IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Eksklusiv trefinish med olje på terrassen

Foto: Beckers

Eksklusiv trefinish med olje på terrassen

Med terrasseolje får uteplassen en eksklusiv overflate og fin farge. Oljen gjør at treverket ikke tørker ut og at regnvann preller av.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når du setter inn treterrassen med olje hvert år får du en uteplass som varer lenge. Enten du velger olje med farge eller ikke, forhindrer det at treverket sprekker opp, tørker ut og trekker til seg flekker hvis du søler med mat, drikke eller grillolje.

Se flere bilder
Vedlikehold

Foto: Beckers

NATURLIG: Olje gir en fin overflate som legger vekt på treets naturlige aldring og karakter.

Flott finish

Beckers Elit Treolje finnes i flere ferdige naturfarger, og kan dessuten brekkes i en rekke andre farger. Oljen er transparent og forsterker og fremhever trematerialets egne farger og mønstring. Hvordan sluttresultatet blir, er avhengig av hvilken farge treverket har fra før.

– Den oljede flaten får en eksklusiv finish, uten glans. Du kan matche fargen på terrassen med fargene på husets fasade, detaljer og grunnmur, sier Christine Hagen Pettersen hos Beckers.

Ved behandling med farget treolje anbefales det å legge et siste strøk med fargeløs olje på toppen. Dette gjør man for å redusere risikoen for at pigmentet smitter, og for å beskytte den pigmenterte overflaten mot riper og skader.

Se flere bilder
Fargesett

Foto: Beckers

FARGESETT: Bruk terrasseolje med farge i ett eller flere strøk. Forsegle så toppen med en klar olje som gjør at pigmentene ikke smitter eller at overflaten får riper ned til ren ved. Teak heter fargen som er brukt her.

Se flere bilder
Ferdige farger

Foto: Beckers

FERDIGE FARGER: Beckers Elit Treolje kommer i flere ferdige farger – «Vit», «Gnejs», «Tjära», «Kol» og «Teak».

Vannavstøtende

Behandling med olje gjør at uteplassen holdes ren og fin lengre. Beckers Elit Treolje brukes årlig til ubehandlet, trykkimpregnert eller tidligere oljet tre utendørs, og kan benyttes for å beskytte både treplatting og hagemøbler.

– Oljen er høykvalitativ og gir en vannavstøtende overflate som er lett å vedlikeholde. Dessuten forhindrer den begroing, sier Hagen Pettersen.

Fremgangsmåte:

Oljing av terrasse på 1-2-3

  1. Begynn med å vaske overflaten med terrassevask. Skyll av med rikelig med vann og la overflaten tørke godt.
  2. Slip vekk døde trefibre og fjern støvet.
  3. Påfør oljen med en klut, svamp eller børste. Hvis oljen raskt trekker ned i treverket påfører du mer, til treverket er mettet. Jo flere lag du legger på, desto mørkere blir overflaten.

Etter 30 minutter kan du tørke av overflødig olje som ikke har blitt sugd opp av treet.

Se flere bilder
Eksklusivt

Foto: Chera Westman/ifi.no

EKSKLUSIVT: Fjern spor fra vinteren med en god vask, og sett deretter inn treverket med terrasseolje. Det gir en vannavstøtende og smussavstøtende overflate med eksklusiv finish.

Tips!

Treverket må være tørt når du behandler det. Ikke påfør olje når det regner, da regnet kan gi matte skjolder i overflaten. Direkte sol er heller ikke bra for å nå optimal tørking og herding. Overskyet og opphold er det beste været!

Finn din nærmeste
Mest lest
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

IFI.NO  | 
Når kan man beise terrassen?
Gjør det selv

Litt avhengig av hvor i landet du befinner deg, er slutten av mars tiden for å beise terrassen. Men det er én viktig huskeregel til deg som skal beise terrassen: Ikke start for tidlig.

Mari Andersen Rosenberg  | 
Selvrensende maling og dekkbeis test
Utendørs

Med selvrensende maling eller dekkbeis som har Smart Flow-teknologi kan du male 20 prosent lengre per dypp i bøtta, sier ekspertene. Den selvrensende teknologien skal også sørge for...

Anna Leikanger Voje  | 
Ny terrasse på en dag
Utendørs

Den gamle og slitne terrassen kan bli som ny på en dag. Med en terrassesliper som renser terrassebord med børster, uten bruk av vann eller kjemikalier, trenger du ikke vente på tørk...

Chera Westman  | 
Gi terrassen en ny start
Gjør det selv

Lag på lag med terrassebeis er ikke en god løsning. Det kan både flasse, se skjoldete ut og få uønsket farge. Rens treverket fra gammel behandling før du beiser på ny.

Chera Westman  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.