Kategorier

Meny

Konto

Møbler blir kule og trendy med tapet og maling

Dette er ikke en oppskrift på å male eller tapetsere møbler, men en fortelling om at møbler kler å ha tapetserte eller fargede vegger rundt seg.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Møbler blir kule og trendy med tapet og maling

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Møblene kommer mye bedre frem mot en farget, enn en nøytral bakgrunn, sier Suzanne Mortensen Stien og Silje Iren Tangen på showrommet hos Sofacompany.com i Sandvika. De selger moderne dansk design på nett til unge, trendy folk, og bruker mørke farger og tapet med wow-effekt for å skape den rette atmosfæren rundt møblene.

Fra hvitt til farge

I det 500 m2 store showrommet er sofaer, stoler, paller og bord plassert i grupper som i et hjem, rammet inn av skillevegger. Showrommet har vært åpent i vel et år, og i starten var alle veggene hvite. Nå er de fleste malt i mørke farger eller tapetsert.

– Før druknet møblene nesten i det hvite. Nå «popper» møblene mer, møbler og tapet jobber så bra sammen. Fargene i stoffet på sofaen kommer bedre fram når det får hjelp av veggen bak, sier Suzanne Mortensen Stien som er showromansvarlig.

Dele på Pinterest Hvite vegger i showrom

FØR: Før var veggene på showrommet til Sofacompany hvite og møblene «forsvant».

Dele på Pinterest Tapet bak møbel

ETTER: Med et «wow-tapet» som bakgrunn står møbelet mye tydeligere fram.

Wow-effekt med tapet

Nå vil folk ha farger, sier de, og forteller om en lys sofagruppe som plutselig begynte å selge etter at veggene rundt ble malt i en dyp plommefarge.

De startet litt forsiktig med noen malte vegger. Nå har de nettopp kledd flere av veggene med tapet og fryder seg over resultatet.

Jentene forteller at tapet ble et must etter et event for interiørpressen i høst. Der ble møbler fra Sofacompany.com vist sammen med produkter fra andre leverandører, blant annet tapet. Og de ble overrasket over hvordan møblene framsto på en ny måte.

Dele på Pinterest Retro tapet og sofa

RETRO: Et jugendinspirert tapet fra kolleksjonen Gatsby er et godt følge til den grønne sofaen i retrostil.

Dele på Pinterest Tapet med apekatter

APEKATTER: Jentene hos Sofacompany.com i Sandvika tror tapetet med apekatter fra Cole & Son vil falle i smak hos mange av kundene.

Kule folk vil ha kule tapet

– Det var skikkelig wow. Det var så fint. Det så helt «smashing» ut! sier Silje Iren Tangen begeistret.

Bilder fra utstillingen ble postet på Insta og Facebook. Responsen var svært bra. De bestemte seg der og da for at tapet, helst med litt crazy mønster, var riktig følge til deres møbler.

Tapetleverandøren Borge ble med på notene, og noen uker før jul var Tom Rune Bergestuen og Jonny Karlsen fra Borge på plass med tapetruller og lim. I løpet av noen timer ble flere av de hvite skilleveggene forvandlet til flotte blikkfang.

Dele på Pinterest Tapetsering

TAPETSERING: Tom Rune Bergestuen og Johnny Karlsen fra Borge stilte med tapet og lim. Etter noen timer var veggene klare til å gi møblene et ekstra løft.

Dele på Pinterest Jungeltapet

JUNGEL: Jungelmotiv er trendy og er valgt på flere vegger i showrommet.

God atmosfære

Suzanne Mortensen Stien er superfornøyd. Hun mener at med tapet og farge på veggene kan de gi kundene enda bedre service og veiledning.

– Folk som kommer hit bruker lang tid på å teste og prøve. Og vi ønsker å gi dem hjelp til å få det fint hjemme. Da er det et pluss å kunne vise møblene mot ulike vegger. Her er de hjertelig velkommen til mer enn å se og prøvesitte, her kan de flytte møblene rundt og teste forskjellige kombinasjoner, sier hun.

Dele på Pinterest Sofacompany.com i Sandvika

FORNØYD: Silje Iren Tangen, Suzanne Mortensen Stien og Johnny Karlsen er fornøyd med resultatet.

Dele på Pinterest Tapet og sofa sammen

PRØVER: Veggene med ulike farger og tapet fungerer som prøverom for møblene. De flyttes rundt og testes mot ulike bakgrunner for å gi kundene inspirasjon.

Mer informasjon:

Borge

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]