Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Gjor det selv

Nøytrale farger og blått er en trygg kombinasjon

MATERIALER OG FARGER: Farger er en god start, veien videre til ønsket stil og atmosfære skapes med materialer, tekstur og ...   Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Bjørg Owren/ifi.no, Borge, Bohus, Nordsjö, Green Apple, INTAG
Blått er fargen som oftest nevnes som favorittfarge. Nå har den også blitt en favoritt som interiørfarge, og svært ofte i kombinasjon med nøytrale farger.

Når vi ser på interiørtrenden mot 2018, er blått en av de mest brukte fargene. Det er ikke én bestemt blåfarge, men ulike nyanser – fra de helt lyse til de dype og dunkle. De kan være kulørsterke eller -svake. De kan også være varme eller kalde. Alle er godt representert i interiørmoten og på fargekartene, så her er det smak og behag som er avgjørende for fargevalget. 

LES OGSÅ: Blått er det nye grått.

Men hva skal vi kombinere blått med?

Blått og brunt
BLÅTT OG BRUNT: Ulike blåtoner og brunaktige nøytrale farger klinger godt sammen. (Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

En kombinasjon med tydelig appell til mange, er blått og natur. Der flere nyanser av blått brukes sammen med varme naturtoner av brunaktige farger og naturmaterialer. Det gir en rolig og lun atmosfære som er lett å like. Foruten fargene er kombinasjonen av materialer, mønster og tekstur avgjørende for hvordan helheten blir. 

LES OGSÅ: Koden til farger som funker sammen.

Atmosfære og stil med blått og natur

Det er stor forskjell på atmosfæren i et rom innredet med en overvekt av harde og glatte flater, kontra et med stor variasjon i materialer og overflater. Vi har tatt en titt på hvilke kombinasjoner produsentene bruker, og det er spennende å se hvordan atmosfære og stil varierer med en relativ lik fargepalett.

Moderne grafisk

Tapet er et godt verktøy for å gi et rom den karakteren eller stilen man ønsker. Et grafisk mønster leder an til et moderne interiør. 

Moderne blått tapet
MODERNE: Mønsteret i tapetet Allegro fra Borge i blått og bruntoner inviterer til en moderne innredning. (Foto: Borge)

Landlig

Landlig blå veggplater
LANDLIG: De ferdigtapetserte veggplatene Walls4You fra Forestia i hvitt og blått passer mange stiltyper. Her er det lunt og landlig med kurvstoler, tregulv og kelimer i varme naturtoner. (Foto: Forestia)

Striper på veggene passer fint til både klassiske og moderne interiør. Her er det form og materialer for øvrig som avgjør stilen. Med kurvstoler, tregulv, kelimer og blomster blir det en lett og landlig atmosfære.

Luftig og moderne

Med ensfargede flater, lite variasjon i tekstur, rene linjer og lyst treverk blir atmosfæren luftig og moderne.

Moderne blått interiør
LUFTIG MODERNE: Farger, materialer og former i dette interiøret fra Bohus har en luftig, moderne og litt minimalistisk stil. (Foto: Ragnar Hartvig/Bohus)

Romantisk

Romantisk blått interiør
ROMANTISK: I den nye kolleksjonen fra Sandersen er det fine kombinasjoner at blått og natur. Tapet og tekstiler fra Sanderson føres av INTAG. (Foto: INTAG)

Lag på lag med myke tekstiler i rause mengder, rustikt tregulv og lyse, varme nyanser av fargene skaper en myk, varm, nesten romantisk atmosfære.

Skandinavisk blått interiør
LETT MODERNE: Med samme palett som over, men med mindre tekstiler, blir stilen og atmosfæren lettere og heller mer mot det skandinaviske uttrykket. (Foto: INTAG)

Rustikk

Rustikt og moderne blått interiør
RUSTIKK: Nordsjö viste årets farge i en rustikk og moderne kombinasjon. (Foto: Nordsjö)

Trepanel med synlig trestuktur er på full fart tilbake i interiørmoten. Og Nordsjö kombinerte blått med panel beiset i en gylden tone da de lanserte årets farge 2017. 

Elegant og tidløst

Elegant blått interiør
ELEGANT: Hos Green Apple vet de å skape elegante kombinasjoner. (Foto: Green Apple)

Mørke vegger skaper en rolig og dempet atmosfære. Tung synes noen, trygg og lun synes andre. I kombinasjon med klassiske møbler med tyngde skapes en elegant og tidløs stil.

For å gi et klassisk interiør en touch av 2017 er tilbehøret viktig.

Herskapelig

Som vi viste litt høyere opp, er tapet et godt virkemiddel for å trylle fram en spesiell atmosfære. Tapet som er inspirert av gamle engelske kolleksjoner er spesielt egnet til å gi interiøret en herskapelig og eksotisk twist. 

Eksotisk blått tapet
STILSKAPER: Tapetmønstrene i kolleksjonen Ardmore fra Cole & Son skaper assosiasjoner til fjerne strøk og herskapelige miljø. (Foto: Borge)

Rustikt og landlig

Rustikt og landlig blått interiør
RUSTIKT: Fargerike har satt sammen blått og natur i en rustikk og landlig kombinasjon. (Foto: Fargerike)

Blått og naturtoner kan kombineres i det uendelige. Og det er en sikker miks som er lett å like. Vi avslutter her med kalkmaling, som også har blitt veldig populær. Med sin matte og litt ru overflate minner den om betong. En perfekt ramme for å skape en levende atmosfære. Tilbehøret avgjør om det blir ungt og rustikt eller elegant og moderne.

Les også Blått er det nye grått

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Gjor det selv

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: