Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Lek med nyanser

cloud_download
fullscreen
 • Lek med nyanser

  Foto: Borge og ifi.no/moodboard

 • Lek med nyanser

  Foto: Borge

 • Lek med nyanser

  Foto: ifi.no/moodboard

 • Lek med nyanser

  Foto: ifi.no/moodboard

Når du skal velge farge til veggene i et rom, er det like viktig å tenke på nyanser som hvilken farge du skal velge.

Annonse

– Jeg har lyst på noe blått, tenker du kanskje. Mange velger blått nå fordi det er en av de store trendfargene, og blått er dessuten den fargen som flest nevner som sin favorittfarge.

LES OGSÅ: Slik finner du dine favorittfarger

Men hvilken blåtone og nyanse skal man satse på? Saken er at det er et hav med ulike nyanser og egenskaper som gir oss ulike opplevelser. Tenk på alle blåfargene i naturen, på fargekart og i fargehandelens fargebar; det er et hav å velge i. Slik er det også med de andre fargene; rødt, gult, grønt, oransje, lilla, turkis osv.

Farg fram en stemning

Hvis du hadde fått i oppgave å sette sammen bilder til collager som virker rolig, eller lun og hyggelig, eller frisk og luftig, da ville du ende opp med tre helt ulike. Stemningen ville være helt forskjellig, men det er ikke bruken av blått, gult, rødt eller andre farger som gjør forskjellen; det er nyansen av fargen som er avgjørende for stemningen.

Hvilke nyanser skal du velge?

Ubevisst er vi ute etter en gitt stemning i et rom når vi skal velge farger. Da kan det like gjerne være kulørstyrke eller hvor hvitaktig eller sortaktig fargen er, som er avgjørende for om den passer. Start fargejakten med å finne stemningen. Er du usikker, så lek deg med å lage collager – plutselig har du en som kjennes helt riktig ut.

Lag din første collage/ditt moodboard her!

Mer informasjon

Lag collage her:

Moodboard

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse

Siste artikler

Annonse
[Some text some message]