Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Mal møbler til de matcher

MATCHER: Våg å male i mørke kulører. To ulike bokhyller ble et matchende par, da vi maltet dem i Beckers-kuløren Blad 834,...   Bilder av: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no og Beckers
En boks maling og noen verktøy er alt som skal til for å få ulike møbler til å passe sammen.

To ulike møbler kan bli et matchende par. Alt du trenger er litt maling i en farge du liker og noen verktøy for påføring.

Her har vi malt to helt forskjellige bokhyller i en mørk skoggrønn farge (Blad 834 fra Beckers, NCS-kode 7215-G30Y). For harmoni og helhet, malte vi også vegg og lister i den samme kuløren. Husk å bruke ulike malinger til forskjellige flater. Til treverk og møbler brukes en kvalitet beregnet for dør, list, og treverk, og til den store flaten bak brukes en veggmaling i ønsket glans.

LES OGSÅ: Slik finner du den rette malingen

HELHET
HELHET: Vegg, hyller og lister fikk samme fargekulør for en helhetlig og rolig opplevelse. Her er det brukt Elegant Helmatt til veggen og Elegant Aqua på treverk og lister. Påfør i minst to toppstrøk. (Foto: Beckers)

Slik gjør du det:

VASK
VASK: Alle malearbeider må starte med en god vask. På rene flater fester malingen best og du får et godt resultat. (Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

Start med å gjøre rent. Vask flater med et rengjøringsmiddel som er beregnet for bruk før maling. Tørk med rent vann.

LES OGSÅ: Husk det viktige forarbeidet!

Når møbelflatene og listverket er tørket, mattslipes de ved å forsiktig pusse med slipepapir. Påfør så en heftgrunn, så er du sikker på at toppstrøket sitter godt.

Sparkle eventuelle hull og rifter i veggen og listverket.

Påfør så toppstrøksmalingen i minimum to strøk. La malingen tørke godt mellom hver påføring. Bruk gjerne rull til påføring og glatt ut malingen på treverk med en fordriver eller en annen flat pensel. Påføring med rull sikrer jevnt og godt resultat, og fordriveren fjerner mønster etter rullen til flott finish.

GRUNNING
GRUNNING: Bruk heftgrunn for å sikre at toppstrøket får god vedheft. (Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

Mer informasjon

Beckers

Instagram: beckersnorge

Facebook: beckersnorge

 

 

Les også Mal kommoden

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Norsol annons