IFI logo
Se flere bilder
Maksimalist eller minimalist?

Foto:

Maksimalist eller minimalist?

Er du maksimalist eller minimalist, eller kanskje noe midt imellom? Når du skal velge farger til et oppussingsprosjekt kan det være et nyttig spørsmål å stille seg.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En veggfarge gjør ikke et rom. Det gjør heller ikke en sofa, samme hvor lekker eller kostbar den er. Det er summen av det vi putter inn rommet, pluss vegger, tak og gulv – og samspillet mellom disse – som skaper atmosfæren.

Vanskelig?

Mange synes det er vanskelig å finne veggfarge når de skal pusse opp og starter derfor der. Men det kan bli som å lete etter den berømte nåla i høystakken. For det store spørsmålet er ikke fargen, men heller hva slags atmosfære en ønsker. Da kan spørsmålet om maksimalist eller minimalist være en inngang.

Jakt på godfølelsen

Dette er ikke ment som invitasjon til en konkret stil, men mer som en utfordring til å kjenne på ulike stemninger slik at du ender opp med det som kjennes best for deg. En farge kan føre deg på mange veier, så bruk litt tid på å finne ut hvor du vil før du går til fargekartet.

Det er ikke bestandig like lett å avgjøre hva som gjør at et interiør tiltaler oss. Derfor er det nyttig å trene oppmerksomheten, se og kjenne etter. Når har du godfølelsen?

LES OGSÅ: Interiørtendenser 2018: På søken etter den gode stemningen

To rom, to stiler

Her har vi satt sammen to bilder av stue og soverom. Farger og materialer er ganske like, men likevel er stilen og stemningen i rommene svært forskjellig.

Se på form, volum og mengde.  Legg også merke til overflaten på materialene. Er det hardt, glatt, fast, tett, blankt, fint eller mykt, struktur, løst, åpent, matt eller grovt?

Se flere bilder
Maksimalistisk eller minimalistisk interiør?

Foto:

BLÅTT OG HVITT SOVEROM: Interiørdesigner Siv M. Brenne har laget soverom i blått og hvitt for Fargerike (f.v.). Stylistene Kirsten Visdal og Per Olav Sølvberg valgte blått og hvitt til soverommet på ODF. (Foto: Per Erik Jæger og Inger Marie Grini)

Se flere bilder
Maksimalistisk eller minimalistisk interiør?

Foto:

OKERGULT OG BRUNT, SORT, HVITT OG GRÅTT: Miljøet til venstre er fra showrommet til Green Apple. Miljøet til høyre er av Kirsten Visdal og Per Olav Sølvberg til Oslo Design Fair i høst. (Foto: Chera Westman/ifi.no og Inger Marie Grini)

Skriv ned

Noter det du liker, og det du ikke liker. Hva synes du er bra? Hvorfor? I svarene ligger retningen for veien videre til din egen miks av farger og materialer, enten du er minimalist, maksimalist eller noe annet. Hva du kaller stilen spiller mindre rolle, det er graden av trivsel som teller.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.