Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Sett filtknotter på hagemøblene

Sett møbelknotter på hagemøblene slik at beina ikke står direkte i vann.   Chera Westman/ifi.no
Hver gang du trekker ut en stol eller skyver på bordet på balkongen, slites undersiden av stol- eller bordbeina. Og slitt treverk trekker opp mer fukt! Beskytt hagemøblene med møbelknotter, så holder de lenger.

Betong- eller flisgulvet på verandaen, balkongen eller terrassen sliter voldsomt på undersiden av bordbeina og stolsbeina. Hver gang du trekker ut en stol eller skyver på bordet oppstår det slitasjeskader på treverket. Har du betongunderlag eller fliser på verandagulvet, bør du beskytte beina med møbelknotter. 

Trekker langt opp

Sett møbelknotter på hagemøblene slik at beina ikke står direkte i vann.
Sett møbelknotter på hagemøblene slik at beina ikke står direkte i vann.

– Jeg har betonggulv på balkongen, og slår inn møbelknotter i plast med filttopp under beina. Filten slites raskt vekk, men da er plastknotten igjen og beskytter treverket. Dessuten gjør knotten at beinet ikke står direkte i vann når det regner, sier malermester Chresten Nielsen.

Nederst på stoler og bord, er treverket ekstra utsatt for fukt. Hvis vann trenger inn, vil kapillæreffekten i treverket trekke fukten langt opp i beinet, og føre til skader. Er møblene malte vil malingen kunne flasse, mens oljede møbler blir skjoldete og stygge. Fukten kan også føre til at treverket sprekker opp og at det dannes råte. 

Sette alle møbelbein i et glass med olje.
Sette alle møbelbein i et glass med olje.

– Derfor er det lurt å olje inn beina ekstra godt. Snu alle møblene oppned, sett dem i en lang rekke, og gå noen runder rundt dem mens du påfører impregneringsolje eller edeltreolje nederst på beina med en pensel. Du kan også slå opp litt olje i noen engangsplastglass, og sette alle bein i et slikt, sier han.

Brannfarlig!

Filler som brukes ved påføring av treolje kan selvantenne etter bruk. Dynk alltid brukte filler i vann, eller oppbevar dem i en ildfast beholder med lokk. 

 

Mer informasjon

Beckers

Alanor

Brynsløkken

Flügger

Krefting

Nordsjö

Storeys

WOCA Norge

 

Les også Bruk vindusmaling til hagemøblene

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: