Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Tidløst og moderne fra Morris

På slutten av 1800-tallet ville den britiske Arts & Craft-bevegelsen med William Morris i spissen gi folket god design og godt håndverk. Og mønstrene de skapte ble så bra at de er aktuelle den dag i dag.

 • <b>MELSETTER:</b> Morris ville stimulere det gode håndverket og personlig stil. Med dette tapetet fra kolleksjonen Melsetter får du begge deler.

  Foto: Intag

 • <b>AKANTHUS:</b> Et klassisk motiv som har inspirert gjennom generasjoner og århundrer. Morris sine akanthusblader glir perfekt inn i vår tid.

  Foto: Intag

 • <b>H&M:</b> I fjor høst dukket Morris friskt opp på bluser og kjoler fra Hennes og Mauritz.

  Foto: Hennes og Mauritz

 • <b>GRØNN FAVORITT:</b> De duse fine grønnfargene som topper manges favorittliste, finner fint sin makker i Melsetter kolleksjonen.

  Foto: Intag

 • <b>FARGER:</b> Mønster- og fargerikt - likevel harmonisk og godt avstemt. Finn din favoritt og bruk den som utgangspunkt for fargene til resten av huset. Tapet og tekstiler fra Melsetter.

  Foto: Intag

 • <b>JORDBÆRTYV:</b> Strawberry Thief har kommet i mange kolleksjoner og farger. Lin og naturfarger er perfekt match i et rustikt miljø.

  Foto: Intag

Annonse
Annonse
Morris mønster

AKANTHUS: Et klassisk motiv som har inspirert gjennom generasjoner og århundrer. Morris sine akanthusblader glir perfekt inn i vår tid.
(Intag)

Designerne ivret for det gode håndverket og personlig stil, og lot seg inspirere av naturen. Ikke ulikt dagens designere. Kanskje det er derfor mønstrene fra Morris står seg så godt den dag i dag. I fjor kom Hennes og Mauritz med en hel kleskolleksjon basert på Morris-mønstre, og stadig kommer det nye kolleksjoner tapet og interiørtekstiler basert på de gamle designene.

LES OGSÅ: Vi vil ha litt Monsen i alle hus

Ny kolleksjon

Grønt mønster

GRØNN FAVORITT: De duse fine grønnfargene som topper manges favorittliste, finner fint sin makker i Melsetter kolleksjonen.
(Intag)

Den siste kolleksjonen ble lansert i sommer, og heter Melsetter. Det er May Morris, Williams' datter som i sin tid sto for originaldesignene.

– Dette er en fantastisk flott, allsidig kolleksjon med et tydelig Morris-DNA, sier Annette Bolme fra Intag.

LES OGSÅ: Blomstertrenden har kommet hjem

I mote og interiør

Strawberry Thief Morris

JORDBÆRTYV: Strawberry Thief har kommet i mange kolleksjoner og farger. Lin og naturfarger er perfekt match i et rustikt miljø.
(Intag)

– Mønstrene passer flott inn i dagens trendbilde, og er slett ikke bare for dem som er ute etter et klassisk uttrykk. Folk forelsker seg i fargene og mønstrene. Alt er gjort på en så flott måte, selv om det er mye mønster virker det ikke bråkete, sier Bolme.

LES OGSÅ: Mønster på mønster

Atmosfære for hjem og kontor

Morris gult tapet

GULT: Liker du gult, så har Morris en aktuell kombinasjon her. Det gule tapetet blir som en sol inn mot de mørke grå veggene. Men obs: i Norge kler vi ikke peismuren med tapet.
(Intag)

Kolleksjonene fra Morris brukes i prosjektmarkedet, for å skape en hjemlig atmosfære i kontorlokaler og hotell. For noen år siden var det helt utenkelig, men nå er det inn med tapet og tekstiler for å skape stil og atmosfære akkurat som i private hjem.

Moderne og klassisk

Det finnes en rekke tapet- og tekstilkolleksjoner i handelen, både kopier av originale design og nytolkinger av gamle. I Norge er det Interiørhuset Intag som har agenturet på Morris. Og der erfarer de at kolleksjonene passer både i moderne og klassiske interiør – privat og i prosjektmarkedet.

Intag og Morris tapet

MODERNE: Mønstre og farger signert Morris kler de fleste stilretninger og er et godt utgangspunkt for å skape et personlig interiør.
(Intag)

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]