Kategorier

Meny

Konto

Sett filtknotter på hagemøblene

Hver gang du trekker ut en stol eller skyver på bordet på balkongen, slites undersiden av stol- eller bordbeina. Og slitt treverk trekker opp mer fukt! Beskytt hagemøblene med møbelknotter, så holder de lenger.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Sett filtknotter på hagemøblene

Foto: Chera Westman/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Betong- eller flisgulvet på verandaen, balkongen eller terrassen sliter voldsomt på undersiden av bordbeina og stolsbeina. Hver gang du trekker ut en stol eller skyver på bordet oppstår det slitasjeskader på treverket. Har du betongunderlag eller fliser på verandagulvet, bør du beskytte beina med møbelknotter. 

Trekker langt opp

– Jeg har betonggulv på balkongen, og slår inn møbelknotter i plast med filttopp under beina. Filten slites raskt vekk, men da er plastknotten igjen og beskytter treverket. Dessuten gjør knotten at beinet ikke står direkte i vann når det regner, sier malermester Chresten Nielsen.

Nederst på stoler og bord, er treverket ekstra utsatt for fukt. Hvis vann trenger inn, vil kapillæreffekten i treverket trekke fukten langt opp i beinet, og føre til skader. Er møblene malte vil malingen kunne flasse, mens oljede møbler blir skjoldete og stygge. Fukten kan også føre til at treverket sprekker opp og at det dannes råte. 

Dele på Pinterest Sett møbelknotter på hagemøblene slik at beina ikke står direkte i vann.

Sett møbelknotter på hagemøblene slik at beina ikke står direkte i vann.

– Derfor er det lurt å olje inn beina ekstra godt. Snu alle møblene oppned, sett dem i en lang rekke, og gå noen runder rundt dem mens du påfører impregneringsolje eller edeltreolje nederst på beina med en pensel. Du kan også slå opp litt olje i noen engangsplastglass, og sette alle bein i et slikt, sier han.

Dele på Pinterest Sette alle møbelbein i et glass med olje.

Sette alle møbelbein i et glass med olje.

Brannfarlig!

Filler som brukes ved påføring av treolje kan selvantenne etter bruk. Dynk alltid brukte filler i vann, eller oppbevar dem i en ildfast beholder med lokk. 

 

Mer informasjon:

Beckers

Alanor

Brynsløkken

Flügger

Krefting

Nordsjö

Storeys

WOCA Norge

 

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]