Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Eksklusiv trefinish med olje på terrassen

  Beckers
Med terrasseolje får uteplassen en eksklusiv overflate og fin farge. Oljen gjør at treverket ikke tørker ut og at regnvann preller av.
Vedlikehold
NATURLIG: Olje gir en fin overflate som legger vekt på treets naturlige aldring og karakter. Beckers

Når du setter inn treterrassen med olje hvert år får du en uteplass som varer lenge. Enten du velger olje med farge eller ikke, forhindrer det at treverket sprekker opp, tørker ut og trekker til seg flekker hvis du søler med mat, drikke eller grillolje.

Flott finish

Fargesett
FARGESETT: Bruk terrasseolje med farge i ett eller flere strøk. Forsegle så toppen med en klar olje som gjør at pigmentene ikke smitter eller at overflaten får riper ned til ren ved. Teak heter fargen som er brukt her. Beckers

Beckers Elit Treolje finnes i flere ferdige naturfarger, og kan dessuten brekkes i en rekke andre farger. Oljen er transparent og forsterker og fremhever trematerialets egne farger og mønstring. Hvordan sluttresultatet blir, er avhengig av hvilken farge treverket har fra før.

– Den oljede flaten får en eksklusiv finish, uten glans. Du kan matche fargen på terrassen med fargene på husets fasade, detaljer og grunnmur, sier Christine Hagen Pettersen hos Beckers.

Ved behandling med farget treolje anbefales det å legge et siste strøk med fargeløs olje på toppen. Dette gjør man for å redusere risikoen for at pigmentet smitter, og for å beskytte den pigmenterte overflaten mot riper og skader.

Vannavstøtende

Behandling med olje gjør at uteplassen holdes ren og fin lengre. Beckers Elit Treolje brukes årlig til ubehandlet, trykkimpregnert eller tidligere oljet tre utendørs, og kan benyttes for å beskytte både treplatting og hagemøbler.

– Oljen er høykvalitativ og gir en vannavstøtende overflate som er lett å vedlikeholde. Dessuten forhindrer den begroing, sier Hagen Pettersen.

Fremgangsmåte:

Eksklusivt
EKSKLUSIVT: Fjern spor fra vinteren med en god vask, og sett deretter inn treverket med terrasseolje. Det gir en vannavstøtende og smussavstøtende overflate med eksklusiv finish. Chera Westman/ifi.no

Oljing av terrasse på 1-2-3

  1. Begynn med å vaske overflaten med terrassevask. Skyll av med rikelig med vann og la overflaten tørke godt.
  2. Slip vekk døde trefibre og fjern støvet.
  3. Påfør oljen med en klut, svamp eller børste. Hvis oljen raskt trekker ned i treverket påfører du mer, til treverket er mettet. Jo flere lag du legger på, desto mørkere blir overflaten.

Etter 30 minutter kan du tørke av overflødig olje som ikke har blitt sugd opp av treet.

Tips!

Treverket må være tørt når du behandler det. Ikke påfør olje når det regner, da regnet kan gi matte skjolder i overflaten. Direkte sol er heller ikke bra for å nå optimal tørking og herding. Overskyet og opphold er det beste været!

Les også Sett filtknotter på hagemøblene

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: