IFI logo
Se flere bilder
La deg inspirere av rødt

Foto: Beckers, Margaret de Lange, Forestia, Storeys, Borge, Nordsjö, Fargerike, Chera Westman/ifi.no, INTAG, Fantasi Interiør,

La deg inspirere av rødt

Rødt er en farge som kan gi mange assosiasjoner, og som kan bidra til å skape interiør som virker lune og varme, rolige og elegante eller lekne og friske. Bli inspirert av den røde fargens mange ansikter!

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rødt er en farge som assosieres med mye forskjellig, og som kan vekke en rekke følelser hos folk. Den kan symbolisere jul, kjærlighet, energi og lidenskap – men også fare, aggresjon og sinne. Det avhenger av hvem som ser fargen og i hvilken sammenheng.

Ta med rødt inn

Rødt regnes tradisjonelt som en varm farge. Men den kan dras i mange retninger, og slik kan du skape interiør som er både lune, dempede og elegante, eller lekne og morsomme. Og det trenger ikke å være vanskelig å ta rødt med inn. Det finnes mange nyanser, noen enklere å jobbe med enn andre.

Mørkt og elegant

Mørke, dype rødtoner tilsatt litt blått er et perfekt utgangspunkt for et elegant og rolig interiør. Dette er relativt takknemlige farger å jobbe med, som kan være særlig aktuelle for deg som ønsker en mer moden palett. Det er for eksempel farger som er gode å jobbe med dersom du inspireres av den elegante hotellstilen, og ønsker litt luksus inn i hjemmet.

Se flere bilder
Rødt mot blått

Foto:

MANGE ANSIKTER: Rødt kan ha mange ansikter. Dratt mot blått blir rødfargen dempet, rolig og elegant. Dette tapetet er fra kolleksjonen Moonlight fra Storeys. (Foto: Storeys)

Se flere bilder
Mørkt rødt interiør

Foto:

ÅRETS FARGE: Fargerike kåret rødt til sin årets farge 2017, og viste i den anledning frem hvordan ulike rødfarger kan gi helt ulike uttrykk. Her skaper de dype rødfargene som dras mot blått et elegant interiør. (Foto: Fargerike)

Se flere bilder
Walls2Paint rød

Foto:

PLATER: På dette soverommet er det malte veggplater i en dyp rødfarge. Walls2Paint er veggplater som er enkle å sette opp, og som gir en ny, slett vegg på null komma niks. (Foto: Forestia)

Lekent og friskt

Rødt kan også dras i en helt annen retning enn den rolige, elegante fargen over. Er du av dem som trives godt når det skjer litt mer rundt deg, med sterke farger og morsomme mønstre? Da kan kanskje de friske, klare rødfargene være noe for deg. Vurder gjerne tapet, slik at du kan leke deg med mønstre også. Her kan vi få assosiasjoner til det urnorske, med ski på beina og røde anorakker.

Se flere bilder
Stripete rød tapet

Foto:

LEKENT: Røde og hvite tynne striper på veggen skaper et lekent uttrykk på kjøkkenet. Tapetet som er satt opp her er fra kolleksjonen Stripes fra Storeys. (Foto: Storeys)

Se flere bilder
Tradisjonell norsk rødfarge

Foto:

NORSK: Da Fargerike lanserte rødt som Årets farge 2017, påpekte de at rødt er «typisk norsk». Og den friske rødfargen kan utvilsomt dra assosiasjonene til skiturer, hyttekos og jul. (Foto: Fargerike)

Lunt og varmt

Hvis du beveger deg mot den gule delen av fargesirkelen, vil rødfargene blir varmere. Bruker du varme, rolige rødfarger i interiøret, kan uttrykket bli lunt og hyggelig – et perfekt utgangspunkt for dem som ønsker hulefølelsen, eller bare å kunne krype opp i en deilig sofa og få en følelse av varme rundt seg.

LES OGSÅ: Hva er varme og kalde farger?

Finn ut hvilken atmosfære du ønsker, og la deg inspirere av de røde fargene – kanskje er det noe for deg!

Se flere bilder
Lune rødfarger

Foto:

LUNT: Nå vil mange ha det lunt og hyggelig i stua. Med varme rød- og oransjetoner, myke tekstiler og taktile materialer kan den drømmen gå i oppfyllelse. Her er det brukt tekstiler og møbler fra Green Apple. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Se flere bilder
Varm rødfarge

Foto:

FARGERIKT: I denne fargerike leiligheten er den samme rødfargen brukt både på vegger, tak og listverk. Alt er malt i fargen Brown Red fra Pure & Original. Dør/listverk er malt med «Traditional Paint lacquer waterbased», mens veggen er malt med «Cla

Se flere bilder
Ton-i-ton rødfarger

Foto:

INN MED VARMEN: Rødt trenger ikke å være farlig å bruke på veggen, og i de rette nyansene kan det skape et mykt, fyldig og varmt interiør. (Foto: Beckers)

Se flere bilder
Mørkt rødt tapet

Foto:

MØRKT: En mørk rød tapet gir et eksklusivt preg til veggen, og skaper samtidig et lunt og behagelig interiør. Dette tapetet er fra kolleksjonen Alpha fra Fantasi Interiør. (Foto: Fantasi Interiør)

Se flere bilder
Rødt og grønt i interiøret

Foto:

RØDT OG GRØNT: Grønt er komplementærfargen til rødt, og kan være en spennende motspiller i interiøret. Her er sofa og puter trukket i tekstiler fra kolleksjonen Colony fra Borge/Clarke & Clarke. (Foto: Borge)

Se flere bilder
Rødmønstret tekstil

Foto:

MIKS: Ikke vær redd for å mikse farger, materialer og mønstre. Det får bare interiøret til å bli mer spennende og personlig! Disse tekstilene er fra Sanderson sin kolleksjon Art of the Garden, som føres av INTAG i Norge. (Foto: INTAG)

Se flere bilder
Rød fondvegg

Foto:

TYDELIG: Rødfargen fra paletten «The Working Home» fra Nordsjö skaper her et definert fargeområde som tydelig viser hvor arbeidsplassen er. Fargen tilfører samtidig interiøret varme. (Foto: Nordsjö)

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.