Kategorier

Meny

Konto

Stue med nattblå ro

Hva med en stue eller tv-krok inspirert av nattblå himmel? Blått ble kåret som Årets Farge 2018 denne uken, og vårt stalltips er at mange kommer til å velge mørkeblått til stuen i tiden som kommer.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Stue med nattblå ro

Foto: Fargerike, Borge, Storeys, Butinox, Nordsjö, INTAG, Flügger, Fantasi Interiør, Green Apple

Kreativ leder Tale Olivia Henningsen i Fargerike, som står bak lanseringen, mente blått er den viktigste fargen når vi skal skape rom med en rolig og avslappende atmosfære.

– Det er noe helt spesielt med blå vegger, de har en spesiell dybde. Det er akkurat som fargen trekker synet vårt videre innover. Dette gjør rommet luftig selv om fargen er helt mørk som natten, sier hun.

LES OGSÅ: Årets farge 2018 skal gi oss ro

Dele på Pinterest Årets farge 2018 Fargerike

ÅRETS FARGE: Fra paletten Natthimmel har Fargerike valgt fargen Havdyp FR2515 til veggene i denne stuen. Sammen med velur og andre myke tekstiler får rommet en sofistikert karakter. (Foto: Fargerike)

Dele på Pinterest Måneskinn blåfarge stue

MÅNESKINN: Det er mange nyanser på en nattehimmel. I dette tapetet fra kolleksjonen Moonlight fra Storeys er det to gode nyanser å spille videre på og mønster som kler moderne så vel som klassiske rom. (Foto: Storeys)

Natthimmel

Blant de 16 blånyansene som ble presentert kan mange betegnes nattblå. De er testet og anbefales varmt som veggfarger.

– Dette er mørke blåtoner som gir rommet dybde. Perfekt der du vil roe ned, få tid til å tenke og finne inspirasjon, sier Henningsen.

Paletten de har kalt Natthimmel består av tre nesten blåsorte nyanser i selskap med velkjente Bondeblå.

– En kjent og kjær farge som det er helt riktig å ta fram igjen. I kombinasjon med de andre blåtonene blir den tradisjonsrike fargen ny og moderne, sier den kreative lederen.

Dele på Pinterest Marokkansk blått tapet

MAROKKANSK: I tapetkolleksjon Aida fra Borge er det blåfarge og mønster som gir assosiasjoner til marokkanske og orientalske stemninger og fløyelsmyk nattehimmel. (Foto: Borge)

Dele på Pinterest Havblått i stua

HAVBLÅ: Butinox har fargen 5898 Havblå / S 6020-R90B. I denne stuen er veggene malt med malingen 3-i-1 Stue & Sov Matt. Bokhyllen er malt i samme farge med halvblank glans. (Foto: Butinox)

Ikke vær mørkeredd

Tenker du at mørke vegger vil gjøre stuen din liten og trang? Henningsen mener at vi nå skal legge av oss frykten for mørket.

– Stuen blir ikke liten og trang med mørke blå vegger. Det du får er et rom med en harmonisk ramme, nesten som en lun favn og et supert utgangspunkt for å skape ditt private og helt personlige pusterom, sier hun.

LES OGSÅ: Slik lykkes du med mørke farger

Dele på Pinterest Flügger blå stue

WEGNER BLUE: Flügger er nært knyttet til dansk design, og Wegner Blue er en sofistikert nyanse godt tilpasset den nordiske stilen. De beskriver den som en god kulisse for ettertenksomhet og ro. (Foto: Flügger)

Mange mørke muligheter

Fargerike er ikke alene om å ha stor tro på blått. At dette er en farge i tiden ser vi på høstnyhetene fra maling- og tapetleverandørene også. Vi har latt oss fascinere av nattehimmelen og tatt fram noen mørke muligheter.

Dele på Pinterest Denim Blue blå stue

DENIM: Maling kan blandes i et utall nyanser med mange glansgrader. Nordsjö lanserte fargen Denim Drift i fjor, da de hadde blått som årets farge. Fortsatt meget aktuell altså! (Foto: Nordsjö)

Likt, men forskjellig

Ved første blikk kan det se ut som alt er likt. Men se på bildene og legg merke til nyansene, tekstur og mønster. I en valgsituasjon kan det være hårfine nyanser som får brikkene til å falle på plass.

Hvilken stil og atmosfære ønsker du? Ta deg tid til å vurdere flere alternativ. Husk også på at en farge som er riktig ett sted, kan se annerledes ut i et annet rom. Dette har med lysforhold, formen på rommet, farge på tak og gulv og det øvrige inventaret i rommet å gjøre.

Dele på Pinterest Blått tapet i stua

ELEGANCE: Det er navnet på dette tapetet fra Omexco der en varm kobbertone ligger og lurer under det dype blå. Her er vi godt inne i atmosfæren av en herlig måneskinnskveld. Tapetet føres av INTAG. (Foto: INTAG)

Dele på Pinterest Delft blå

DELFT BLÅ: Hos Fantasi Interiør finner vi et tapet med en blåfarge nærmest dyp Delftblå. Domicile er et vinyltapet med overflate som tekstil, og kombinasjonen tekstur, farge og mønster gir et levende uttrykk. (Foto: Fantasi Interiør)

Dele på Pinterest Metall og blått

METALL: Tapetet Copper fra Casamance har overflate og fargespill inspirert av overflaten på metaller. Dype blå og blågrønne nyanser glir elegant i hverandre og gir flaten et helt spesielt uttrykk uten at veggen virker mønstret. Tapetet føres av Gre

Dele på Pinterest Blått lintapet i stua

LIN: I kolleksjonen Pure Linen hos Borge fant vi en spennende blåtone, den har mer rødt i seg enn de andre vi har sett på og virker derfor varmere. De fine lintrådene er beskyttet med et tynt belegg som gjør overflaten robust. (Foto: Borge)

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]