Kategorier

Meny

Konto

Ny terrasse skal også behandles

Ikke vent for lenge før du behandler den nye terrassen. Også trykkimpregnert tre trenger en overflatebehandling for ikke å bli slitt. Men vent til treverket har tørket etter impregneringsbehandlingen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Ny terrasse skal også behandles

Foto: Kristian Owren/ifi.no, Jordan

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nytt terrassevirke skal behandles så snart som mulig etter at det er montert. Da slites det minst mulig av solens UV-stråler. Nylig trykkimpregnert treverk inneholder mye fukt, men så snart veden inneholder 16 vektprosent fukt eller mindre, skal treverket vaskes og behandles.

Ikke stol på fuktmåleren

Men å bruke en vanlig fuktmåler på trykkimpregnert tre kan gi misvisende resultater.

– Det er så mye kobber i trykkimpregnert tre, at det leder strøm akkurat som vann. Derfor kan ikke vanlig fuktmåler brukes. Bruk heller en tommestokk til å måle bredden på bordene. Du må vå vite hvilke mål bordene skal ha, og sammenligne med dem. Når treverket tørker, krymper det, sier Jostein Brekka, produkt- og kategoriutviklingsansvarlig i Jordan.

Det er en myte at en nylagt terrasse bør tørke i lange tider før den beises. Ved godt vær går tørkingen fort, og plattingen bør behandles under samme sesong som den ble montert. 

Dele på Pinterest Brukt tommestokk, ikke fuktmåler, for å sjekke om terrassebordene er tørket, anbefaler Jostein Brekka i Jordan.

Brukt tommestokk, ikke fuktmåler, for å sjekke om terrassebordene er tørket, anbefaler Jostein Brekka i Jordan.

Tørker bedre etter vask

For å påskynde tørkingen, er det lurt å vaske terrassen så snart plattingen er lagt. Da skylles overskytende salter og støv fra produksjon og transport vekk fra overflaten, og fukten inne i treverket kan raskere tørke ut.

– Man sparer seg for mye arbeid ved å ta plattingen tidlig. Da slipper man at veden fliser seg opp, slik at plattingen må slipes, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

Dele på Pinterest Ved å vaske overflaten åpner du porene slik at vannet og midlene inni kommer seg raskere ut.

Ved å vaske overflaten åpner du porene slik at vannet og midlene inni kommer seg raskere ut.

Mer informasjon:

Jordan

Beckers

Bergen Malingfabrikk

Butinox

Flügger

Nordsjö

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]