Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Fargesetting

Den gule prikken over i-en

  •  
  •   Publisert:
  Anne Manglerud/Green Apple, Beckers, Green Apple, Intag, Nordsjö
Selv om det er gjennomført og lekkert med alle farger ton-i-ton, så kan det også oppleves noe livløst og stille. En liten dash farge forhindrer at det «gror» sammen.
Gule kontraster i harmonisk interiør
ROLIG: Fargene i stua er rolige og avstemte, men freshes opp med de små, surgrønne/gule innslagene. Anne Manglerud/Green Apple

Rolige, avstemte farger, ton-i-ton og harmonisk. Det er ofte både «riktig» og pent, intet galt, men det trenger litt liv. Når alt går i det samme, og ingenting skaper kontrast, blir det fort litt kjedelig. Vi må få inn noe som gjør uttrykket mer spennende! Og hva er vel bedre da, enn innslag av gule detaljer?

Litt er nok

Det å tilføre et gult element – eller hvilken som helst farge du føler kan heve interiøret og gjøre det mer spennende – er hverken ensbetydende med en knallfarge eller å sette til mye av den. Kunsten er å finne balansen.

Det gjelder nemlig også å ikke overdrive innslagene. Når mange interiørelementer, som gardiner, lamper, bordbrikker, puter og pledd er i samme aksentfarge, kan vi få litt pusteproblemer. For mye er heller ikke bra. Husk at innslaget er der for å bryte opp det trygge og riktige, og skape en nødvendig kontrast. Da er ofte en liten mengde nok.

Mørkt og gult interiør
MØRKT: Mørkt, mystisk og spennende. Den gule vasen/kannen er et nødvendig, friskt innslag. Nordsjö

Stor forskjell

Sort teppe og gul puff
PUFF: Gult gir en tøff kontrast til det sorte teppet og den sorte sofaen. Tenk så tamt denne sofagruppen hadde vært uten den gule puffen! Intag

Øvelse: Hold fingeren over det gule på bildene og se hva som skjer med fargebalansen i interiøret. Da vil du sikkert se at om du fjerner de gode innslagene, kan det fort virke som at alt gror sammen, og øyet sliter med å finne feste. Elementene glir over i hverandre, og det kan rett og slett bli litt kjedelig.

Dette er ikke noe som bare gjelder for farger. Det gjelder for alt. For mye av det samme er sjelden en god ting. Varme farger trenger kjølige kontraster. Matte interiør trenger blanke detaljer. Tenk på det når du innreder; det trenger ikke å være så «riktig».

Gulmalt benk
STOR FORSKJELL: En kulørsterk gultone på et møbel gjør all forskjellen i rommet. Beckers
Les også 6 feil du bør unngå når du skal velge farge

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Fargesetting

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: