Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Lunt med blått

cloud_download
fullscreen
 • Lunt med blått

  Foto: Per Erik Jæger/Fargerike, Bohus, Borge, Butinox Interiør, INTAG, Tapethuset

 • Lunt med blått

  Foto:

 • Lunt med blått

  Foto:

 • Lunt med blått

  Foto:

Blått i kombinasjon med hvitt, grått og beige er helt ok, men det kan også bli tamt og upersonlig. Her kommer noen tips til deg som vil gi det blå rommet et lunere preg.

Annonse
<p><b>TAMT:</b> Lekkert, men litt tamt. Neste trinn før «helt ferdig» er noen heftige gardiner, mener Tale Olivia Henningsen i Fargerike. (Foto: Per Erik Jæger/Fargerike)</p>

TAMT: Lekkert, men litt tamt. Neste trinn før «helt ferdig» er noen heftige gardiner, mener Tale Olivia Henningsen i Fargerike. (Foto: Per Erik Jæger/Fargerike)

Mange som er lei sine lyse og fargeløse vegger, velger blått når de skal pusse opp stue eller soverom. Et smart valg, for blått passer til mye – særlig lyse gulv, hvite vegger og grå sofaer som mange av oss har. Når møblene kommer på plass igjen etter fargeskiftet, er det en fryd å se hvordan de står fram mot en farget vegg. Men så kommer tanken snikende, det er fortsatt noe som mangler. Rommet virker nakent, nesten litt kjølig. Hva ble feil, var det fargen?  

– Neida, fargen kan være helt fin, sier Tale Olivia Henningsen interiørarkitekt og kreativ leder i Fargerike.  

Mer tekstiler

– Det handler bare om å gjøre det lille ekstra som luner og gjør det mer personlig, for det kan fort bli litt tamt med mørke vegger mot det lyse interiøret.

Hun mener mye løses med tekstiler, og da ikke bare som flere puter i sofaen.

– Personlig ville jeg satse på noen heftige gardiner. Det tilfører både farge, et lunende materiale og demper lyden, sier hun.  

Interiørdesigner Siv Munkeberg Brenne er enig. Hun har blått som en av sine favoritter og har innredet mange blå rom. Hun oppmuntrer gjerne andre til å velge blått, også helt mørke blå vegger. 

<p><b>LUNT:</b> Atmosfæren her er lun, men likevel frisk og luftig. Veggfargen går igjen på tekstiler, møbler og teppe. Det er volum, variasjon i tekstur og overflater. Hvitt er en kontrast som hindrer det hele i å gro sammen. (Foto: Per Erik Jæger/Fargerike</p>

LUNT: Atmosfæren her er lun, men likevel frisk og luftig. Veggfargen går igjen på tekstiler, møbler og teppe. Det er volum, variasjon i tekstur og overflater. Hvitt er en kontrast som hindrer det hele i å gro sammen. (Foto: Per Erik Jæger/Fargerike

Blått og grått
<p><b>GRÅ SOFA:</b> En blå vegg er fin bakgrunn for en grå sofa. Men test blåfargen mot sofaen din før du bestemmer farge. (Foto: Bohus)</p>

GRÅ SOFA: En blå vegg er fin bakgrunn for en grå sofa. Men test blåfargen mot sofaen din før du bestemmer farge. (Foto: Bohus)

Men det lønner seg å teste fargen før man maler et helt rom. Den må avstemmes til gulvet og det øvrige interiøret. Selv det interiøret som i utgangspunktet virker nøytralt har farge.

– Vær obs hvis sofaen din er grå, sier hun. For mange sofaer har en gråtone som heller mot lilla og den fargen kan være vanskelig. Da må man langt ned på den mørke skalaen for å finne en god blåfarge som passer. 

Må være tre
<p><b>TRE TING:</b> Ikke la sofaen stå igjen alene når veggen får ny farge eller tapet. Gjenta fargen på flere ting. Mal gjerne noen småmøbler i matchende farge. (Foto: Borge)</p>

TRE TING: Ikke la sofaen stå igjen alene når veggen får ny farge eller tapet. Gjenta fargen på flere ting. Mal gjerne noen småmøbler i matchende farge. (Foto: Borge)

Brenne kombinerer gjerne flere blåtoner i et rom. Det skaper fin helhet og variasjon.

– Men ikke la den grå sofaen bli stående igjen alene.  Det grå må brukes på flere elementer i rommet. Helst tre ting, det gir god balanse, sier hun.

Når det brukes flere farger i et rom må fargene gjentas flere ganger, men det er viktig at det er tydelig mest av en farge. 

Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse

Siste artikler

Annonse
[Some text some message]