Kategorier

Meny

Konto

Fargevarsel for 2018: Det blir et fargerikt år

Det er ikke én farge som vil prege året som kommer. For er det noe fargeekspertene er enige om, er det at vi har en fargerik fremtid i vente.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Fargevarsel for 2018: Det blir et fargerikt år

Foto: Nordsjö, Fargerike, @teklan

Blått, gult, grårosa, lilla, brunt, dyp rød – disse fargene har til felles at de alle har blitt kåret til årets farge 2018 av ulike eksperter. Det sier litt om hva vi har i vente i året som kommer.

– Det at alle varsler om forskjellige farger, og at varslene spriker såpass mye, vitner jo om at 2018 kommer til å bli et fargerikt år. Vi har snakket om det lenge, men nå er fargene virkelig her – og de er kommet for å bli, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

LES OGSÅ: Årets farge 2018 skal gi oss ro

Dele på Pinterest Blått kjøkken

BLÅTT: Det var blått som stakk av med seieren da faghandelkjeden Fargerike utnevnte sin årets farge for 2018 i november. (Foto: Fargerike)

Dele på Pinterest Heart Wood Nordsjö

HEART WOOD: Malingsprodusenten Nordsjö kåret tidligere i høst den grå-beige-lilla-rosa fargen «Heart Wood» til deres årets farge 2018. (Foto: Nordsjö)

Én farge til deg og én til meg

Det store trendbildet har de siste årene særlig pekt mot én tendens; at det er trendy å være personlig.

– Vi er alle forskjellige og vi har ulike preferanser. Det gjelder også når det kommer til interiørfarger. Det er derfor helt riktig – og viktig – at fargetendensene og varslene spriker såpass mye som de gjør. Det vitner bare om det vi egentlig har visst hele tiden; det er ikke én farge som er riktig for alle, sier Owren.

Og med så mange ulike fargetrender, fra de rolige blå- og grårosa tonene, til fargesterke gul- og lillanyanser, er det virkelig noe for enhver smak.

– Mange kommersielle aktører kårer årets farge, og de seneste årene ser vi at valgene spriker i alle mulige retninger. Tidligere var det bredere enighet, fordi det var enkelt å spotte den mest spennende fargen som utmerket seg i en ellers hvit og grå verden. Men nå vokser det en kraftig fargebølge frem, parallelt med den grå bølgen, og vi beveger oss mot det fargeglade 2020-tallet – en sterk motreaksjon til det fargeløse 2010-tallet, forklarer fargeekspert Dagny Thurmann-Moe i Dagny Fargestudio.

Dele på Pinterest Gul trendfarge

SOLFARGEN: Fargeekspert Dagny Thurmann-Moe mener gult blir den viktigste fargen i året som kommer. (Dagny Fargestudio/Årets Farge 2018, foto/copyright: @teklan)

Dele på Pinterest Lilla trend

LILLA TIDER: 2018 er ifølge fargesystemet Pantone året for lilla, og også Nordsjö har inkludert lillatoner i sin Heart Wood-palett, som vist på dette soverommet. (Foto: Nordsjö)

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]