Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Stue med nattblå ro

Hva med en stue eller tv-krok inspirert av nattblå himmel? Blått ble kåret som Årets Farge 2018 denne uken, og vårt stalltips er at mange kommer til å velge mørkeblått til stuen i tiden som kommer.

 • <b>ÅRETS FARGE:</b> Fra paletten Natthimmel har Fargerike valgt fargen Havdyp FR2515 til veggene i denne stuen. Sammen med velur og andre myke tekstiler får rommet en sofistikert karakter. (Foto: Fargerike)

  Foto:

 • <b>MÅNESKINN:</b> Det er mange nyanser på en nattehimmel. I dette tapetet fra kolleksjonen Moonlight fra Storeys er det to gode nyanser å spille videre på og mønster som kler moderne så vel som klassiske rom. (Foto: Storeys)

  Foto:

 • <b>MAROKKANSK:</b> I tapetkolleksjon Aida fra Borge er det blåfarge og mønster som gir assosiasjoner til marokkanske og orientalske stemninger og fløyelsmyk nattehimmel. (Foto: Borge)

  Foto:

 • <b>HAVBLÅ:</b> Butinox har fargen 5898 Havblå / S 6020-R90B. I denne stuen er veggene malt med malingen 3-i-1 Stue & Sov Matt. Bokhyllen er malt i samme farge med halvblank glans. (Foto: Butinox)

  Foto:

 • <b>TANGO:</b> Tekstilet på sofaen er kalt opp etter den heftige dansen. Her ser vi hvor fint møbler kommer fram og hvor stemningsfullt det kan bli med mørke blå vegger og matchende teppe som kronen på verket. Tekstil og teppe fra INTAG. (Foto: INTAG)

  Foto:

 • <b>WEGNER BLUE:</b> Flügger er nært knyttet til dansk design, og Wegner Blue er en sofistikert nyanse godt tilpasset den nordiske stilen. De beskriver den som en god kulisse for ettertenksomhet og ro. (Foto: Flügger)

  Foto:

Annonse
Annonse
Årets farge 2018 Fargerike

ÅRETS FARGE: Fra paletten Natthimmel har Fargerike valgt fargen Havdyp FR2515 til veggene i denne stuen. Sammen med velur og andre myke tekstiler får rommet en sofistikert karakter. (Foto: Fargerike)

Kreativ leder Tale Olivia Henningsen i Fargerike, som står bak lanseringen, mente blått er den viktigste fargen når vi skal skape rom med en rolig og avslappende atmosfære.

– Det er noe helt spesielt med blå vegger, de har en spesiell dybde. Det er akkurat som fargen trekker synet vårt videre innover. Dette gjør rommet luftig selv om fargen er helt mørk som natten, sier hun.

LES OGSÅ: Årets farge 2018 skal gi oss ro

Natthimmel

Marokkansk blått tapet

MAROKKANSK: I tapetkolleksjon Aida fra Borge er det blåfarge og mønster som gir assosiasjoner til marokkanske og orientalske stemninger og fløyelsmyk nattehimmel. (Foto: Borge)

Blant de 16 blånyansene som ble presentert kan mange betegnes nattblå. De er testet og anbefales varmt som veggfarger.

– Dette er mørke blåtoner som gir rommet dybde. Perfekt der du vil roe ned, få tid til å tenke og finne inspirasjon, sier Henningsen.

Paletten de har kalt Natthimmel består av tre nesten blåsorte nyanser i selskap med velkjente Bondeblå.

– En kjent og kjær farge som det er helt riktig å ta fram igjen. I kombinasjon med de andre blåtonene blir den tradisjonsrike fargen ny og moderne, sier den kreative lederen.

Ikke vær mørkeredd

Flügger blå stue

WEGNER BLUE: Flügger er nært knyttet til dansk design, og Wegner Blue er en sofistikert nyanse godt tilpasset den nordiske stilen. De beskriver den som en god kulisse for ettertenksomhet og ro. (Foto: Flügger)

Tenker du at mørke vegger vil gjøre stuen din liten og trang? Henningsen mener at vi nå skal legge av oss frykten for mørket.

– Stuen blir ikke liten og trang med mørke blå vegger. Det du får er et rom med en harmonisk ramme, nesten som en lun favn og et supert utgangspunkt for å skape ditt private og helt personlige pusterom, sier hun.

LES OGSÅ: Slik lykkes du med mørke farger

Mange mørke muligheter

Fargerike er ikke alene om å ha stor tro på blått. At dette er en farge i tiden ser vi på høstnyhetene fra maling- og tapetleverandørene også. Vi har latt oss fascinere av nattehimmelen og tatt fram noen mørke muligheter.

Denim Blue blå stue

DENIM: Maling kan blandes i et utall nyanser med mange glansgrader. Nordsjö lanserte fargen Denim Drift i fjor, da de hadde blått som årets farge. Fortsatt meget aktuell altså! (Foto: Nordsjö)

Likt, men forskjellig

Blått tapet i stua

ELEGANCE: Det er navnet på dette tapetet fra Omexco der en varm kobbertone ligger og lurer under det dype blå. Her er vi godt inne i atmosfæren av en herlig måneskinnskveld. Tapetet føres av INTAG. (Foto: INTAG)

Ved første blikk kan det se ut som alt er likt. Men se på bildene og legg merke til nyansene, tekstur og mønster. I en valgsituasjon kan det være hårfine nyanser som får brikkene til å falle på plass.

Hvilken stil og atmosfære ønsker du? Ta deg tid til å vurdere flere alternativ. Husk også på at en farge som er riktig ett sted, kan se annerledes ut i et annet rom. Dette har med lysforhold, formen på rommet, farge på tak og gulv og det øvrige inventaret i rommet å gjøre.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]