Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Eksklusiv trefinish med olje på terrassen

Med terrasseolje får uteplassen en eksklusiv overflate og fin farge. Oljen gjør at treverket ikke tørker ut og at regnvann preller av.

 • <b>EKSKLUSIVT: </b>Fjern spor fra vinteren med en god vask, og sett deretter inn treverket med terrasseolje. Det gir en vannavstøtende og smussavstøtende overflate med eksklusiv finish.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • <b>FERDIGE FARGER: </b>Beckers Elit Treolje kommer i flere ferdige farger – «Vit», «Gnejs», «Tjära», «Kol» og «Teak».

  Foto: Beckers

 • <b>FARGESETT: </b>Bruk terrasseolje med farge i ett eller flere strøk. Forsegle så toppen med en klar olje som gjør at pigmentene ikke smitter eller at overflaten får riper ned til ren ved.

  Foto: Beckers

 • <b>VEDLIKEHOLD: </b>Ta vare på treet regelmessig og olje det hvert år, da holder det seg friskt og vanntett i lang tid. Her er det brukt Beckers Elit Treolje i fargen Teak.

  Foto: Beckers

 • <b>NATURLIG: </b>Olje gir en fin overflate som legger vekt på treets naturlige aldring og karakter.

  Foto: Beckers

Annonse
Annonse
Vedlikehold

NATURLIG: Olje gir en fin overflate som legger vekt på treets naturlige aldring og karakter.
(Beckers)

Når du setter inn treterrassen med olje hvert år får du en uteplass som varer lenge. Enten du velger olje med farge eller ikke, forhindrer det at treverket sprekker opp, tørker ut og trekker til seg flekker hvis du søler med mat, drikke eller grillolje.

Flott finish

Fargesett

FARGESETT: Bruk terrasseolje med farge i ett eller flere strøk. Forsegle så toppen med en klar olje som gjør at pigmentene ikke smitter eller at overflaten får riper ned til ren ved. Teak heter fargen som er brukt her.
(Beckers)

Beckers Elit Treolje finnes i flere ferdige naturfarger, og kan dessuten brekkes i en rekke andre farger. Oljen er transparent og forsterker og fremhever trematerialets egne farger og mønstring. Hvordan sluttresultatet blir, er avhengig av hvilken farge treverket har fra før.

– Den oljede flaten får en eksklusiv finish, uten glans. Du kan matche fargen på terrassen med fargene på husets fasade, detaljer og grunnmur, sier Christine Hagen Pettersen hos Beckers.

Ved behandling med farget treolje anbefales det å legge et siste strøk med fargeløs olje på toppen. Dette gjør man for å redusere risikoen for at pigmentet smitter, og for å beskytte den pigmenterte overflaten mot riper og skader.

Ferdige farger

FERDIGE FARGER: Beckers Elit Treolje kommer i flere ferdige farger – «Vit», «Gnejs», «Tjära», «Kol» og «Teak».
(Beckers)

Vannavstøtende

Behandling med olje gjør at uteplassen holdes ren og fin lengre. Beckers Elit Treolje brukes årlig til ubehandlet, trykkimpregnert eller tidligere oljet tre utendørs, og kan benyttes for å beskytte både treplatting og hagemøbler.

– Oljen er høykvalitativ og gir en vannavstøtende overflate som er lett å vedlikeholde. Dessuten forhindrer den begroing, sier Hagen Pettersen.

Fremgangsmåte:

Eksklusivt

EKSKLUSIVT: Fjern spor fra vinteren med en god vask, og sett deretter inn treverket med terrasseolje. Det gir en vannavstøtende og smussavstøtende overflate med eksklusiv finish.
(Chera Westman/ifi.no)

Oljing av terrasse på 1-2-3

 1. Begynn med å vaske overflaten med terrassevask. Skyll av med rikelig med vann og la overflaten tørke godt.
 2. Slip vekk døde trefibre og fjern støvet.
 3. Påfør oljen med en klut, svamp eller børste. Hvis oljen raskt trekker ned i treverket påfører du mer, til treverket er mettet. Jo flere lag du legger på, desto mørkere blir overflaten.

Etter 30 minutter kan du tørke av overflødig olje som ikke har blitt sugd opp av treet.

Oppdatert: 17.12.2019  

Tips!

Treverket må være tørt når du behandler det. Ikke påfør olje når det regner, da regnet kan gi matte skjolder i overflaten. Direkte sol er heller ikke bra for å nå optimal tørking og herding. Overskyet og opphold er det beste været!

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]