Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Slik matcher du maling og tapet

Skal du ha både tapet og maling? Da lønner det seg å finne tapet først.

cloud_download
fullscreen
 • Slik matcher du maling og tapet

  Foto: Anne Manglerud/ifi.no, Chera Westman/ifi.no, Bjørg Owren/ifi.no, Borge, Beckers, Butinox Interiør

 • <B>STALLTIPS:</b> Finn tapet først, deretter matchende farge i maling (Foto: Chera Westman/ifi.no)

  Foto:

 • <b>MALING:</b> En fin ting ved maling er at den kan blandes i de fleste farger og mange ulike glansgrader. (Foto: Beckers)

  Foto:

 • <b>FLERE FARGER:</b> Dersom du ikke finner riktig farge i fargebaren, har forretningen andre fargeverktøy som blant annet NCS fargevifte. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

  Foto:

 • <b>STILVALG:</b> Har du falt for blått? Du er ikke alene om det. I kombinasjon med tapet skaper du lett din egen stil. (Foto: Butinox Interiør)

  Foto:

 • <b>KOMBINASJON:</b> Med blåmalte vegger i stuen og hvitt og blått tapet på kjøkkenet, får du et rent og hyggelig miljø. (Foto: Borge)

  Foto:

 • <b>MATCH:</b> Her er det valgt et vinyltapet fra Casamance/Green Apple, som er matchet med fargen S 1005-R10B. (Foto: Anne Manglerud/ifi.no)

  Foto:

Annonse
Annonse

Stadig flere velger å kombinere maling og tapet. Noen rom med maling og noen med tapet, eller en kombinasjon i samme rom. Utfordringen kan være å finne tapet og maling som matcher. Da er ekspertenes råd entydig:

– Finn tapetet først. Ut fra det kan man bruke fargeverktøy for å finne samme farge som er brukt i tapetet, råder Jenny Bull-Gustavsen hos Butinox.

Fargebaren i butikken er et bra sted å starte. Hvis du ikke finner farge som passer, får du hjelp av de som jobber i butikken. De har fargevifte fra NCS eller andre fargeverktøy. 

Maling og tapet

STALLTIPS: Finn tapet først, deretter matchende farge i maling (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Maling i alle farger

Maletips

MALING: En fin ting ved maling er at den kan blandes i de fleste farger og mange ulike glansgrader. (Foto: Beckers)

– Maling kan blandes i de fleste farger og nyanser, så det er lett å finne farger som passer til tapetet, sier Cathrine Storesund hos Fargerike Raglamyr.

Hun har lang erfaring med salg av maling og tapet og har ikke tall på hvor mange hun har hjulpet fram til riktige farger.

Bergtatt av farger

Hun opplever at folk ofte gjør motsatt: farge først og deretter tapet. Årsaken er at mange synes det er lettere å finne farge.

Men videre i prosessen kan det da bli problemer.

– Noen ganger blir det så vanskelig å finne matchende tapet, at folk gir opp, forteller hun.

Hun forstår at det lett å bli bergtatt av alle de fine fargene som er på fargekartene nå og at folk fristes til å sette i gang.

Matche maling og tapet

FLERE FARGER: Dersom du ikke finner riktig farge i fargebaren, har forretningen andre fargeverktøy som blant annet NCS fargevifte. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

Finn ditt tapet

Hvitt og blått tapet

KOMBINASJON: Med blåmalte vegger i stuen og hvitt og blått tapet på kjøkkenet, får du et rent og hyggelig miljø. (Foto: Borge)

Men ekspertens stalltips er likevel å finne tapet først.

– Da kan vi jobbe både med farger og stil samtidig. Siden maling kan blandes i alle mulige farger og glansgrader, står vi mye friere. På denne måten er det lett å komme fram til fine og personlige løsninger, sier hun.

– Start med å finne ut hva slags stil eller atmosfære du ønsker, så finner vi tapet som har riktig uttrykk. Deretter blander vi malingen. Da blir det perfekt, lover Cathrine Storesund. 

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]