Kategorier

Meny

Konto

En dash farge til det hvite

Det er ikke mye farge som skal til for å bryte opp i ellers så hvite omgivelser.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
En dash farge til det hvite

Foto: Beckers, Flügger. Nordsjö, Anne Manglerud, Espen Grønli/ifi.no, Per Erik Jæger/ifi.no

Det skal forbløffende lite jobb til for å gi farge til rom som i utgangspunktet er hvite eller veldig lyse. Litt farge kan gjøre stor forskjell = liten innsats gir stor effekt.   

Det er ikke nødvendig hverken å rulle maling på de store flatene eller tapetsere en vegg, ei heller legge nytt gulv eller skifte noe som helst. Tar du utgangspunkt i det du har og aktiverer kreativiteten, kommer du antageligvis langt nok.  

Dele på Pinterest SOLGULT

SIKRINGSGUL Gulfargen på sikringsskapets dør lyser opp i rommet. Døren fungerer også som oppslagstavle. (Foto: Anne Manglerud)

Dele på Pinterest LITEN VEGG

HIMMELBLÅ Den knallblå veggen er kraftfull! Den er et spennende innslag, som gir mye i til rommet. Foruten mønsteret i flisene over vasken får den være alene om fargen. (Foto: Espen Grønli/ifi.no)

Bryt med farger

Tilfører du litt farge på små områder, vil du kanskje la deg overraske av effektgevinsten. Dette gjør det også enkelt eventuelt å skifte fargene senere, når det ikke krever for stor innsats. Skap noen godsaker for øynene, noe som bryter med alt det hvite og gir dem noe å feste blikket på.

Dele på Pinterest RØDT GULV

ENERGI Rødfargen på gulvbelegget er varm og sterk og gir plenty energi både til rommet og dem som bor der. Gulvet er lett å legge og enkelt å holde rent. (Foto: Per Erik Jæger/ifi.no)

Dele på Pinterest NISJEFARGER

LITE FARGE, STOR EFFEKT Nisjene i peismuren er fylt med farger istedenfor ting og pyntegjenstander, og effekten lar ikke vente på seg. (Foto: Anne Manglerud)

Smått blir stort

Endringene kan skje i form av små overraskelser, som det å fylle peisnisjene med farge istedenfor saker og ting. Setter du inn stearinlys forsterkes fargene, som også får litt liv.

Eller hva med å male enden på utvalgte vedkubber i stabelen? Slik kan du enkelt tilsette farge til festlig lag og spesielle anledninger.

En liten vegg som stikker ut i rommet kan for eksempel få sin egen kulør, og får den være alene om den gir det en spennende effekt.

Sikringsskapet i gangen er som oftest ikke en estetisk del av et interiør. Hvorfor ikke utnytte denne plassen til å forsyne rommet med litt farge?

Er du så heldig å ha et eget rom til garderoben, kan det være en idé å la gulvet gi fargen til det lille rommet istedenfor å fargesette veggene.

Dele på Pinterest FARGERIK VED

SMÅ FARGEKLATTER Her har noen av vedkubbene fått farge. Dette kan enkelt varieres etter lyst og anledning. (Foto: Beckers)

Dele på Pinterest MALTE SKUFFER

BLÅTT Skuffrontene er lekkert blåmalte mot de hvite veggene. Fargen er tatt opp i håndklærne (Foto: Flügger)

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]