Kategorier

Meny

Konto

Annonse
MaxMaling annons
Annonse
MaxMaling annons

Ny terrasse skal også behandles

Ikke vent for lenge før du behandler den nye terrassen. Også trykkimpregnert tre trenger en overflatebehandling for ikke å bli slitt. Men vent til treverket har tørket etter impregneringsbehandlingen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Ny terrasse skal også behandles

Foto: Kristian Owren/ifi.no, Jordan

Nytt terrassevirke skal behandles så snart som mulig etter at det er montert. Da slites det minst mulig av solens UV-stråler. Nylig trykkimpregnert treverk inneholder mye fukt, men så snart veden inneholder 16 vektprosent fukt eller mindre, skal treverket vaskes og behandles.

Ikke stol på fuktmåleren

Men å bruke en vanlig fuktmåler på trykkimpregnert tre kan gi misvisende resultater.

– Det er så mye kobber i trykkimpregnert tre, at det leder strøm akkurat som vann. Derfor kan ikke vanlig fuktmåler brukes. Bruk heller en tommestokk til å måle bredden på bordene. Du må vå vite hvilke mål bordene skal ha, og sammenligne med dem. Når treverket tørker, krymper det, sier Jostein Brekka, produkt- og kategoriutviklingsansvarlig i Jordan.

Det er en myte at en nylagt terrasse bør tørke i lange tider før den beises. Ved godt vær går tørkingen fort, og plattingen bør behandles under samme sesong som den ble montert. 

Dele på Pinterest Brukt tommestokk, ikke fuktmåler, for å sjekke om terrassebordene er tørket, anbefaler Jostein Brekka i Jordan.

Brukt tommestokk, ikke fuktmåler, for å sjekke om terrassebordene er tørket, anbefaler Jostein Brekka i Jordan.

Annonse
HappyHomes annons

Tørker bedre etter vask

For å påskynde tørkingen, er det lurt å vaske terrassen så snart plattingen er lagt. Da skylles overskytende salter og støv fra produksjon og transport vekk fra overflaten, og fukten inne i treverket kan raskere tørke ut.

– Man sparer seg for mye arbeid ved å ta plattingen tidlig. Da slipper man at veden fliser seg opp, slik at plattingen må slipes, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

Dele på Pinterest Ved å vaske overflaten åpner du porene slik at vannet og midlene inni kommer seg raskere ut.

Ved å vaske overflaten åpner du porene slik at vannet og midlene inni kommer seg raskere ut.

Mer informasjon:

Jordan

Beckers

Bergen Malingfabrikk

Butinox

Flügger

Nordsjö

Annonse
LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Annonse
FLERE ARTIKLER FRA...
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
[Some text some message]