Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Den gule prikken over i-en

Selv om det er gjennomført og lekkert med alle farger ton-i-ton, så kan det også oppleves noe livløst og stille. En liten dash farge forhindrer at det «gror» sammen.

cloud_download
fullscreen
 • <b>PUTETRIKSET:</b> Noen ganger kan det være nok med en pute i en frisk gulfarge for å bryte med det rolige og riktige uttrykket.

  Foto: Green Apple

 • <b>PUTETRIKSET:</b> Noen ganger kan det være nok med en pute i en frisk gulfarge for å bryte med det rolige og riktige uttrykket.

  Foto: Green Apple

 • <b>ROLIG:</b> Fargene i stua er rolige og avstemte, men freshes opp med de små, surgrønne/gule innslagene.

  Foto: Anne Manglerud/Green Apple

 • <b>MØRKT:</b> Mørkt, mystisk og spennende. Den gule vasen/kannen er et nødvendig, friskt innslag.

  Foto: Nordsjö

 • <b>STOR FORSKJELL:</b> En kulørsterk gultone på et møbel gjør all forskjellen i rommet.

  Foto: Beckers

 • <b>PUFF:</b> Gult gir en tøff kontrast til det sorte teppet og den sorte sofaen. Tenk så tamt denne sofagruppen hadde vært uten den gule puffen!

  Foto: Intag

Annonse
Annonse
Gule kontraster i harmonisk interiør

ROLIG: Fargene i stua er rolige og avstemte, men freshes opp med de små, surgrønne/gule innslagene.
camera_alt (Anne Manglerud/Green Apple)

Rolige, avstemte farger, ton-i-ton og harmonisk. Det er ofte både «riktig» og pent, intet galt, men det trenger litt liv. Når alt går i det samme, og ingenting skaper kontrast, blir det fort litt kjedelig. Vi må få inn noe som gjør uttrykket mer spennende! Og hva er vel bedre da, enn innslag av gule detaljer?

Litt er nok

Det å tilføre et gult element – eller hvilken som helst farge du føler kan heve interiøret og gjøre det mer spennende – er hverken ensbetydende med en knallfarge eller å sette til mye av den. Kunsten er å finne balansen.

Det gjelder nemlig også å ikke overdrive innslagene. Når mange interiørelementer, som gardiner, lamper, bordbrikker, puter og pledd er i samme aksentfarge, kan vi få litt pusteproblemer. For mye er heller ikke bra. Husk at innslaget er der for å bryte opp det trygge og riktige, og skape en nødvendig kontrast. Da er ofte en liten mengde nok.

Mørkt og gult interiør

MØRKT: Mørkt, mystisk og spennende. Den gule vasen/kannen er et nødvendig, friskt innslag.
camera_alt (Nordsjö)

Stor forskjell

Sort teppe og gul puff

PUFF: Gult gir en tøff kontrast til det sorte teppet og den sorte sofaen. Tenk så tamt denne sofagruppen hadde vært uten den gule puffen!
camera_alt (Intag)

Øvelse: Hold fingeren over det gule på bildene og se hva som skjer med fargebalansen i interiøret. Da vil du sikkert se at om du fjerner de gode innslagene, kan det fort virke som at alt gror sammen, og øyet sliter med å finne feste. Elementene glir over i hverandre, og det kan rett og slett bli litt kjedelig.

Dette er ikke noe som bare gjelder for farger. Det gjelder for alt. For mye av det samme er sjelden en god ting. Varme farger trenger kjølige kontraster. Matte interiør trenger blanke detaljer. Tenk på det når du innreder; det trenger ikke å være så «riktig».

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]