IFI logo
Se flere bilder
Tidløst og moderne fra Morris

Foto: Intag, Hennes & Mauritz

Tidløst og moderne fra Morris

På slutten av 1800-tallet ville den britiske Arts & Craft-bevegelsen med William Morris i spissen gi folket god design og godt håndverk. Og mønstrene de skapte ble så bra at de er aktuelle den dag i dag.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Designerne ivret for det gode håndverket og personlig stil, og lot seg inspirere av naturen. Ikke ulikt dagens designere. Kanskje det er derfor mønstrene fra Morris står seg så godt den dag i dag. I fjor kom Hennes og Mauritz med en hel kleskolleksjon basert på Morris-mønstre, og stadig kommer det nye kolleksjoner tapet og interiørtekstiler basert på de gamle designene.

LES OGSÅ: Vi vil ha litt Monsen i alle hus

Se flere bilder
Morris mønster

Foto: Intag

AKANTHUS: Et klassisk motiv som har inspirert gjennom generasjoner og århundrer. Morris sine akanthusblader glir perfekt inn i vår tid.

Se flere bilder
Hennes og Mauritz Morris

Foto: Hennes og Mauritz

H&M: I fjor høst dukket Morris friskt opp på bluser og kjoler fra Hennes og Mauritz.

Ny kolleksjon

Den siste kolleksjonen ble lansert i sommer, og heter Melsetter. Det er May Morris, Williams' datter som i sin tid sto for originaldesignene.

– Dette er en fantastisk flott, allsidig kolleksjon med et tydelig Morris-DNA, sier Annette Bolme fra Intag.

LES OGSÅ: Blomstertrenden har kommet hjem

Se flere bilder
Grønt mønster

Foto: Intag

GRØNN FAVORITT: De duse fine grønnfargene som topper manges favorittliste, finner fint sin makker i Melsetter kolleksjonen.

Se flere bilder
Morris-mønster og farger

Foto: Intag

FARGER: Mønster og fargerikt – likevel harmonisk og godt avstemt. Finn din favoritt og bruk den som utgangspunkt for fargene til resten av huset. Tapet og tekstiler fra Melsetter.

I mote og interiør

– Mønstrene passer flott inn i dagens trendbilde, og er slett ikke bare for dem som er ute etter et klassisk uttrykk. Folk forelsker seg i fargene og mønstrene. Alt er gjort på en så flott måte, selv om det er mye mønster virker det ikke bråkete, sier Bolme.

LES OGSÅ: Mønster på mønster

Se flere bilder
Strawberry Thief Morris

Foto: Intag

JORDBÆRTYV: Strawberry Thief har kommet i mange kolleksjoner og farger. Lin og naturfarger er perfekt match i et rustikt miljø.

Se flere bilder
Morris Intag

Foto: Intag

ATMOSFÆRE: I kolleksjonene fra Morris kan vi ledes i mange retninger; med lys bunn blir stemningen frisk og lett. Fra Melsetter-kolleksjonen.

Atmosfære for hjem og kontor

Kolleksjonene fra Morris brukes i prosjektmarkedet, for å skape en hjemlig atmosfære i kontorlokaler og hotell. For noen år siden var det helt utenkelig, men nå er det inn med tapet og tekstiler for å skape stil og atmosfære akkurat som i private hjem.

Se flere bilder
Morris gult tapet

Foto: Intag

GULT: Liker du gult, så har Morris en aktuell kombinasjon her. Det gule tapetet blir som en sol inn mot de mørke grå veggene. Men obs: i Norge kler vi ikke peismuren med tapet.

Moderne og klassisk

Det finnes en rekke tapet- og tekstilkolleksjoner i handelen, både kopier av originale design og nytolkinger av gamle. I Norge er det Interiørhuset Intag som har agenturet på Morris. Og der erfarer de at kolleksjonene passer både i moderne og klassiske interiør – privat og i prosjektmarkedet.

Se flere bilder
Intag og Morris tapet

Foto: Intag

MODERNE: Mønstre og farger signert Morris kler de fleste stilretninger og er et godt utgangspunkt for å skape et personlig interiør.

Se flere bilder
Oransje Morris-tapet

Foto: Intag

VARME TONER: Her er de aktuelle rødtonene vi ser i mange nyere fargekart. Her kan du skru ned varmen flere grader, og fortsatt kjennes det varmt.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.