Kategorier

Meny

Konto

Sett farge på utelivet!

Grip fatt i pensel, rull og malingsbokser, for nå er det tid for å sette farge på utemiljøet! Bord, benker, hagestoler, koster og trillebår som males i spreke farger gir unektelig vårstemning i hagen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Sett farge på utelivet!

Foto: Chera Westman/ifi.no og Kristian Owren/ifi.no

– Flere bør sette litt farge på hverdagen. Det er så lite som skal til, sier Bjørg Owren, kreativ leder i ifi.no.

Alt kan males!

Det er sant som de sier: Alt kan faktisk males! Hvorfor begrense deg til vegger og tak, når det er så mange andre muligheter? Det er ingen regler som sier at hagemøbler og koster må være hvite eller brune.

– Ved å male møblene i spreke farger, setter du et personlig preg på uteområdet. Det er heller ingen tvil om at fargerike hagemøbler får gjestene til å dra på smilebåndene, sier Owren.

Finn fram pensel og rull, og mal hagemøbler, postkasser, koster, trillebår, blomsterkrukker, søppelskur og husker. Bare fantasien setter grenser!

Dele på Pinterest Det er duket for fest for både store og små. Et tips er å male ulike møbler i forskjellige farger, så kan du mikse og matche som du vil.

Det er duket for fest for både store og små. Et tips er å male ulike møbler i forskjellige farger, så kan du mikse og matche som du vil.

Dele på Pinterest Lek deg med ulike glansgrader for å oppnå tøffe effekter. Her er det brukt blank maling på bordplate og sittebenk, i kombinasjon med en matt maling på understellet.

Lek deg med ulike glansgrader for å oppnå tøffe effekter. Her er det brukt blank maling på bordplate og sittebenk, i kombinasjon med en matt maling på understellet.

Slik maler du hagemøblene:

1. Sett treverket godt inn med kraftvask.

2. Etter at vaskemiddelet har fått virke en stund, vasker du godt med en stiv børste eller en skrubb.

3. Skyll godt med rennende vann for å fjerne alle såperester.

4. Når treverket er helt tørt, går du over flatene med slipepapir og ved behov med en skrape.

5. Når du skal male, er det viktig at du følger anvisningene til produsenten. Noen malingtyper krever at du grunner først, mens andre kan påføres treverket direkte.

Dele på Pinterest Det er ikke så mye som skal til for å sette farge på hverdagen.

Det er ikke så mye som skal til for å sette farge på hverdagen.

Tips!

Har du en gammel trebenk med tjue år gammel maling, som har sett bedre dager? Det er enkelt å fjerne den gamle malingen, slik at benken får tilbake sitt opprinnelige utseende – og kanskje blir klar for et nytt strøk sprek maling! Det er raskt og enkelt:

1. Påfør malingsfjerner med pensel og la virke i 15-20 minutter.

2. Bruk en stiv børste til å løsne den gamle malingen, og spyl av med vann.

3. Etter at treverket har tørket, gå over med slipepapir for å fjerne fiberreisning.

Da er trebenken klar for nye eventyr – og nye strøk grunning og maling hvis det frister!

Dele på Pinterest Få den gamle trebenken god som ny ved å fjerne den gamle malingen. Da er den også klar for nye farger når lysten kommer.

Få den gamle trebenken god som ny ved å fjerne den gamle malingen. Da er den også klar for nye farger når lysten kommer.

Dele på Pinterest Mal den gamle rastebenken i en blank sort farge, og du får et tøft uttrykk. Kombiner gjerne med møbler i andre farger, som knall gult.

Mal den gamle rastebenken i en blank sort farge, og du får et tøft uttrykk. Kombiner gjerne med møbler i andre farger, som knall gult.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]