IFI logo
Se flere bilder
Tendenser 2018/2019: Farger for deg som trives med en lett og ledig atmosfære

Foto: Beckers, Borge, Forbo Flooring, Green Apple, INTAG, Pergo, Storeys, Tapethuset

Tendenser 2018/2019: Farger for deg som trives med en lett og ledig atmosfære

Liker du interiør med en lett og ledig atmosfære, er du kanskje en vårtype og kan finne mye inspirasjon i våren.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Naturen er kunstnernes fremste inspirasjonskilde. De bruker den nærmest som et stort fargekart og finner fargeklanger og lysstemninger som rører dem, og som de gjenskaper i kunsten sin.

Du kan også bruke naturen for å forske i hva som er «din» stil og «dine» farger.

Til deg fra IFIs Trendforum

På samme måte som vi har våre klare preferanser når det gjelder klær og hår, finnes det også en interiørstil som er «helt deg». Utfordringen er bare å finne ut av det, og bli trygg på hva det er. Da kan naturen være stedet å starte, for ofte stemmer det med din «indre natur». Gå ut eller se på bilder inspirert av natur, med åpent sinn, og bruk magefølelsen som sjekkpunkt.

IFIs Trendforum har latt seg inspirere av naturen, og satt sammen aktuelle farger, mønster og materialer etter årstidspersonligheter. Her er et utvalg inspirert av våren.

LES OGSÅ: Tendenser 2018/2019: Farger for deg som trives i lune og varme omgivelser

Sett ord på våren

Vårens kjennetegn er letthet og frihet. Solen og lyset er tilbake. Ut av tørre kvister og mørk jord spruter og spretter det knopper og spirer. De nye fargene er friske og klare. Naturen kler seg i vårgrønt løv, gule hestehover og blåveisblått, krokus og friske tulipaner topper paletten. Vi tar på oss lette klær og sko, og med godt humør og lette til sinns går vi årstiden forventningsfullt i møte.

Slik kan vi filosofere over våren og finne særpreg. Ordene vi bruker kan vi bruke som inspirasjon når vi skal finne «vår stil». Bruk stikkordene som en guide og veiviser når du skal velge farger, former, materialer, mønster og tekstur.  

Se flere bilder
Grønnyanser i interiøret

Foto: INTAG

GRØNT: Det er mange fine grønnyanser i naturen. Vi kan med hell herme og få et livfullt interiør selv med små fargesprang. Tapetet er fra Sanderson/INTAG.

Se flere bilder
Lette, vårlige farger

Foto: Fantasi Interiør

LETTHET: Her spiller farger, mønster og materialer på lag i en lett helhet. Tapetet er fra kolleksjonen Jardin Chic/Fantasi Interiør.

Skap stemningen

Det er lettheten, det friske og rene som gir oss den gode følelsen. Våren er som trillende barnelatter, eller musikk med lette og glade toner. Her løftes vi ut av hverdagslig kav og stress og får pusterom. Fellesnevneren er det lette, lyse, livlige og variasjonen. Det er en stemning med en leken og smilende undertone.

Se flere bilder
Grønt linoleumsgulv

Foto: Forbo Flooring

LINOLEUM er et gulvmateriale basert på naturlige råstoffer. Med en frisk grønntone har du vår på kjøkkenet hele året. Dette er fra Forbo Flooring.

Se flere bilder
Leken, vårlig tapet

Foto: Green Apple

UREDD: En vårpalett tåler lekne mønster. Med dette tapetet fra Thibaut/Green Apple slår du an en frisk og uredd tone i entreen.

Aktuelle farger og materialer

Rom med en slik atmosfære kan vi komponere med friske kulørtoner, muntre innslag og friske kontraster mot en lys basis. Jo større kontraster, dess mer liv. Helheten balanseres blant annet med kjølig mot det varme, fast mot mykt, tungt mot lett og grovt mot fint. Her er hele fargesirkelen i bruk, og du må ta i bruk magefølelsen for å kjenne etter hva som føles riktig. Kjennes det rett ut med friske, lette farger som tilbehør til en hvit base, så gå for det!

Se flere bilder
Vårlig tapet

Foto: Storeys

KONTRAST: Lyst og lett må balanseres med noe tungt. Her gjør formen på sofaen og de rustikke materialene jobben. Tapet fra Moonlight/Storeys.

Se flere bilder
Flamingo-tapet

Foto: Borge

LEKENT: På avstand ser tapetet nesten ensfarget ut. Dette er for en leken sjel med sans for vårmuntre detaljer. Tapetet Colourfull Living fra Borge.

Se flere bilder
Lette, luftige tekstiler

Foto: Borge

TEKSTILER: Myke tekstiler i lette, luftige kvaliteter er med på å skape en lett og luftig atmosfære i et rom. Disse heter Midori og føres av Borge.

Se flere bilder
Lyst tregulv

Foto: Pergo

LYST TRE: For å få den lette atmosfæren er lyse tregulv perfekt. Her er det Polareik fra Pergo som tar naturen inn.

Se flere bilder
Tropiske mønstre

Foto: Tapethuset

TROPISK: Denne paletten tåler friske kontraster, og nå bugner det av tropiske fristelser. Dette er nyheter fra Harlequin/Tapethuset.

Se flere bilder
Fargerik palett

Foto: Storeys

KRYDDER: Her er hele paletten i et nytt tapet fra Eijffinger/Storeys, inspirert av Østens krydder. Her er det bare å fleske til og krydre interiøret ditt.

Paletten

Personligstil-vårfarger-Lett og ledig

Hele fargesirkelen er i bruk. Trenden framfor alle er å ta fargene i bruk, og avstemme med egen magefølelse hva som er riktig. Kjennes det godt ut med friske og lette farger som tilbehør til den hvite/grå basen, så gå for det!

IFIs trendpanel
  • Ledes av ifi.no, med kreativ leder Bjørg Owren i spissen.
  • Består av innkjøpere, produkt- og markedsansvarlige fra sentrale leverandører til det norske markedet.
  • Samles til årlig workshop for å diskutere hva som rører seg i norsk interiørmote og hva som vil prege det moderne interiøret framover. Fjorårets workshop fant sted i oktober.
Slik har trendpanelet kommet frem til palettene:

Utgangspunktet for IFIs Trendforum er at ulike personligheter har ulike preferanser for stil og farge og dermed ulikt utgangspunkt for hva en vil trives med. Vi kan grovt sett deles i fire grupper som et år med sine fire årstider. Vår, sommer, høst og vinter gir tydelige karakterer. Det var ikke mange stikkordene som skulle til før det ble tegnet tydelige personligheter, og til hver type ble det valgt farger og materialer med egenskaper som harmonerte. Dette er ikke ment som noen fasit for «riktig og galt», men som inspirasjon og et startpunkt for jakten på egen stil. 

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.