Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Gi liv til veggen

  •  
  •  
TEKSTUR: Teksturen er både med på å dempe fargene og live opp veggen på en og samme tid. (Foto: Fantasi Interiør)   Bilder av: Borge, Green Apple, INTAG, Fantasi Interiør, Storeys
Med tapet gir du liv til veggen, uansett om du ønsker det så å si "ensfarget".
<b>LIV:</b> Tapet gir liv til veggene. (Foto: Borge)
LIV: Tapet gir liv til veggene. (Foto: Borge)

Tapethyller bugner av spennende tapeter med store og små mønstre. Og det kan tilføre boligen mye. Men noen ganger ønsker man en roligere, ensfarget flate. Og maling er ikke det eneste alternativet. Tapet er nemlig ikke bare store mønstre og lekent design.

Ved å velge et tilnærmet ensfarget tapet får du mer levende flater. Tapet gir deg muligheten til å leke deg med tekstur, struktur, materialer og nyanser, slik at også en tilsynelatende ensfarget vegg blir spennende i seg selv.

<b>LIN:</b> Inspirert av lin, har dette tapetet et taktilt uttrykk, som gjør flaten en varm og lun følelse. (Foto: Green Apple)
LIN: Inspirert av lin, har dette tapetet et taktilt uttrykk, som gjør flaten en varm og lun følelse. (Foto: Green Apple)

Dybde

<b>NESTEN:</b> Nesten ensfarget, men bare små nyanseforskjeller gjør mye. (Foto: Borge)
NESTEN: Nesten ensfarget, men bare små nyanseforskjeller gjør mye. (Foto: Borge)

En tapetsert vegg gir en helt annen dybdeeffekt i rommet, og et nesten ensfarget tapet med tekstur blir en elegant ramme for resten av interiørelementene. Da legger du også grunnlaget for et lunere interiør. Det er enklere å få den lune følelsen hjemme når du har overflater som ikke er helt slette, flate og glatte – uten noen nyanseforskjeller.

<b>BEHAGELIG:</b> Et rolig tapet fungerer godt på alle fire vegger i rommet. (Foto: Borge)
BEHAGELIG: Et rolig tapet fungerer godt på alle fire vegger i rommet. (Foto: Borge)

Påvirker

<b>GRÅTT:</b> Den mye brukte grå veggen blir med en gang mer spennende med et tapet med en taktil, teksturert overflate. (Foto: INTAG)
GRÅTT: Den mye brukte grå veggen blir med en gang mer spennende med et tapet med en taktil, teksturert overflate. (Foto: INTAG)

Hvordan vi opplever en farge i rommet, påvirkes i stor grad av underlaget. Det er derfor følelsen vil bli helt annet i et rom som er tapetsert enn i et rom som er malt. Hva du ønsker, kommer an på hvilken stemning du ønsker å skape og hva du trives i. Og det er det bare du som kan finne ut!

Her får du litt inspirasjon til tapeter som gir liv til veggene uten å ta for mye oppmerksomhet. De kan fungere både alene og sammen med andre tapeter eller malte flater – på én eller fire vegger!

<b>ANNERLEDES:</b> Et tapet med tekstilt preg gir et helt annet uttrykk enn en malt flate. (Foto: Green Apple)
ANNERLEDES: Et tapet med tekstilt preg gir et helt annet uttrykk enn en malt flate. (Foto: Green Apple)
<b>STOR FORSKJELL:</b> Det er stor forskjell på en helt flat, glatt vegg, enn en som er kledd i et tapet med synlig struktur. (Foto: Storeys)
STOR FORSKJELL: Det er stor forskjell på en helt flat, glatt vegg, enn en som er kledd i et tapet med synlig struktur. (Foto: Storeys)

Mer informasjon

Borge

Fantasi Interiør

Fibotex

Flügger

Green Apple

INTAG

Storeys

Tapethuset

 

Les også De viktigste tendensene i interiørmoten

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Beckers annons

Nyeste artikler