Kategorier

Meny

Konto

Sy deg en sommer!

Med noen meter fargerikt tekstil og et par timer ved symaskinen kan du trylle fram den herligste sommerstemningen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Sy deg en sommer!

Foto: Borge, Green Apple, INTAG

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når man lengter etter sommer med frodige farger, blomsterflor og grønne oaser med busker og trær, kan kjølige vårdager da alt som skal vokse og gro står i stampe, ta på humøret. Selv om vi handler inn litt blomster og setter på terrassen, så blir det ikke noe fart over sommerstemningen. Vi vil ha det frodig, mykt og bugnende…fort!

Tryll med tekstiler

Et triks som raskt kan skape «wow»-følelsen er å fylle sittegruppen med fargerike tekstiler, en duk og en haug med puter. Du trenger verken være stor designer eller skredder for å få til dette. Har du en maskin som syr rettsøm og sikksakk, og litt trening i rettsøm er du godt i gang. Det finnes en rekke tekstiler som er produsert for å tåle vær og vind.  Vanlig bomull kan også brukes. Gir du bomullsduken eller putene en omgang med impregneringsspray vil de tåle litt mer av smuss og fukt.

Dele på Pinterest Når man først er i gang, så er det fristende med en hengekøye. Denne er det mulig å kopiere. Tekstilene er fra Borge og heter betegnende nok Garden Party.

Når man først er i gang, så er det fristende med en hengekøye. Denne er det mulig å kopiere. Tekstilene er fra Borge og heter betegnende nok Garden Party.

Dele på Pinterest Når skyene driver over himmel og hav skapes de herligste mønster. Hvorfor ikke skape lignende stemning med tekstiler i varierende mønster?  Tekstilene er fra Thibeauts kolleksjon Calypso og føres av INTAG

Når skyene driver over himmel og hav skapes de herligste mønster. Hvorfor ikke skape lignende stemning med tekstiler i varierende mønster? Tekstilene er fra Thibeauts kolleksjon Calypso og føres av INTAG

Mykt og frodig

Finn farger og mønster som setter deg i rette stemningen. Miks gjerne flere mønster og farger, da får du et mer frodig uttrykk enn om du holder deg til en farge. Ved å blande puter i ulike størrelser myker du også opp uttrykket.

Liker du en romantisk rosehage, eller det friske lyset fra hav og himmel, eller kanskje en grønn oase? Her kan du leke deg fram til hvilken stemning som helst, uten tanke på at disse «plantene» må vannes og stelles utover sommeren.

Dele på Pinterest En miks av ulike mønster skaper en tilfeldig og avslappet atmosfære. Her matcher det uten å matche. Bomullstekstilene er fra Borges kolleksjon Garden Party.

En miks av ulike mønster skaper en tilfeldig og avslappet atmosfære. Her matcher det uten å matche. Bomullstekstilene er fra Borges kolleksjon Garden Party.

Blått og grønt

Blått og hvitt er en god sommerklassiker, som får mange til å kjenne duften av saltvann og bølgeskvulp. Når det blå og hvite får følge av turkis og grønt, blir det mer frodig og eksotisk - og tankene flyr like gjerne til Kariben som måkeskrikene langs sørlandskysten. 

Romantisk og landlig

Blomstermønster i duse pasteller skaper ro i sinnet for mange. Blomstermotivene kan kombineres med striper og ruter og stilen blir litt mer landlig. Noen gamle stoler og et slitt hagebord blir som nye med duk og puter i hyggelige bomull. Her gis næring til «drømmen på landet» 

Dele på Pinterest Sommerfølelse med knallblå himmel, turkis hav og saftig grønt gress. Tekstilene er fra Thibauts kolleksjon Calypso og føres av INTAG.

Sommerfølelse med knallblå himmel, turkis hav og saftig grønt gress. Tekstilene er fra Thibauts kolleksjon Calypso og føres av INTAG.

Grønne blader

Vi skulle gjerne hatt en hel tropisk hage på terrassen, men dessverre - uansett hvordan sommeren arter seg så er vi i Norge og et godt stykke unna der de tropiske plantene trives best. Men grønt har blitt en stor sommerfarge og favoritten på mange terrasser. Grønne planter, med bladverk i ulike nyanser og størrelser gir grå plattinger en touch av jungel. For å fylle på og skape lunende mangfold kan det være en ide å spe på med tekstiler som matcher.

Mens venter på at planter, blomster og trær skal gro, kan vi kose oss med å skape oss små oaser som ikke er avhengig av sol og varme for å gro.

Dele på Pinterest Fyldige puter med frodige blader hjelper til å skape en «grønn» hagestue. Tropical Vibes collection fra Aldeco føres av Green Apple.

Fyldige puter med frodige blader hjelper til å skape en «grønn» hagestue. Tropical Vibes collection fra Aldeco føres av Green Apple.

Mer informasjon:

Borge

Green Apple

INTAG - Interiøragenturer J. Sveen AS

Tapethuset

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]