IFI logo
Se flere bilder
Nøytrale farger og blått er en trygg kombinasjon

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Bjørg Owren/ifi.no, Borge, Bohus, Nordsjö, Green Apple, INTAG

Nøytrale farger og blått er en trygg kombinasjon

Blått er fargen som oftest nevnes som favorittfarge. Nå har den også blitt en favoritt som interiørfarge, og svært ofte i kombinasjon med nøytrale farger.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når vi ser på interiørtrenden mot 2018, er blått en av de mest brukte fargene. Det er ikke én bestemt blåfarge, men ulike nyanser – fra de helt lyse til de dype og dunkle. De kan være kulørsterke eller -svake. De kan også være varme eller kalde. Alle er godt representert i interiørmoten og på fargekartene, så her er det smak og behag som er avgjørende for fargevalget. 

LES OGSÅ: Blått er det nye grått.

Men hva skal vi kombinere blått med?

En kombinasjon med tydelig appell til mange, er blått og natur. Der flere nyanser av blått brukes sammen med varme naturtoner av brunaktige farger og naturmaterialer. Det gir en rolig og lun atmosfære som er lett å like. Foruten fargene er kombinasjonen av materialer, mønster og tekstur avgjørende for hvordan helheten blir. 

LES OGSÅ: Koden til farger som funker sammen.

Se flere bilder
Blått og brunt

Foto:

BLÅTT OG BRUNT: Ulike blåtoner og brunaktige nøytrale farger klinger godt sammen. (Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

Atmosfære og stil med blått og natur

Det er stor forskjell på atmosfæren i et rom innredet med en overvekt av harde og glatte flater, kontra et med stor variasjon i materialer og overflater. Vi har tatt en titt på hvilke kombinasjoner produsentene bruker, og det er spennende å se hvordan atmosfære og stil varierer med en relativ lik fargepalett.

Moderne grafisk

Tapet er et godt verktøy for å gi et rom den karakteren eller stilen man ønsker. Et grafisk mønster leder an til et moderne interiør. 

Se flere bilder
Moderne blått tapet

Foto:

MODERNE: Mønsteret i tapetet Allegro fra Borge i blått og bruntoner inviterer til en moderne innredning. (Foto: Borge)

Landlig

Striper på veggene passer fint til både klassiske og moderne interiør. Her er det form og materialer for øvrig som avgjør stilen. Med kurvstoler, tregulv, kelimer og blomster blir det en lett og landlig atmosfære.

Se flere bilder
Landlig blå veggplater

Foto:

LANDLIG: De ferdigtapetserte veggplatene Walls4You fra Forestia i hvitt og blått passer mange stiltyper. Her er det lunt og landlig med kurvstoler, tregulv og kelimer i varme naturtoner. (Foto: Forestia)

Luftig og moderne

Med ensfargede flater, lite variasjon i tekstur, rene linjer og lyst treverk blir atmosfæren luftig og moderne.

Se flere bilder
Moderne blått interiør

Foto:

LUFTIG MODERNE: Farger, materialer og former i dette interiøret fra Bohus har en luftig, moderne og litt minimalistisk stil. (Foto: Ragnar Hartvig/Bohus)

Romantisk

Lag på lag med myke tekstiler i rause mengder, rustikt tregulv og lyse, varme nyanser av fargene skaper en myk, varm, nesten romantisk atmosfære.

Se flere bilder
Romantisk blått interiør

Foto:

ROMANTISK: I den nye kolleksjonen fra Sandersen er det fine kombinasjoner at blått og natur. Tapet og tekstiler fra Sanderson føres av INTAG. (Foto: INTAG)

Se flere bilder
Skandinavisk blått interiør

Foto:

LETT MODERNE: Med samme palett som over, men med mindre tekstiler, blir stilen og atmosfæren lettere og heller mer mot det skandinaviske uttrykket. (Foto: INTAG)

Rustikk

Trepanel med synlig trestuktur er på full fart tilbake i interiørmoten. Og Nordsjö kombinerte blått med panel beiset i en gylden tone da de lanserte årets farge 2017. 

Se flere bilder
Rustikt og moderne blått interiør

Foto:

RUSTIKK: Nordsjö viste årets farge i en rustikk og moderne kombinasjon. (Foto: Nordsjö)

Elegant og tidløst

Mørke vegger skaper en rolig og dempet atmosfære. Tung synes noen, trygg og lun synes andre. I kombinasjon med klassiske møbler med tyngde skapes en elegant og tidløs stil.

For å gi et klassisk interiør en touch av 2017 er tilbehøret viktig.

Se flere bilder
Elegant blått interiør

Foto:

ELEGANT: Hos Green Apple vet de å skape elegante kombinasjoner. (Foto: Green Apple)

Herskapelig

Som vi viste litt høyere opp, er tapet et godt virkemiddel for å trylle fram en spesiell atmosfære. Tapet som er inspirert av gamle engelske kolleksjoner er spesielt egnet til å gi interiøret en herskapelig og eksotisk twist. 

Se flere bilder
Eksotisk blått tapet

Foto:

STILSKAPER: Tapetmønstrene i kolleksjonen Ardmore fra Cole & Son skaper assosiasjoner til fjerne strøk og herskapelige miljø. (Foto: Borge)

Rustikt og landlig

Blått og naturtoner kan kombineres i det uendelige. Og det er en sikker miks som er lett å like. Vi avslutter her med kalkmaling, som også har blitt veldig populær. Med sin matte og litt ru overflate minner den om betong. En perfekt ramme for å skape en levende atmosfære. Tilbehøret avgjør om det blir ungt og rustikt eller elegant og moderne.

Se flere bilder
Rustikt og landlig blått interiør

Foto:

RUSTIKT: Fargerike har satt sammen blått og natur i en rustikk og landlig kombinasjon. (Foto: Fargerike)

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.