Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Mal møbler til de matcher

En boks maling og noen verktøy er alt som skal til for å få ulike møbler til å passe sammen.

cloud_download
fullscreen
 • <b>MATCHER: </b>Våg å male i mørke kulører. To ulike bokhyller ble et matchende par, da vi maltet dem i Beckers-kuløren Blad 834, som har NCS-kode 7215-G30Y. (Foto: Beckers)

  Foto:

 • <b>HELHET: </b>Vegg, hyller og lister fikk samme fargekulør for en helhetlig og rolig opplevelse. Her er det brukt Elegant Helmatt til veggen og Elegant Aqua på treverk og lister. Påfør i minst to toppstrøk. (Foto: Beckers)

  Foto:

 • <b>VASK: </b>Alle malearbeider må starte med en god vask. På rene flater fester malingen best og du får et godt resultat. (Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

  Foto:

 • <b>MATTSLIP: </b>Tidligere malte eller lakkerte flater bør mattslipes lett før de males. (Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

  Foto:

 • <b>GRUNNING: </b>Bruk heftgrunn for å sikre at toppstrøket får god vedheft. (Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

  Foto:

Annonse
Annonse

To ulike møbler kan bli et matchende par. Alt du trenger er litt maling i en farge du liker og noen verktøy for påføring.

Her har vi malt to helt forskjellige bokhyller i en mørk skoggrønn farge (Blad 834 fra Beckers, NCS-kode 7215-G30Y). For harmoni og helhet, malte vi også vegg og lister i den samme kuløren. Husk å bruke ulike malinger til forskjellige flater. Til treverk og møbler brukes en kvalitet beregnet for dør, list, og treverk, og til den store flaten bak brukes en veggmaling i ønsket glans.

LES OGSÅ: Slik finner du den rette malingen

HELHET

HELHET: Vegg, hyller og lister fikk samme fargekulør for en helhetlig og rolig opplevelse. Her er det brukt Elegant Helmatt til veggen og Elegant Aqua på treverk og lister. Påfør i minst to toppstrøk. (Foto: Beckers)

Slik gjør du det:

VASK

VASK: Alle malearbeider må starte med en god vask. På rene flater fester malingen best og du får et godt resultat. (Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

Start med å gjøre rent. Vask flater med et rengjøringsmiddel som er beregnet for bruk før maling. Tørk med rent vann.

LES OGSÅ: Husk det viktige forarbeidet!

Når møbelflatene og listverket er tørket, mattslipes de ved å forsiktig pusse med slipepapir. Påfør så en heftgrunn, så er du sikker på at toppstrøket sitter godt.

Sparkle eventuelle hull og rifter i veggen og listverket.

Påfør så toppstrøksmalingen i minimum to strøk. La malingen tørke godt mellom hver påføring. Bruk gjerne rull til påføring og glatt ut malingen på treverk med en fordriver eller en annen flat pensel. Påføring med rull sikrer jevnt og godt resultat, og fordriveren fjerner mønster etter rullen til flott finish.

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon:

Beckers

Instagram: beckersnorge

Facebook: beckersnorge

 

 

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]