IFI logo
Se flere bilder
En dash farge til det hvite

Foto: Beckers, Flügger. Nordsjö, Anne Manglerud, Espen Grønli/ifi.no, Per Erik Jæger/ifi.no

En dash farge til det hvite

Det er ikke mye farge som skal til for å bryte opp i ellers så hvite omgivelser.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skal forbløffende lite jobb til for å gi farge til rom som i utgangspunktet er hvite eller veldig lyse. Litt farge kan gjøre stor forskjell = liten innsats gir stor effekt.   

Det er ikke nødvendig hverken å rulle maling på de store flatene eller tapetsere en vegg, ei heller legge nytt gulv eller skifte noe som helst. Tar du utgangspunkt i det du har og aktiverer kreativiteten, kommer du antageligvis langt nok.  

Se flere bilder
SOLGULT

Foto:

SIKRINGSGUL Gulfargen på sikringsskapets dør lyser opp i rommet. Døren fungerer også som oppslagstavle. (Foto: Anne Manglerud)

Se flere bilder
LITEN VEGG

Foto:

HIMMELBLÅ Den knallblå veggen er kraftfull! Den er et spennende innslag, som gir mye i til rommet. Foruten mønsteret i flisene over vasken får den være alene om fargen. (Foto: Espen Grønli/ifi.no)

Bryt med farger

Tilfører du litt farge på små områder, vil du kanskje la deg overraske av effektgevinsten. Dette gjør det også enkelt eventuelt å skifte fargene senere, når det ikke krever for stor innsats. Skap noen godsaker for øynene, noe som bryter med alt det hvite og gir dem noe å feste blikket på.

Se flere bilder
RØDT GULV

Foto:

ENERGI Rødfargen på gulvbelegget er varm og sterk og gir plenty energi både til rommet og dem som bor der. Gulvet er lett å legge og enkelt å holde rent. (Foto: Per Erik Jæger/ifi.no)

Se flere bilder
NISJEFARGER

Foto:

LITE FARGE, STOR EFFEKT Nisjene i peismuren er fylt med farger istedenfor ting og pyntegjenstander, og effekten lar ikke vente på seg. (Foto: Anne Manglerud)

Smått blir stort

Endringene kan skje i form av små overraskelser, som det å fylle peisnisjene med farge istedenfor saker og ting. Setter du inn stearinlys forsterkes fargene, som også får litt liv.

Eller hva med å male enden på utvalgte vedkubber i stabelen? Slik kan du enkelt tilsette farge til festlig lag og spesielle anledninger.

En liten vegg som stikker ut i rommet kan for eksempel få sin egen kulør, og får den være alene om den gir det en spennende effekt.

Sikringsskapet i gangen er som oftest ikke en estetisk del av et interiør. Hvorfor ikke utnytte denne plassen til å forsyne rommet med litt farge?

Er du så heldig å ha et eget rom til garderoben, kan det være en idé å la gulvet gi fargen til det lille rommet istedenfor å fargesette veggene.

Se flere bilder
FARGERIK VED

Foto:

SMÅ FARGEKLATTER Her har noen av vedkubbene fått farge. Dette kan enkelt varieres etter lyst og anledning. (Foto: Beckers)

Se flere bilder
MALTE SKUFFER

Foto:

BLÅTT Skuffrontene er lekkert blåmalte mot de hvite veggene. Fargen er tatt opp i håndklærne (Foto: Flügger)

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Ny farge til soverommet i 2022

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Koden til farger som funker sammen

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Godt følge til brunt
Innendørs

Godt følge til brunt

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.