IFI logo
Se flere bilder
Blomstertrenden har kommet hjem

Foto: Borge, Fantasi Interiør, Green Apple, Intag, InHouse Group, Tapethuset, Storeys

Blomstertrenden har kommet hjem

I sommer slo blomstermoten ut i fullt flor. Vi kledde oss i blomstrete kjoler, skjorter og bukser. De fleste var med på notene. Nå tar vi blomstermoten hjem.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er flere sesonger siden vi meldte at blomstermoten er på vei, men det tar litt tid før det nye setter seg. Nå er trenden over oss for fullt. Ikke bare på klær, tilbehør og nips, nå er det fritt fram for blomster til vegger og gulv, på tapet, tekstiler og møbler. Det er store blomster og små blomster, fantasiblomster, klassiske hageblomster og sommerblomster. Blomstertrenden kommer som en etterlengtet vitamindose og vil gi nytt liv til våre ellers så ensfargede bomiljø.

Se flere bilder
Blomstrete teppe

Foto: Storeys

POPULÆRT: Mange har latt seg friste av dette blomsterteppet. Her har interiørstylisten blitt inspirert og plukket opp farger fra teppet til resten av interiøret. Teppet er fra Storeys. Interiørstylist er Siv Brenne.

Se flere bilder
Blomster på sofa

Foto: Intag

MØBELTREND: En blomstrete sofa eller stol kan bli prikken over i-en i stuen. Denne er trukket i et stoff fra Sandersons kolleksjon Elysian. Det føres av Intag.

Søtt og yndig eller røft og rocka?

Tenker du at blomster kun er for sommerkjoler eller interiør hos tandre tanter? Da må tro om igjen. For det finnes blomster for enhver stil og smak. Det florale er på ingen måte forbeholdt de feminine stilene. Du som liker der mer røft og rocka kan også finne dine blomster.

Se flere bilder
Tøft tapet med blomster

Foto: Green Apple

MØRK: I denne kroken er det trøkk og tyngde nok til å invitere gutter som vanligvis ikke går for tapet. Tapetet fra Flavorpaper for Arte, fra Green Apple.

Begynn med en liten dose

Er du usikker om blomster er noe for deg, så start med en liten dose. Da kan du finne ut hvor mye du tåler, også kan du legge til etter hvert. Bare en pute eller to i sofaen. Trekk om en gammel stol i blomsterstoff. Sy en liftgardin eller skaff deg et blomsterteppe.

Se flere bilder
Blomster på sofaputa

Foto: Tapethuset

PUTE: Start med en pute i sofaen dersom du er usikker på om blomster er noe for deg. Denne er fra Tapethuset, tekstil fra Harlequin/Zapara.

Et blomsterrom

Er du en type som mistrives i vintermørket? Hvorfor ikke gi deg selv et blomsterrom i gave? Et sted der det er sommer hele året og du kan trekke deg tilbake når det blir for kaldt og trist utendørs. Her er det mange muligheter fra tapet med sommerlige blomstermønster, til store motiver som bringer hele sommerlandskap inn.

Se flere bilder
Sommer hele året

Foto: Borge

LITT SOMMER: Med en blomstrete liftgardin og matchende puter har du litt sommer i kjøkkenkroken hele året. Tekstilene er fra kolleksjonen Country Garden hos Borge.

Se flere bilder
Klassiske blomster på tapet

Foto: Intag

HAGESTUE: Engelske Sanderson er en klassisk leverandør av blomstermotiv. Deres kolleksjoner kan inspirere til en hel hagestue. Intag fører Sanderson i Norge.

Stort mønster i lite rom

At store mønster ikke passer i små rom, er en stor misforståelse. Store mønster er som skapt for små rom. Med det rette mønsteret kan du virkelig skape opplevelse av å være i hagen. Her kan du skape din egen drømmeverden. Frodige blomster kan gi friskt liv til en trang spisekrok på kjøkkenet, en mørk gang, toalettet, eller et lite soverom.

Se flere bilder
Stormønstret tapet

Foto: Borge

MISFORSTÅELSE: Ikke vær redd for store blomstermotiv i små rom. Forsøk gjerne disse store syrinblomstene fra Cole & Son, som føres av Borge.

Se flere bilder
Blomstermønstet tapet

Foto: Green Apple

HUMOR: Sort og rødt er en fargekombinasjon med et småfrekt glimt i øyet, og litt humoristisk også når du oppdager overvåkningskameraene i rosebukettene. Tapetet Flavorpaper for Arte føres av Green Apple.

Har du lyst, så gjør det

Ta utgangspunkt i den stilen og de fargene du liker. Og bruk tid til å finne riktige kombinasjoner. Mønster og farger legger føringer, men det er den totale materialmiksen som skaper stilen og atmosfæren.

Og hva som er riktig, vet bare du. Her gjelder å gå for farger og mønster som du liker, og som stemmer med den atmosfæren du ønsker.

Kast frykten for at det kan bli galt over bord, og kjør i vei. Blomstene er for alle!

Se flere bilder
Blomster på teppet

Foto: Tapethuset

TEPPEKUNST: Dette teppet blir som et maleri på gulvet, og kommer til sin fulle rett når det kan ligge fritt i rommet. Teppet Shadow Floral er fra Ted Baker, og føres av Tapethuset.

Se flere bilder
Grønne planter på tapet

Foto: Fantasi Interiør

GRØNT: Grønne planter og jungelmotiv er en stor nisje i havet av blomstertapet. Dette er fra Fantasi Interiør, kolleksjon Hacienda.

Se flere bilder
Stort rosemotiv på tapet

Foto: Storeys

HISTORISK: Et rosemotiv på krakelert bunn ser ut som det er malt rett på veggen for lenge siden og gir et lite pust av historie. Tapetet er fra kolleksjonen Blush hos Storeys.

Se flere bilder
Tapet med lys iris

Foto: Fantasi Interiør

LYS IRIS: Atmosfæren her er dempet og feminin, nesten litt forsiktig. Taptet heter da også Iris Whisper, og er fra kolleksjonen Elisir/Fantasi Interiør.

Se flere bilder
Tapetmotiv på hele veggen

Foto: Storeys

HEL VEGG: Tapet med motiv som dekker hele vegger er tilbake. Her et fredfullt landskap fra kolleksjonen Vivid hos Storeys.

Dette ble brukt

TANGO::

 • Tapet: Linwood, Tango – INTAG

PUTE::

 • Tekstil i pute: Harlequin, Zapara, Saona – TAPETHUSET

LYS IRIS: :

 • Tapet: Elisir, Iris Whisper – FANTASI INTERIØR

MØRK: :

 • Tapet: Flavorpaper for Arte – GREEN APPLE

TEPPEKUNST::

 • Teppe: Ted Baker, Shadow Floral – TAPETHUSET

HAGESTUE::

 • Tapet og tekstiler: Sanderson, Waterperry, Magnolia & Blossom – INTAG

LITT SOMMER::

 • Tekstiler: Country Garden – BORGE

MØBELTREND::

 • Stoltrekk: Sanderson, Elysian – INTAG

MISFORSTÅELSE::

 • Tapet: Cole & Son, Botanical Botanica, Lilac Grandiflora Syringa vulgaris 115-15045 – BORGE

HUMOR::

 • Tapet: Flavorpaper for Arte, Vigilant Floral 1051 – GREEN APPLE

HEL VEGG::

 • Tapet: Vivid – STOREYS

HISTORISK::

 • Tapet: Blush – STOREYS

POPULÆRT::

 • Teppe: STOREYS

GRØNT::

 • Hacienda – FANTASI INTERIØR
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.