÅ: Tramp trygt inn med skiskoene på

Dele på Pinterest Flotex-teppe på skidestinasjoner

Foto: Kristian Owren/ifi.no

SKITUR: Ola Wiklund fra Forbo Flooring skjønner godt at høyfjellet bruker Flotex-tepper. – Flotex er et nylonteppe som tåler tøffe forhold. Med sin vanntette bakside, er dette en «hit» på høyfjellet i Norge der alle går på ski, sier han.

Geberit

Petra Nilsson fra Geberit i Sverge er i fyr og flamme. Hun har nettopp lansert dusjtoalettet på det svenske markedet. Nå kan også svenskene få sin spa-opplevelse på do.

– Dette er fremtidens toalett. Vi har ikke hatt dette produktet i Sverige før. I Norge har Geberits Aqua Clean vært tilgengelig lenge. Det er spennende at også vi tar steget inn i fremtiden, sier hun og viser hvordan toalettet hele fungerer.

Dele på Pinterest Geberit dusjtoalett

Foto: Kristian Owren/ifi.no

REN LUKSUS: Petra Nilsson fra Geberit har nettopp lansert dusjtoalettet på det svenske markedet. – Dette er fremtidens toalett. Vi har ikke hatt dette produktet i Sverige før. Nå kan også vi få spa-følelsen på badet, sier hun.

Modulyss

– Velvære er «Velvet», sier Gjermund Kristiansen hos Modulyss. Han forteller at trendene på møbler og tekstiler er mye fløyel og velur.

– Vi har også teppefliser som går rett inn i motebildet. «Velvet» er en kolleksjon som vil være pent i en hotell-lounge. Fordelen med teppefliser er også at du kan mikse og matche, sier han.

Dele på Pinterest Velur hos Modulyss

Foto: Kristian Owren/ifi.no

FLØYELSMYK: Gjermund Kristiansen hos Modulyss mener folk velger fløyel og velur fordi det gir velvære. Også til føttene. – Med vår «velvet» kan du også gi føttene velvære. Fordelen med teppefliser er også at du kan mikse og matche din stil, sier ha

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]