Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Møbler blir kule og trendy med tapet og maling

EFFEKTIV BAKGRUNN: Da veggene bak den lyse sofagruppen ble malt i en dyp plommefarge, var det flere som fikk flere øynene ...   Bilder av: Bjørg Owren/ifi.no
Dette er ikke en oppskrift på å male eller tapetsere møbler, men en fortelling om at møbler kler å ha tapetserte eller fargede vegger rundt seg.

– Møblene kommer mye bedre frem mot en farget, enn en nøytral bakgrunn, sier Suzanne Mortensen Stien og Silje Iren Tangen på showrommet hos Sofacompany.com i Sandvika. De selger moderne dansk design på nett til unge, trendy folk, og bruker mørke farger og tapet med wow-effekt for å skape den rette atmosfæren rundt møblene.

Fra hvitt til farge

Hvite vegger i showrom
FØR: Før var veggene på showrommet til Sofacompany hvite og møblene «forsvant».

I det 500 m2 store showrommet er sofaer, stoler, paller og bord plassert i grupper som i et hjem, rammet inn av skillevegger. Showrommet har vært åpent i vel et år, og i starten var alle veggene hvite. Nå er de fleste malt i mørke farger eller tapetsert.

– Før druknet møblene nesten i det hvite. Nå «popper» møblene mer, møbler og tapet jobber så bra sammen. Fargene i stoffet på sofaen kommer bedre fram når det får hjelp av veggen bak, sier Suzanne Mortensen Stien som er showromansvarlig.

Tapet bak møbel
ETTER: Med et «wow-tapet» som bakgrunn står møbelet mye tydeligere fram.

Wow-effekt med tapet

Retro tapet og sofa
RETRO: Et jugendinspirert tapet fra kolleksjonen Gatsby er et godt følge til den grønne sofaen i retrostil.

Nå vil folk ha farger, sier de, og forteller om en lys sofagruppe som plutselig begynte å selge etter at veggene rundt ble malt i en dyp plommefarge.

De startet litt forsiktig med noen malte vegger. Nå har de nettopp kledd flere av veggene med tapet og fryder seg over resultatet.

Jentene forteller at tapet ble et must etter et event for interiørpressen i høst. Der ble møbler fra Sofacompany.com vist sammen med produkter fra andre leverandører, blant annet tapet. Og de ble overrasket over hvordan møblene framsto på en ny måte.

Tapet med apekatter
APEKATTER: Jentene hos Sofacompany.com i Sandvika tror tapetet med apekatter fra Cole & Son vil falle i smak hos mange av kundene.

Kule folk vil ha kule tapet

Tapetsering
TAPETSERING: Tom Rune Bergestuen og Johnny Karlsen fra Borge stilte med tapet og lim. Etter noen timer var veggene klare til å gi møblene et ekstra løft.

– Det var skikkelig wow. Det var så fint. Det så helt «smashing» ut! sier Silje Iren Tangen begeistret.

Bilder fra utstillingen ble postet på Insta og Facebook. Responsen var svært bra. De bestemte seg der og da for at tapet, helst med litt crazy mønster, var riktig følge til deres møbler.

Tapetleverandøren Borge ble med på notene, og noen uker før jul var Tom Rune Bergestuen og Jonny Karlsen fra Borge på plass med tapetruller og lim. I løpet av noen timer ble flere av de hvite skilleveggene forvandlet til flotte blikkfang.

Jungeltapet
JUNGEL: Jungelmotiv er trendy og er valgt på flere vegger i showrommet.

God atmosfære

Sofacompany.com i Sandvika
FORNØYD: Silje Iren Tangen, Suzanne Mortensen Stien og Johnny Karlsen er fornøyd med resultatet.

Suzanne Mortensen Stien er superfornøyd. Hun mener at med tapet og farge på veggene kan de gi kundene enda bedre service og veiledning.

– Folk som kommer hit bruker lang tid på å teste og prøve. Og vi ønsker å gi dem hjelp til å få det fint hjemme. Da er det et pluss å kunne vise møblene mot ulike vegger. Her er de hjertelig velkommen til mer enn å se og prøvesitte, her kan de flytte møblene rundt og teste forskjellige kombinasjoner, sier hun.

Tapet og sofa sammen
PRØVER: Veggene med ulike farger og tapet fungerer som prøverom for møblene. De flyttes rundt og testes mot ulike bakgrunner for å gi kundene inspirasjon.

Mer informasjon

Borge

Les også Koden til farger som funker sammen

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Beckers annons

Nyeste artikler

Sundance annons