Kategorier

Meny

Konto

Eksklusiv trefinish med olje på terrassen

Med terrasseolje får uteplassen en eksklusiv overflate og fin farge. Oljen gjør at treverket ikke tørker ut og at regnvann preller av.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Eksklusiv trefinish med olje på terrassen

Foto: Beckers

Når du setter inn treterrassen med olje hvert år får du en uteplass som varer lenge. Enten du velger olje med farge eller ikke, forhindrer det at treverket sprekker opp, tørker ut og trekker til seg flekker hvis du søler med mat, drikke eller grillolje.

Dele på Pinterest Vedlikehold

Foto: Beckers

NATURLIG: Olje gir en fin overflate som legger vekt på treets naturlige aldring og karakter.

Flott finish

Beckers Elit Treolje finnes i flere ferdige naturfarger, og kan dessuten brekkes i en rekke andre farger. Oljen er transparent og forsterker og fremhever trematerialets egne farger og mønstring. Hvordan sluttresultatet blir, er avhengig av hvilken farge treverket har fra før.

– Den oljede flaten får en eksklusiv finish, uten glans. Du kan matche fargen på terrassen med fargene på husets fasade, detaljer og grunnmur, sier Christine Hagen Pettersen hos Beckers.

Ved behandling med farget treolje anbefales det å legge et siste strøk med fargeløs olje på toppen. Dette gjør man for å redusere risikoen for at pigmentet smitter, og for å beskytte den pigmenterte overflaten mot riper og skader.

Dele på Pinterest Fargesett

Foto: Beckers

FARGESETT: Bruk terrasseolje med farge i ett eller flere strøk. Forsegle så toppen med en klar olje som gjør at pigmentene ikke smitter eller at overflaten får riper ned til ren ved. Teak heter fargen som er brukt her.

Dele på Pinterest Ferdige farger

Foto: Beckers

FERDIGE FARGER: Beckers Elit Treolje kommer i flere ferdige farger – «Vit», «Gnejs», «Tjära», «Kol» og «Teak».

Vannavstøtende

Behandling med olje gjør at uteplassen holdes ren og fin lengre. Beckers Elit Treolje brukes årlig til ubehandlet, trykkimpregnert eller tidligere oljet tre utendørs, og kan benyttes for å beskytte både treplatting og hagemøbler.

– Oljen er høykvalitativ og gir en vannavstøtende overflate som er lett å vedlikeholde. Dessuten forhindrer den begroing, sier Hagen Pettersen.

Fremgangsmåte:

Oljing av terrasse på 1-2-3

  1. Begynn med å vaske overflaten med terrassevask. Skyll av med rikelig med vann og la overflaten tørke godt.
  2. Slip vekk døde trefibre og fjern støvet.
  3. Påfør oljen med en klut, svamp eller børste. Hvis oljen raskt trekker ned i treverket påfører du mer, til treverket er mettet. Jo flere lag du legger på, desto mørkere blir overflaten.

Etter 30 minutter kan du tørke av overflødig olje som ikke har blitt sugd opp av treet.

Dele på Pinterest Eksklusivt

Foto: Chera Westman/ifi.no

EKSKLUSIVT: Fjern spor fra vinteren med en god vask, og sett deretter inn treverket med terrasseolje. Det gir en vannavstøtende og smussavstøtende overflate med eksklusiv finish.

Tips!

Treverket må være tørt når du behandler det. Ikke påfør olje når det regner, da regnet kan gi matte skjolder i overflaten. Direkte sol er heller ikke bra for å nå optimal tørking og herding. Overskyet og opphold er det beste været!

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]