Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Tendenser 2018/2019: Farger for deg som trives i lune og varme omgivelser

Er du typen som trives i lune litt uformelle omgivelser, da er du kanskje en høst-type og kan finne mye inspirasjon i høstnaturen.

cloud_download
fullscreen
 • Tendenser 2018/2019: Farger for deg som trives i lune og varme omgivelser

  Foto: Chera Westman/ifi.no, Bjørg Owren/ifi.no, Mari Rosenberg, Beckers, Borge, Green Apple, Pure&Original, Storeys, Tapethuset

 • <b>NATUR: </b>Høsten byr på flotte farger og stemninger på fjellet, i skogen eller ved sjøen. La deg inspirere av t stedet som gir deg hvile og ro.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>FRISKT: </b>Høstfargene kan gi mange uttrykk fra varmt og fyldig, til friskt og lett. Tekstilene er fra Harlequins kolleksjon Zapara fra Tapethuset.

  Foto: Tapethuset

 • <b>FRODIG: </b>Et rødt rom kan bli en frodig oase med myk velur omkranset av mattmalte vegger. Dette er fra trendutstillingen på Oslo Design Fair.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • <b>GULTONER: </b>Variasjon i tekstur og gulgrønne farger skaper atmosfære av høst. Tapet og tekstiler er fra Green Apple.

  Foto: Green Apple

 • <b>HUMOR: </b>Ikke gå av veien for å gjøre noe utradisjonelt. Tapetet Four Seasons fra Storeys har fargene og vil bringe humør inn i entreen.

  Foto: Storeys

 • <b>LEOPARD: </b>Liker du eksotiske dyr kan dette tapetet fra Cole&Son/Borge gjøre susen. Hva med noen høstglødende leopardene på soverommet?

  Foto: Borge

Annonse
Annonse
Naturinspirasjon

NATUR: Høsten byr på flotte farger og stemninger på fjellet, i skogen eller ved sjøen. La deg inspirere av t stedet som gir deg hvile og ro.
camera_alt (Bjørg Owren/Ifi.no)

Naturen er en super inspirasjonskilde når vi skal forske i hva som er «min» stil og finne «mine» farger. Farger og stemninger skifter gjennom årstidene, og naturen er som stemningskart vi kan boltre oss i.

På samme måte som vi har våre klare preferanser når det gjelder klær og hår, finnes det også en interiørstil som er «helt deg». Utfordringen er bare å finne ut av det, og bli trygg på hva det er. Da kan naturen være stedet å starte, for ofte stemmer det med din «indre natur». Den beste måten å finne ut av det på er å se og kjenne med åpent sinn, og bruke magefølelsen som sjekkpunkt.

IFIs Trendforum har latt seg inspirere av naturen, og har satt sammen aktuelle farger, mønster og materialer etter årstidspersonligheter.  Her er et utvalg inspirert av høsten.

Sett ord på høsten

Humor

HUMOR: Ikke gå av veien for å gjøre noe utradisjonelt. Tapetet Four Seasons fra Storeys har fargene og vil bringe humør inn i entreen.
camera_alt (Storeys)

Høsten kjennetegnes ved varme farger, det er frodig, modent og mangfoldig. Det hviler en spesiell ro og tyngde over landskapet, men naturen har på ingen måte gått i dvale. Det er fortsatt noe lekent og friskt.

Slik kan vi filosofere over naturen og lete fram særpreg. Ordene vi bruker kan lett overføres til interiør, og være til hjelp når vi skal finne farger, former, materialer, mønster og tekstur. Bruk stikkordene som en guide og veiviser, og husk at det er helheten som teller.

Skap stemningen

Vær vågal

VÆR VÅGAL: Husk at det som ser for mye ut på en prøve kan bli akkurat passe når du får det inn i et rom.
camera_alt (Chera Westman/ifi.no)

For mange handler avslappning og det å finne ro om å krype opp i sofaen, fyre på peisen, nyte noe varmt å drikke godt inntullet i et pledd. Det blir liksom ikke varmt nok.

For å skape den tette lune atmosfæren er dype varme farger tingen. Akkompagnert av mørkt tre, mengder av myke tekstiler og taktile flater er man på vei til mål. Men for at det ikke skal bli «too much», må det luftes litt med noen kjølige innslag som for eksempel kjølige farger, blanke og harde materialer. De gylne høstfargene gløder best på en klar høstdag med frisk blå himmel!

Aktuelle farger og materialer

Frodig

FRODIG: Et rødt rom kan bli en frodig oase med myk velur omkranset av mattmalte vegger. Dette er fra trendutstillingen på Oslo Design Fair.
camera_alt (Chera Westman/ifi.no)

Rødt er selvskreven, og på full fart tilbake som interiørfarge. Her er et bredt spekter og masse nyanser fra brent orange til dyp burgunder. Brunt og gult er også i frammarsj og lett å finne på tekstiler, fargekart, tepper og tapet. I denne paletten handler det om å slippe de varme fargene løs og bruke blått for å få «luft» og grønt for å skape ro.

Pøs på med myke tekstiler. Kombiner ulike materialer, og la lett og luftig være kontrast mot tungt og tett. Synlig trestruktur, taktile flater og «lag på lag» er også å med på å skape høststemningen. Alt må ikke «stemme og matche», resultatet blir mer personlig når det er litt lekent og «uperfekt».

Oppdatert: 17.12.2019  

Paletten

Leken harmoni (1)

Rødt er en farge på full fart tilbake som interiørfarge. Alt fra brent oransje til dyp burgunder er aktuelle i både i interiør og mote. Brunt og gult er også i frammarsj. I denne paletten er det bare å slippe dem løs og heller bruke blått og grønt for å roe helheten.

 

IFIs Trendpanel

 • Ledes av ifi.no, med kreativ leder Bjørg Owren i spissen.
 • Består av innkjøpere, produkt- og markedsansvarlige fra sentrale leverandører til det norske markedet.
 • Samles til årlig workshop for å diskutere hva som rører seg i norsk interiørmote og hva som vil prege det moderne interiøret framover. Fjorårets workshop fant sted i oktober.

Slik har trendpanelet kommet frem til palettene:

Utgangspunktet for IFIs Trendforum er at ulike personligheter har ulike preferanser for stil og farge og dermed ulikt utgangspunkt for hva en vil trives med. Vi kan grovt sett deles i fire grupper som et år med sine fire årstider. Vår, sommer, høst og vinter gir tydelige karakterer. Det var ikke mange stikkordene som skulle til før det ble tegnet tydelige personligheter, og til hver type ble det valgt farger og materialer med egenskaper som harmonerte. Dette er ikke ment som noen fasit for «riktig og galt», men som inspirasjon og et startpunkt for jakten på egen stil. 

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]