IFI logo
Se flere bilder
Black Friday – mørkt og tøft

Foto: Borge, Green Apple, Fantasi Interiør, Tapethuset, Tarkett, Forbo Flooring, Beckers, INTAG, Pure & Original, Forestia, Geberit, Storeys, Flügger

Black Friday – mørkt og tøft

Mørke farger er på full fart inn i norske hjem. Og den mørkeste av dem alle kan ha mange ansikter. La deg inspirere av det grå og sorte!

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dramatisk, klassisk, mystisk og elegant – sort kan vise seg på mange måter i interiøret. Men dyster trenger den aboslutt ikke å være! Hvordan fargen fremstår, avhenger av mange ting, blant annet av materiale, mengde, nyanse og hva du velger å kombinere den med.

Er du glad i mørke interiør, så ikke vær redd for den aller mørkeste fargen. Velg selv om den skal spille hovedrollen i rommet, eller brukes som en effektfull kulisse, for at andre farger skal komme bedre fram. 

LES OGSÅ: Slik lykkes du med mørke farger

Se flere bilder
Tapet med sort base

Foto:

BAKGRUNN: Et tapet med sort base gir en tøff effekt. Dette er fra Borge sin kolleksjon Allegro. (Foto: Borge)

Se flere bilder
Sort og grønt

Foto:

GRØNT: I kombinasjon med grønt blir den sorte veggen en tøff kulisse, og interiøret virker friskt selv med den mørke basen. Tapet/tekstiler er fra Harlequin/Tapethuset. (Foto: Tapethuset)

Utallige muligheter

Med en sort base har du ubegrenset med muligheter foran deg. Hvilke andre farger og hva slags mønster du velger å kombinere med, får stor betydning for uttrykket. Vil du male en vegg eller fire, har det også mye å si hvilken glans du velger å male i. En blank maling kan gi en tøff og mer dramatisk effekt, mens en matt maling vil normalt gi et roligere og lunere inntrykk. 

I anledning black friday, har vi valgt å samle litt sort inspirasjon. La deg inspirere av de mørkeste fargene!

Se flere bilder
Mørk parkett

Foto:

PÅ GULVET: Et mørkt parkettgulv gir et eksklusivt preg til interiøret. Her er Noble Eik Broadway fra Tarkett. (Foto: Tarkett)

Se flere bilder
Stripet tapet sort og hvitt

Foto:

KLASSISK: Striper i sort og hvitt gir et klassisk uttrykk. Kombinert med sortmalte detaljer oppnås en fin helhet i interiøret. Dette tapetet er fra Cole&Son/Borge. (Foto: Borge)

Se flere bilder
Matt sort maling

Foto:

EKSOTISK: Det blir stilfullt og eksotisk med dette sorte tapetet fra Borge. (Foto: Borge)

Se flere bilder
Eksklusivt tapet sort og gull

Foto:

EKSKLUSIVT: I kombinasjon med gull og klassiskmønstret tapet, blir uttrykket eksklusivt. Dette tapetet er fra Aida-kolleksjonen til Borge. (Foto: Borge)

Se flere bilder
Sort tapet med struktur

Foto:

STRUKTUR: Med et tapet med struktur, gir du enkelt liv til veggen, og står fritt til å velge farger i kombinasjon. Dette tapetet er fra Casamance/Green Apple. (Foto: Green Apple)

Se flere bilder
Grått og sort interiør

Foto:

GRÅTT: Grått og sort er en trygg kombinasjon, som kan gi rommet et tøft preg. Tapetet er fra Fantasi Interiør. (Foto: Fantasi Interiør)

Se flere bilder
Stripetapet sort og hvitt

Foto:

STRIPER: Håndmalte striper gir en mykere og mer leken effekt på veggen. Dette tapetet er fra kolleksjonen Stripes fra Storeys. (Foto: Storeys)

Se flere bilder
Grått, sort og hvitt bad

Foto:

STILRENT: Grått, sort og hvitt, kombinert med elegante, enkle linjer, gir et eksklusivt og godt baderom. (Foto: Geberit)

Se flere bilder
Mørk, matt vegg

Foto:

VARMT: En mørkmalt vegg gir mange muligheter. Kombiner med varme rødtoner for et lunt interiør. (Foto: Flügger)

Se flere bilder
Sort og hvitt veggplater

Foto:

SORT OG HVITT: Sort og hvitt er en klassisk og trygg kombinasjon, som kan varieres og lekes med i det uendelige. (Foto: Forestia)

Se flere bilder
Kalkmaling sort

Foto:

RØFT: En mørk kalkmaling gir en røff og tøff effekt på veggen. Her er maling fra Pure & Original. (Foto: Pure & Original)

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Ny farge til soverommet i 2022

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Koden til farger som funker sammen

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Godt følge til brunt
Innendørs

Godt følge til brunt

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.