IFI logo
Se flere bilder
Drøm deg bort til vår, sol og frodige blomsterenger

Foto: Intag, Gerflor, Tapethuset, Storeys, Borge, Beckers, Fantasi Interiør, Green Apple, Nordsjö, Tarkett, Pergo, Flügger,

Drøm deg bort til vår, sol og frodige blomsterenger

Vi går inn i den første vårmåneden, og selv om det fremdeles er minusgrader mange steder, er det lov å drømme seg bort til varmere tider.

Mari Andersen Rosenberg

Mari Andersen Rosenberg
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selv om man kanskje ikke skulle tro det basert på hvordan det ser ut utenfor vinduet, er mars faktisk den første tradisjonelle vårmåneden. Det betyr at vi går mot lysere, varmere og ikke minst frodigere tider. Våren forbindes gjerne med oppblomstring, det blir grønnere og mer fargerikt rundt oss, vi hører fuglekvitter om morgenen og vi leter etter vårtegn.

Og når vi leter etter vårlig inspirasjon blant tapet-, maling- og gulvprodusentenes kolleksjoner, er det ikke rart at vi trekkes mot de gule og grønne palettene, varme farger, lyst treverk og botaniske motiv. Her er det mye å ta av!

Se flere bilder
Lyst gulv og mønstergulv

Foto: Gerflor

LYST OG LETT: Lyst, varmt treverk og frodige omgivelser bringer tankene rett til den lyse, lette våren. Det mønstrete gulvet er HQR fra Gerflor.

Se flere bilder
Vårlige friske farger i interiøret

Foto: Tapethuset

VÅREN ER HER: Med grønne vegger, tekstiler med klare farger, varmt tregulv og planter som liver opp, er våren hjemme. Tekstiler fra Scion, Japandi Akira, som føres av Tapethuset.

Blomster, blomster og mer blomster

Blomstermotiv har vært populært i interiøret lenge, både på tapeter og tekstiler. Og de siste årene har trenden fått en real oppblomstring. Både småblomstret og store blomstermotiv finner veien opp på vegger, inn i sofaer, foran vinduer og ned på gulv. De finnes blomster for deg som liker den søte, romantiske stilen og for deg som vil ha det røffere, med store blomster og mørkere farger. Du finner motiv og farger som passer de fleste ulike stilarter og personligheter.

Se flere bilder
Grønt småblomstret tapet

Foto: Storeys

FRODIG: Hva skriker vel mer vår enn en frodig grønn sitronplante foran et blomstrete tapet? Tapetet er fra Eijffinger sin kolleksjon Rice, som føres av Storeys.

Se flere bilder
Syrin på tapet

Foto: Borge

SYRIN: Våren er på sitt flotteste når syrinene står i full blomst. Med tapetet Lilac fra Cole & Son sin kolleksjon Botanical Botanica lever blomstene hele året. Føres av Borge.

Grønt og gult

Vi er alle forskjellige, og kan få mange ulike assosiasjoner når vi tenker på våren. Men det er vanskelig å komme utenom de grønne og gule friske, men varme fargene. Det er lyse farger, gjerne i den varme endene av skalaen, og de kan være både dempede og mer klare.

Se flere bilder
Grønt interiør

Foto: Beckers

GRØNT: Grønt finnes i mange nyanser, og kan dras mot både blått og gult og gi henholdsvis et kaldere og varmere inntrykk. Grønt med mye gult i får tankene til å trekkes mot varmere tider. Her er fargene Ärta, Krokodil og Oregano fra Beckers.

Se flere bilder
Varm grønnfarge på tapet

Foto: Fantasi Interiør

SNART SOMMER: Med disse fargene hjemme kan vi drømme at sommeren snart er her. Tapet fra kolleksjonen My Garden fra Fantasi Interiør.

Finn barnet i deg

Våren er tiden for nye begynnelser, lek og eksperimentering! Et vårlig interiør kan godt være preget av lekenhet, ureddhet og friske innslag. En smilende undertone er viktig, og kan løfte oss opp når hverdagens stress blir for mye å takle. Ikke vær redd for muntre innslag og å teste ut lekne ideer. Prøv deg fram med farger, mønstre og kominasjoner.

Se flere bilder
Rød mønstret stol

Foto: Green Apple

FRISKE INNSLAG: Innslag av lekne mønstre, rødt, rosa, oransje eller andre farger, er med på å skape liv til den friske vårpaletten. Tekstil fra Thibaut, som føres av Green Apple.

Se flere bilder
Mal striper på veggen

Foto: Nordsjö

LEK: Lek deg med farger og maling, og skap personlige interiør. Veggene er malt med farger fra Nordsjö sin Colour Futures 2019-palett «A place to Act».

Lyst tre

På gulvfronten er det gjerne være en overvekt av lyst tre i den vårlige paletten – eller imitasjoner av lyst tre. Det gir en lett og ledig stemning, og bidrar til den vårlige følelsen. Også lyse belegg kan gi den atmosfæren du ønsker å skape. Med lyst på gulvet, varme, lyse grønn- og gulfarger og botaniske tapeter og tekstiler, blir det garantert vår året rundt.

Se flere bilder
Klikkvinyl i tregulv

Foto: Tarkett

IMITASJONER: Den lyse trelooken skal skapes med mange ulike gulv. Her er klikkvinyl fra Tarkett, Starfloor Click Ultimate.

Se flere bilder
Lyst parkett i interiøret

Foto: Pergo

LYS TRE: Lyst, lett og naturlig – akkurat som våren. Her er parkettgulvet Langeland fra Pergo.

Se flere bilder
Småblomstret tapet

Foto: Fiona/Flügger

DRØM: Med tapetet Heritage 600314 fra Fiona/Flügger kan vi drømme oss bort til sol og varmere tider.

Se flere bilder
Vårlig interiør inspirasjon

Foto: Storeys

VELKOMMEN INN: Nå er det på tide å ta med våren inn! Her er tapet fra Eijffinger sin kolleksjon Lounge, som føres av Storeys.

Dette ble brukt

Hovedbilde/BOTANISK::

 • Tapet: King Protea, Glasshouse, Sanderson – INTAG

LYST OG LETT::

 • Mønstret gulv: HQR fra GERFLOR

VÅREN ER HER::

 • Tekstiler: Japandi Akira, Scion – TAPETHUSET

FRODIG::

 • Tapet: Rice, Eijffinger – STOREYS

SYRIN::

 • Tapet: Lilac, Botanical Botanica, Cole & Son – BORGE

GRØNT::

 • Farger: Ärta, Krokodil og Oregano fra BECKERS

SNART SOMMER::

 • Tapet: My Garden fra FANTASI INTERIØR

FRISKE INNSLAG::

 • Tekstil: Thibaut – GREEN APPLE

LEK::

 • Farger: Colour Futures 2019, «A place to Act» – NORDSJÖ

IMITASJONER::

 • Klikkvinyl: Starfloor Click Ultimate – TARKETT

LYST TRE::

 • Parkett: Langeland – PERGO

DRØM::

 • Tapet: Heritage 600314, Fiona – FLÜGGER

VELKOMMEN INN::

 • Tapet: Lounge, Eijffinger – STOREYS
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.