Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

La deg inspirere av rødt

Rødt er en farge som kan gi mange assosiasjoner, og som kan bidra til å skape interiør som virker lune og varme, rolige og elegante eller lekne og friske. Bli inspirert av den røde fargens mange ansikter!

cloud_download
fullscreen
 • <b>RØDT:</b> Rødt kan dras i mange forskjellige retninger, og gi helt ulike uttrykk. (Foto: Beckers)

  Foto:

 • <b>MANGE ANSIKTER:</b> Rødt kan ha mange ansikter. Dratt mot blått blir rødfargen dempet, rolig og elegant. Dette tapetet er fra kolleksjonen Moonlight fra Storeys. (Foto: Storeys)

  Foto:

 • <b>PLATER:</b> På dette soverommet er det malte veggplater i en dyp rødfarge. Walls2Paint er veggplater som er enkle å sette opp, og som gir en ny, slett vegg på null komma niks. (Foto: Forestia)

  Foto:

 • <b>ÅRETS FARGE:</b> Fargerike kåret rødt til sin årets farge 2017, og viste i den anledning frem hvordan ulike rødfarger kan gi helt ulike uttrykk. Her skaper de dype rødfargene som dras mot blått et elegant interiør. (Foto: Fargerike)

  Foto:

 • <b>LEKENT:</b> Røde og hvite tynne striper på veggen skaper et lekent uttrykk på kjøkkenet. Tapetet som er satt opp her er fra kolleksjonen Stripes fra Storeys. (Foto: Storeys)

  Foto:

 • <b>NORSK:</b> Da Fargerike lanserte rødt som Årets farge 2017, påpekte de at rødt er «typisk norsk». Og den friske rødfargen kan utvilsomt dra assosiasjonene til skiturer, hyttekos og jul. (Foto: Fargerike)

  Foto:

Annonse
Annonse

Rødt er en farge som assosieres med mye forskjellig, og som kan vekke en rekke følelser hos folk. Den kan symbolisere jul, kjærlighet, energi og lidenskap – men også fare, aggresjon og sinne. Det avhenger av hvem som ser fargen og i hvilken sammenheng.

Ta med rødt inn

Rødt regnes tradisjonelt som en varm farge. Men den kan dras i mange retninger, og slik kan du skape interiør som er både lune, dempede og elegante, eller lekne og morsomme. Og det trenger ikke å være vanskelig å ta rødt med inn. Det finnes mange nyanser, noen enklere å jobbe med enn andre.

Mørkt og elegant

Rødt mot blått

MANGE ANSIKTER: Rødt kan ha mange ansikter. Dratt mot blått blir rødfargen dempet, rolig og elegant. Dette tapetet er fra kolleksjonen Moonlight fra Storeys. (Foto: Storeys)

Mørke, dype rødtoner tilsatt litt blått er et perfekt utgangspunkt for et elegant og rolig interiør. Dette er relativt takknemlige farger å jobbe med, som kan være særlig aktuelle for deg som ønsker en mer moden palett. Det er for eksempel farger som er gode å jobbe med dersom du inspireres av den elegante hotellstilen, og ønsker litt luksus inn i hjemmet.

Lekent og friskt

Stripete rød tapet

LEKENT: Røde og hvite tynne striper på veggen skaper et lekent uttrykk på kjøkkenet. Tapetet som er satt opp her er fra kolleksjonen Stripes fra Storeys. (Foto: Storeys)

Rødt kan også dras i en helt annen retning enn den rolige, elegante fargen over. Er du av dem som trives godt når det skjer litt mer rundt deg, med sterke farger og morsomme mønstre? Da kan kanskje de friske, klare rødfargene være noe for deg. Vurder gjerne tapet, slik at du kan leke deg med mønstre også. Her kan vi få assosiasjoner til det urnorske, med ski på beina og røde anorakker.

Lunt og varmt

Lune rødfarger

LUNT: Nå vil mange ha det lunt og hyggelig i stua. Med varme rød- og oransjetoner, myke tekstiler og taktile materialer kan den drømmen gå i oppfyllelse. Her er det brukt tekstiler og møbler fra Green Apple. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Hvis du beveger deg mot den gule delen av fargesirkelen, vil rødfargene blir varmere. Bruker du varme, rolige rødfarger i interiøret, kan uttrykket bli lunt og hyggelig – et perfekt utgangspunkt for dem som ønsker hulefølelsen, eller bare å kunne krype opp i en deilig sofa og få en følelse av varme rundt seg.

LES OGSÅ: Hva er varme og kalde farger?

Finn ut hvilken atmosfære du ønsker, og la deg inspirere av de røde fargene – kanskje er det noe for deg!

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]