Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Gjor det selv

Slik finner du dine favorittfarger

  •  
  •   Publisert:
  Robert Walmann/ifi.no, Beckers, Nordsjö, Pure & Original, Flügger, Anne Manglerud
La oss si du skal male det hvite gjesterommet, men er usikker på hvilken farge du skal velge. Vi har spurt fargebransjen om hvordan de ville ha gått frem.
Fargetemperatur
KALD ELLER VARM – Om det er varme eller kalde farger i tekstilet i rommet har også betydning for hvilken farge du kan ha på veggen, sier Alice Voraa fra Flügger (Foto: Flügger)

Alice Voraa er «Shop Assistant» hos Flügger i Haugesund. Hun er vant til at folk spør om råd når rom skal males eller tapetseres.

− Når du skal gi veggfarger til et gjesterom, er det naturlig å spørre om fargene på sengetøyet, sengeteppet, gardinene, møbler og seng. Om det er varme eller kalde farger i tekstilet har også en betydning for hvilken farge du kan ha på veggen. Et gjesterom pusses vanligvis ikke opp så ofte, så jeg ville nok ikke valgt de sprekeste fargene der. Et tips er å tenke at fargene bør være i noenlunde harmoni med resten av huset. Jeg anbefaler også å teste fargen i rommet før du maler. Farger endrer seg i ulike lysforhold. Kjøp prøvebokser og gjør oppstrøksprøver i jakten på den rette fargen, sier hun.

Inspireres av nye rom

Stine Norli er markedssjef hos Nordsjö Idé & Design. Hun mener vi kan hente mye ny fargeinspirasjon ved å være oppmerksomme på de rommene vi går inn i.  

− Vær bevisst når du trer inn i private og offentlige rom. Hva sier magefølelsen din deg? Liker du rommet eller ikke? Hva er det som eventuelt gjør at du liker det? Er det fargen, mønsteret, akustikken eller helheten? Vil du velge en farge som er helt trygg på gjesterommet, så går du for blått.  Det er den fargen de fleste har som sin favorittfarge, sier hun.

Blått
DET TRYGGE BLÅ Vil du velge en farge som er helt trygg på gjesterommet – så går du for blått. Det mener Stine Norli, markedssjef hos Nordsjö Idé & Design. (Foto: Nordsjö)

Veggene folk snakker om

Velg farger!
FOLKESNAKK − Det er dessverre alt for mange som velger grått eller hvitt. Tør du å velge farger, er det de rommene folk snakker om, sier Idar Stensvold fra Pure & Original. (Foto: Pure & Original)

Idar Stensvold fra Pure & Original stoler på sin egen magefølelse når han skal velge farger. Hans råd er å velge farger som passer din personlighet.

− Det er dessverre alt for mange som velger grått og hvitt. Er du da også en grå person? Det er fargene i huset som skaper atmosfæren, og mange blir overrasket over forvandlingen en farge kan gi en vegg og et rom. Tør du å velge farger, er det de rommene folk snakker om, sier han.

Ta sats med din favoritt!

Farger til gjestene
GJESTEROMMET Det kan være vrient å finne farge til alle husets rom. – Når du skal male gjesterommet, så tenk at fargen bør være behagelig for alle, sier Alice Voraa fra Flügger. (Foto: Anne Manglerud)

Markedssjef hos Akzo Nobel, Mette Dahl, tror de fleste velger nøytrale farger på veggene, og gjerne en grå sofa.

− For da tenker folk at det er enkelt å sette farger i rommet med puter, pledd og gardiner. Men hva med å tenke motsatt? Jeg elsker blått – nesten alle klærne mine er i blå nyanser. Derfor vil jeg ha blå sofa, og minst én blå vegg. Nordsjö har også et hjelpemiddel som kan gi deg mange nye tips. Hvis du ser på fargeveggene i våre butikker, så ser du at hver fargechip har matchingtips på baksiden. Her får du tips til ton-i-ton-kombinasjoner, nøytrale kombinasjoner og «designerens valg» som er litt mer vågale kombinasjoner, sier hun.

Sosiale medier

Inspirasjon
SOSIALE MEDIER – Jeg finner inspirasjon blant annet fra profiler jeg liker på Instagram, og ulike bloggere jeg følger. Pinterest er også suverent når du trenger ny inspirasjon til farger, sier Kristin Haug Merkesdal fra Beckers. (Foto: Beckers)

Kristin Haug Merkesdal hos malingsprodusenten Beckers forteller at hun tar utgangspunkt i de fargene hun liker best når hun skal male et rom.

− Jeg går ut og søker inspirasjon med tanke på trender og fargesammensetninger hos malingsprodusenter. Jeg finner også masse inspirasjon fra interiør- og livsstilsmagasiner, pluss at jeg sjekker profiler jeg liker på Instagram – og bloggere jeg følger. Pinterest er også suverent når du trenger ny inspirasjon, sier hun.

 

Mer informasjon

Beckers

Flügger

Nordsjö

Pure & Original

 

Les også Slik finner du interiørfarger som klinger godt sammen

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Gjor det selv

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: