Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Ny terrasse skal også behandles

Terrassen din er sannsynligvis bygget av impregnert trelast. Det betyr at veden kan inneholde en del væske etter at terras...   Kristian Owren/ifi.no, Jordan
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Ikke vent for lenge før du behandler den nye terrassen. Også trykkimpregnert tre trenger en overflatebehandling for ikke å bli slitt. Men vent til treverket har tørket etter impregneringsbehandlingen.

Nytt terrassevirke skal behandles så snart som mulig etter at det er montert. Da slites det minst mulig av solens UV-stråler. Nylig trykkimpregnert treverk inneholder mye fukt, men så snart veden inneholder 16 vektprosent fukt eller mindre, skal treverket vaskes og behandles.

Ikke stol på fuktmåleren

Brukt tommestokk, ikke fuktmåler, for å sjekke om terrassebordene er tørket, anbefaler Jostein Brekka i Jordan.
Brukt tommestokk, ikke fuktmåler, for å sjekke om terrassebordene er tørket, anbefaler Jostein Brekka i Jordan.

Men å bruke en vanlig fuktmåler på trykkimpregnert tre kan gi misvisende resultater.

– Det er så mye kobber i trykkimpregnert tre, at det leder strøm akkurat som vann. Derfor kan ikke vanlig fuktmåler brukes. Bruk heller en tommestokk til å måle bredden på bordene. Du må vå vite hvilke mål bordene skal ha, og sammenligne med dem. Når treverket tørker, krymper det, sier Jostein Brekka, produkt- og kategoriutviklingsansvarlig i Jordan.

Det er en myte at en nylagt terrasse bør tørke i lange tider før den beises. Ved godt vær går tørkingen fort, og plattingen bør behandles under samme sesong som den ble montert. 

Tørker bedre etter vask

Ved å vaske overflaten åpner du porene slik at vannet og midlene inni kommer seg raskere ut.
Ved å vaske overflaten åpner du porene slik at vannet og midlene inni kommer seg raskere ut.

For å påskynde tørkingen, er det lurt å vaske terrassen så snart plattingen er lagt. Da skylles overskytende salter og støv fra produksjon og transport vekk fra overflaten, og fukten inne i treverket kan raskere tørke ut.

– Man sparer seg for mye arbeid ved å ta plattingen tidlig. Da slipper man at veden fliser seg opp, slik at plattingen må slipes, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

Mer informasjon

Jordan

Beckers

Bergen Malingfabrikk

Butinox

Flügger

Nordsjö

Les også Terrassevask - slik gjør du det

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons